Lexus LC 36-szoros rendelésállomány

by Szepi

lexus lc production at toyota motomachi plant12A Lexus LC-t a Motomachi-i gyárban gyártják – a konszern legrégebbi, de az átfogó korszerűsítésnek köszönhetően – legmodernebb létesítményében, amely az Aichi prefektúrabeli Toyota Cityben működik. Ez az a gyár, amely a világhírű Lexus LFA szuperautó 500 darabos, limitált szériájának gyártásáról vált ismertté. Teljes területe 1,6 millió m2 és több mint 7000 munkást foglalkoztat, akiknek a fele mérnök. A korszerűsítés után az üzemcsarnokok hófehér színt kaptak, ami megkönnyíti makulátlanul tisztaság ellenőrzését és fenntartását. A felújítás során a tervezők gondoskodtak az LC gyártásához szükséges megfelelő színvonalú megvilágításról és a berendezések, köztük a klíma és levegő-szűrőrendszer modernizálásáról is. A Lexus meggyőződése, hogy a minél kiválóbb munkakörülmények kedveznek a legmagasabb szintű gyártási minőség megőrzésének. Jelen pillanatban a Lexus LC gyártósorának kapacitása napi 48 autó.
lexus lc production at toyota motomachi plant13Az alkalmazottak mindegyike több munkafolyamatot végez el a modellen, az adott munkaállomáson körülbelül 20 percet tölt az LC – ez többszöröse annak, amennyit egy hagyományos gyárban az autókra áldoznak. Ez a megoldás lehetővé tette a gyártósor fizikai lerövidítését és elősegíti a munka monotóniájának nagymértékű csökkentését. Az összeszerelés befejezése után minden LC-t egy többszáz pontos ellenőrző lista alapján néznek át, a minden irányból üvegfalakkal körülvett minőség-ellenőrző állomáson, amely speciális, a legkisebb rendellenesség észlelését is megkönnyítő lineáris fényforrásokkal van felszerelve. 2016 februárjában a Lexus előzetes gyártási becslése szerint, az LC modell iránti éves kereslet az egész világon 6600 példányt érhet el, ehhez képest csak az első hónap előértékesítései során Japánban kb. 1800 megrendelés érkezett az LC-re, ami 36-szorosan haladta meg a gyártó becslését!
lexus lc production at toyota motomachi plant18A Lexus LC egy, az LF-LC (a Lexus Future Luxury Coupé rövidítése) nevű koncepciómodellből építkező sorozatgyártású modell. Az LC 500 modell, csakúgy, mint elődje, elnyerte az Eyes on Design díjat az Észak-amerikai Nemzetközi Autókiállításon (NAIAS) Detroitban. Ebben az évben a Lexus LC kapta a Car Design of the Year díját a legjobb sorozatgyártású autó kategóriájában, a Playboy magazin pedig az elmúlt 25 év legjobb autójának választotta. Az LC két motorverzióval készül. Az LC 500 meghajtását egy öt literes, 471 LE-s, 540 Nm maximális forgatónyomatékot leadni képes motor biztosítja, mely a kategória leggyorsabb tízfokozatú automata sebességváltójával működik együtt. A hibrid Lexus LC 500h hajtásáról egy 24-szelepes, 3,5 literes V6-os motor és a legújabb generációs Multi Stage Hybrid System kettőse gondoskodik. A rendszer összesített teljesítménye 359 LE, 500Nm. 
Lexus híreinket az Autóház Veszprém támogatja