Puma - Üzemanyagcellás Hyundai flottát vettek

by Szélpál Imre

A világ egyik vezető sportmárkájaként a Puma nemrég hat darab Hyundai Nexo üzemanyagcellás gépkocsival bővítette járműflottáját. 

Hydrogen car puma2

A járművek a vállalat 10FOR25 elnevezésű stratégiájának részeként kerültek a flottába, amelynek célja, hogy a Puma az évtized végére széndioxid-kibocsátását jelentősen csökkentse. A Puma idén júliusban vette át első üzemanyagcellás autóját a németországi Herzogenaurach városában, amellyel együtt egy Kona Electric is érkezett a flottába. „Környezetbarát alternatívákat hasznosítva járműparkunk is kiveszi részét a károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló stratégiánknak” – mondta Stefan Seidel, a Puma vállalati fenntarthatósági részlegének vezetője. „A 10FOR25 fenntarthatósági stratégiánk részeként célunk, hogy a széndioxid-kibocsátásunkat 2030-ra 35 százalékkal tudjuk csökkenteni.” Az első néhány hónap sikeres tesztelését követően a vállalat most további öt darab Hyundai Nexo gépkocsit állított be járműflottájába.

Hydrogen car puma1

Ennek köszönhetően a vállalat hat dízelmotoros tud lecserélni olyan hidrogénnel működő környezetbarát modellre, amely a működése melléktermékeként mindössze vízpárát bocsát ki. A Hyundai Nexo hatótávja egyetlen feltöltéssel a 600 kilométert is eléri, miközben újratöltése mindössze néhány percet vesz igénybe. Sebastian Friedrich, a Puma központi vevőszolgálatának vezetője hozzátette: „Ezek a járművek nagyon vonzó alternatívát jelentenek a belsőégésű motorokkal szemben, mivel ugyanúgy lehet őket használni. Az autót használók visszajelzései eddig nagyszerűek voltak.”