Toyota - A leghatékonyabb naperőművet építik

by Szepi

toyotaplan2A Toyota megkezdte 8,79 MW teljesítményű, SunPower márkájú fotovoltaikus panelek felszerelését a Toyota Motor North America központjának tetejére a texasi Plano-ban. A legújabb napelem technológiák alkalmazásával sikerült elérni, hogy a napelemes rendszer teljesítménye 1 MW-tal nagyobb legyen az előzetesen tervezettnél. A Toyota amerikai részlegénél felszerelt napelem-rendszer 20 ezer panelből áll, melyek összességében 10 amerikai futballpályányi felületet borítanak be. Ennek köszönhetően a naperőmű a központ teljes energiaszükségletének 33%-át biztosítja.
„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Toyota naperőmű-projektje elsőként a mi központunkban kezd valós, kézzelfogható eredményeket produkálni.
toyotaplan1Ebben nagy szerepe van a SunPower cégnek, mely teljes odaadással segít nekünk teljesíteni a „2050 Toyota Environmental Plan” globális környezetvédelmi terv végrehajtását, melynek célja a szén-dioxid kibocsátás nullára csökkentése valamennyi tevékenységünk során” – hangsúlyozta Kevin Butt, a Toyota környezetvédelemért felelős regionális igazgatója. A napelem-rendszer a SunPower által kínált finanszírozási program keretében készült el, így a Toyota részéről nem igényelt önrészt. A program lehetővé teszi a preferenciális árak használatát a SunPower által üzemeltetett hálózatból történő áramvásárlás esetén.
Toyota híreinket az Autóház Veszprém Kft támogatja:
toyotayaris2017a