Opel Corsa-e Rally Car - Titkosítás feloldva

Megoldódott a színes kerekű, letakart Opel rejtélye, a sötét lepel a világ első akkumulátoros-elektromos rallyautóját rejtette. A Corsa-e alapú versenygép Frankfurtban debütál.

opelcorsaerally06Az Opel a világ első autógyártója, mely akkumulátoros-elektromos járművet kínál az ügyfél rally sporthoz. Az elektromos versenygép a Corsa-e modellen alapul, s az ADAC által 2020-ban indított ADAC Opel e-Rally Cup sorozaton fog rajthoz állni.
opelcorsaerally03Az új sorozattal az Opel és az ADAC tovább folytatja a sikeres partneri kapcsolatát, melynek keretében az ADAC Opel Rally Cup 18 ország mintegy 100 fiatal sofőrjének jelentette a beugrót a versenysportba az elmúlt évek folyamán. A leggyorsabb pilóták az ADAC Opel Junior Rallye csapatában nemzetközi szinten is megmutathatták a tehetségüket, s a villámos juniorok négyszer egymás után nyertek Európa bajnokságot az Opel ADAM R2 volánja mögött. A Corsa-e az ADAM-et váltja fel a versenyeken. Az új rallygép maximális teljesítménye 136 lóerő, és 260 Nm nyomatékot képes kifejteni álló helyzetből is.
opelcorsaerally09„A Corsa-e mindenki villanyautója – teljesen alkalmas a mindennapi használatra és abszolút megfizethető, s ugyanezek a tulajdonságok a motorsportra is érvényesek (az esetében). Az új Corsát szórakoztató vezetni és kifejezetten dinamikus. A szériamodell alapjait használva, mi vagyunk az első autógyártó a világon, akik elektromos rallyautót fejlesztettünk” – mondta az Opel vezérigazgatója, Michael Lohsheller. Az ADAC Opel e-RALLY Cup kezdetben a Német Rally Bajnokság futamainak keretében zajlik majd, s 2020 nyarán kezdődik meg. Az Opel Corsa-e Rally fejlesztése gyors ütemben zajlik Rüsselsheimben, a 2020/21-es idényre tizenöt autót akarnak gyártani. Az autók ára lényegesen kevesebb 50.000 eurónál.

Pin It