Buszsávok ellenőrzése Folytatódik, idén már 60 delikvenst fogtak

by Szélpál Imre

A BRFK és a BKK munkatársai ismét közös akciót tartottak a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ két napon keresztül, 2022. január 10-én és 11-én ismét kiemelten ellenőrizte a budapesti buszsávok használatát. 

buszsavellenorzes1

A rendőrök az autóbuszsáv jogosulatlan használata miatt 60 esetben, buszöbölben való megállás miatt három esetben helyszíni bírságot szabtak ki, egy sofőrt pedig feljelentettek, akinek az autója is ki volt vonva a forgalomból. Egyéb jogsértések miatt 14 további esetben szabtak ki helyszíni bírságot és két esetben tettek feljelentést: voltak, akik átlépték a záróvonalat, kézben tartott mobiltelefont használtak, lejárt okmánnyal közlekedtek, de olyan is volt, aki kerékpársávon állt meg, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosnak a zebra előtt. Három sofőr közigazgatási bírságot kapott, amiért piroson hajtott át. Egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt elfogtak, két másikat pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak.
Az ellenőrzés az alábbi helyszínekre terjedt ki:
II. kerület Szépvölgyi út, Szilágyi Erzsébet fasor,
IV. kerület Megyeri út,
VI. kerület Andrássy út, Izabella utca, Szondi utca, Vörösmarty utca, Podmaniczky utca, Bajcsy Zsilinszky út,
VII. kerület Rákóczi út, Nefelejcs utca, Damjanich utca, Király utca, Nagymező utca,
VIII. kerület Üllői út, Kőbányai út,
IX. kerület Üllői út, Soroksári út,
X. kerület Vajda Péter utca, Vaspálya utca,
XI. kerület Bocskai út, Budaörsi út - Alkotás utca - Hegyalja út,
XIII. kerület Váci út, Szent István körút, Dózsa György út,
XIV. kerület Kerepesi út,
XIX. kerület Nagykőrösi út.
A BRFK és a BKK továbbra is prioritásként kezelik a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

Pin It