Volkswagen ID. Mostantól azonnali OTA frissítéssel

A Volkswagen az ACCELERATE stratégiájával felgyorsítja az átalakulását a szoftverorientált mobilitás-szolgáltatóvá válás felé vezető úton. Ennek jegyében mostantól minden ID. modell mobilhálózaton keresztül kapja meg a rendszeres szoftverfrissítést.

volkswagenidotafrissitesAz eddigi tesztüzemmódban csak azon ügyfelek számára álltak rendelkezésre a frissítések, akik regisztráltak az úgynevezett „ID. First Movers Clubba”. A wolfsburgi márka a teljes ID. flotta hálózatba kapcsolásával teremti meg az új, ügyfélorientált üzleti modelljének alapjait. „Az Over-the-Air frissítéseinkkel a minden területet átfogó rendelkezésre állásnak köszönhetően nemcsak a Volkswagen innovációs erejét hangsúlyozzuk, hanem megteremtjük egy teljesen új, digitális ügyfélélmény alapjait is” - mondta Ralf Brandstätter vezérigazgató. „Ugyanakkor új, digitális üzleti modellünk alapjainak megteremtésével eljutunk ACCELERATE stratégiánk egyik fontos mérföldkövéhez.”
DB2020AU01402 largeA vállalat a jövőben körülbelül 12 hetente díjmentes szoftvereket bocsát ki a tulajdonosoknak, annak érdekében, hogy a járművek folyamatosan a legújabb verzióval rendelkezzenek és javuljon az ügyfélélmény. Ezenfelül a Volkswagen - az adatokra épülő új üzleti modell révén - további bevételekre is számít a használat során: méghozzá azokból a szolgáltatásokból és funkciókból, amelyeket az ügyfelek igény szerint adhatnak hozzá a már meglévő szolgáltatásaikhoz. Pontosan akkor, amikor arra szükségük van. Ilyen lehet például a hosszú útszakaszoknál segítséget nyújtó Travel Assist vagy a jobb akkumulátor teljesítmény, illetve a későbbiekben az automatizált vezetés. Ezekkel a kiegészítő digitális szolgáltatásokkal a Volkswagen a következő években további háromjegyű milliós bevételt szeretne elérni.
volkswagenid5gtxcamouflage02Az OTA frissítéseket a konszern szoftverekért felelős vállalatával, a CARIAD-dal szorosan együttműködve fejlesztette a VW. „Ezek az új frissítések központi feladatot látnak el a digitális, hálózatba kapcsolt járművekben. Ügyfeleink számára gyorsan megszokottá válnak, ahogy láttuk ezt korábban az okostelefonok esetében megtapasztaltuk” - mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen fejlesztési igazgatója. „A szoftverfejlesztés ismétlődő és gyors. Egy technológiai vállalathoz hasonlóan rövid ciklusokban dolgozunk és a frissítéseket ennek megfelelő ütemben biztosítjuk ügyfeleinknek.”
volkswagenidspacevizzion10A Volkswagen a jármű megvásárlását vagy lízingjét követően szeretne kapcsolatban maradni a vásárlóival és digitális szolgáltatásokkal ellátni őket. „Azoknak a járműveknek van nagyobb szerepük jövőbeli sikereinkben, amelyek folyamatosan a legfrissebb szoftverekkel rendelkeznek és ezáltal kiváló digitális ügyfélélményt nyújtanak” - véli Ulbrich. „A rendszeres frissítések révén a jármű nemcsak up-to-date marad, hanem még egyre jobbá is válik.”
VolkswagenID3FirstEdition32Néhány új funkció a szélvédő alatt húzódó fénycsíkot, az ID. Lightot érinti. Az ID. Light már olyan információkat is szolgáltat a vezetőnek, amelyek intuitív segítséget nyújtanak például az energiatakarékos vezetéshez és az automata távolságszabályozás (ACC) használatához. Javult a multifunkciós kamera képfeldolgozása is: még gyorsabban felismeri a motorkerékpárokat és a közlekedés többi résztvevőjét. Ugyanez igaz sötétben is: a dinamikus távfény-szabályzás még pontosabban szabályozza a saját fényt. A központi infotainment-kijelző grafikája letisztultabbá és egyértelműbbé, a kezelés pedig intuitívabbá vált – a Volkswagen ezt az első ID. vásárlók visszajelzése alapján alakította ki.

Pin It