ExxonMobil - Innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak

by Szélpál Imre

Energiafelhasználási és klímavédelmi innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil magyarországi leányvállalata. A társaság a fenntartható energiaellátás, és a felelős energiafelhasználás megoldására vár újszerű, megvalósítható ötleteket - írták.
exxonmobil 2A közlemény szerint a verseny ösztönözni akarja a diákok innovációs gondolkodását, és a társadalmi párbeszédet az energiafelhasználásról, az energia átmenetről, a klímavédelemről. Jelentkezni a vállalat honlapján, szeptember 25-ig lehet. A pályázatok feltöltési határideje 2020. október 21. A bíráló bizottság elnöke Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnökhelyettese, tagjai az iparági szervezetek képviselői, valamint az ExxonMobil szakértői. Az innovációs verseny fővédnöke az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára. Gulyás Tibor a közlemény szerint kiemelkedő kezdeményezésnek nevezte a kiírást.
exxonmobil 1A verseny szemlélete - mint fogalmazott - arra épít, hogy az emberiség nagy kihívásai forradalmi előrelépést biztosító technológiákkal, innovációkkal küzdhetők le, és ezek elérésében a fiatalok jelentős szerepet játszhatnak. Az ExxonMobil hangsúlyozta, hogy nem szükségszerű választani a gazdasági teljesítmény, az emberek jóléte, és a klímavédelem között, de nagy kihívás a növekvő energiaigény. Ennek fenntartható ellátása csak a hagyományos és a megújuló energiaforrások párhuzamos felhasználásával, és többféle technológia alkalmazásával oldható meg - olvasható a közleményben.