Rolls-Royce Black Badge „Neon Nights” Színes éjszakák

by Mészáros Gergely

Nem minden Rolls-Royce fekete vagy fehér, ahogy arra a Black Badge kollekció legújabb triója is rávilágít.

rollsroyceblackbadgeneonnights07A Rolls-Royce „Neon Night” trilógiájához a természet jelentette az inspirációt, az újonnan kifejlesztett Bespoke festékek azokat a gyűjtőket „szólítja meg”, akik mernek mások lenni, s szeretnének kitűnni tömegből.
rollsroyceblackbadgeneonnights09A Wraith Black Badge „Lime Rock zöld” színe Sami Coultas fényezőmesternek köszönhető, aki a Sydney-től északra fekvő tamworth-i kiránduláson „találkozott” egy Litoria coeruleával, magyarul ausztrál levelibékával. Annyira megtetszett neki a kétéltű zöldje, hogy kikeverte az árnyalatot, a Rolls-Royce vezetősége pedig rábólintott. A kupé utasterét Scivaro szürke bőr borítja, ám itt is megjelenik a „Lime Rock Green” szín, dekorelemek és díszöltések formájában.
rollsroyceblackbadgeneonnights06A Dawn Black Badge „Eagle Rock Red” fényezését viszont nem egy állat ihlette, hanem egy növény, méghozzá a Hawaii-ban őshonos és örökzöld „Öhi’a lehua” fa virágai. Nos, ezzel a kabrióval sem fog senki beleolvadni a forgalomba, mindenesetre a harsány külsőhöz jól illik a belső Selby szürke bőrkárpitozása, Koi Red varrással és öltésekkel.
rollsroyceblackbadgeneonnights02Hozzájuk képest a nagytestű Cullinan Mirabeau kék árnyalata maga a visszafogott szerénység. Pedig egy igen egzotikus pillangóról mintázták, a Közép- és Dél-Amerikában ismert Rhetus periander szárnyainak vibrálásáról. Mindenesetre a kabin Lime Rock Green dekorelemei és Arctic fehér bőrborítása drámai kontrasztot alkot a szabadidő-autó nem hétköznapi megjelenésével. Na, ugye, hogy egy Rolls-Royce nem csak fekete vagy fehér lehet! Önnek melyik kellene?