CUPRA Formentor VZ5 Szülinapi ajándék

by Mészáros Gergely

A CUPRA az öthengeres Formentor VZ5-tel teszi emlékezetessé a harmadik születésnapját.

cupraformentorvz5cA CUPRA Formentor a fiatal és dinamikus márka DNS-ének manifesztuma, amelyet úgy terveztek és alkottak meg, hogy ötvözze az innovációt és az intuitív, dinamikus vezetési élményt. Az öthengeres szívvel szerelt, még erősebb, sportosabb és exkluzív Formentor VZ5 egyértelműen a határokat feszegeti.
cupraformentorvz5gy„Amikor a CUPRA 3. évfordulóját ünnepeljük, a Formentor VZ5 az elismert öthengeres benzinmotor használatával teszi emlékezetessé ezt az alkalmat, amely a nagy teljesítményét még kifinomultabb külsővel ötvözi annak érdekében, hogy a jármű az autók rajongóinak a maximális teljesítmény kifejezője legyen” - mondta Wayne Griffiths, a CUPRA és a SEAT elnöke.
cupraformentorvz5nA Formentor VZ5 gépházteteje alatt tomboló, öthengeres 2.5 TSI benzinmotor 390 lóerőt és 480 Nm-t szolgáltat, ezáltal a szabadidő-autó mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. A négy kipufogóvéggel és hatdugattyús Akebono féknyergekkel felvértezett Formentorból alig 7000 darab készül, ennek megfelelően az újdonság belseje is kifejezetten exkluzív kivitelű.