Jeep Wrangler Rubicon Recon 2020

by Mészáros Gergely

Álom a vadonba, de metropoliszokban és sztrádán sem vall kudarcot a nagy teherbírású Dana tengelyekkel és elöl-hátul elektromosan zárható differenciálművekkel felvértezett, agresszív megjelenésű Jeep Wrangler Rubicon Recon. Már a márkakereskedésekben!

jeepwranglerrubiconrecon2020aMegújulva tér vissza a kihívások világába a Jeep® Wrangler negyedik generációjának egyik legizgalmasabb, legspécibb változata, a Recon. A legmagasabb felszereltségű Rubicon kivitelre épülő újdonság sosem látott külső és belső jellemzőkkel várja a márka, illetve az utolérhetetlen tudású terepjárók szerelmeseit. jeepwranglerrubiconrecon2020bBizony, a Recon elvonultatja a Jeep teljes eszköztárát az akadályok legyűréséhez. Nem maradhat ki semmi, a Rubicon legmarkánsabb változata ötvözi a szélsőséges terepjáró képességeket biztosító felszereléseket a hétköznapi autózás biztonságát garantáló nélkülözhetetlen kellékekkel. Így utasai mindenkor nyugodtak lehetnek, a Wrangler Rubicon Recon dacol az elemekkel, s mindig gondoskodik a célba jutásról. Specifikus terepjáró tudásához a nagy teherbírású Dana tengelyek ugyanúgy hozzájárulnak, mint az autó fejlett négykerék-hajtása. A Rock-Trac 4x4 rendszer 4:1-es áttételű felező fokozattal gyűri le az nehézségeket, a korlátok ledöntésében azonban a Tru-Loc elektromosan zárható első és hátsó differenciálmű, a szintén elektronikusan kiiktatható első stabilizátorrúd, illetve a 32 hüvelykes terepgumik együttese is szerephez jut.
jeepwranglerrubiconrecon2020cUgyanakkor a Wrangler negyedik nemzedékének fejlesztésénél a vezető és az utasok védelmére is kiemelt hangsúlyt fektettek a mérnökök, ezért a Recon fedélzetén számos aktív és passzív biztonsági funkció megtalálható. Többek között van minden sebességtartományban aktív ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FWD), adaptív tempomat, holttér- és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszer, valamint PARKVIEW tolatókamera. Ám a biztonság ezen túl is kézzel tapintható, illetve látható. Már beszálláskor feltűnhetnek a nagy teherbírású Moab Rock Rails védőküszöbök, miközben a rossz látási viszonyok közti tájékozódást, láthatóságot a legkorszerűbb LED-es fényszórók, valamint hátsó lámpatestek garantálják. A robusztus felépítést fokozzák a csomagtérajtó szélsőséges használattal járó igényekhez alakított, megerősített zsanérjai.
jeepwranglerrubiconrecon2020csA Wrangler Rubicon Recon karosszériáján visszaköszönnek a kiemelkedő offroad adottságokhoz igazodó stíluselemek. Az egyediséget sugárzó Recon jelvény, valamint a – nemcsak funkcionális, de határozottan - látványos küszöbök mellett az újdonság fényes fekete hűtőráccsal, matt fekete sárvédővel és motorháztető matricával büszkélkedhet. A hűtőrács, valamint a fényszóróbetétek a Rubicon szürke árnyalatával szolgálják a felismerhetőséget, a látványt a kéttónusú, 17 colos alumínium keréktárcsák teszik teljessé. A különleges széria színpalettáján a fekete és a fehér fényezésen túl a Firecracker piros, Hellayella sárga és Sting szürke pasztellárnyalatok is fellelhetők, kiegészítve a szokásos Gránit kristály, a Bikini türkizkék, az Óceán kék, és az ezüst metál kínálatot. A Rubicon Recon belső kialakítása kifejezetten minőségi, például a külsővel harmonizáló fekete bőrkárpitozás várja a terepre vágyókat. A kényelemről a nehéz útviszonyok között is komfortos, ergonomikus kialakítású fűthető ülések gondoskodnak. A „diehard” látványvilágot a piros biztonsági övek, és a burkolt műszerfalon végigvonuló, ugyancsak piros díszítőöltések színesítik.
jeepwranglerrubiconrecon2020A 2020-as Wrangler Rubicon Recon kompromisszumok nélküli, megújult kialakításával hű marad a márka örökségéhez, miközben kiemelkedő vezetési élményt kínál terepen és aszfalton is. Korszerű, 2,2 literes, 200 lóerős Multijet II turbódízel motorjának teljesítménye nyolcsebességes automata sebességváltó közvetítésével jut el a kerekekhez. Mint az egyetlen autentikus 4x4-es SUV, a Jeep® Wrangler igazi szabadságot biztosít, előre dönthető szélvédőjével és a tradicionálisan levehető ajtóival. A Recon kivitel hazánkban fekete keménytetővel érhető el.