Hyundai i10 2020 GO BIG

Dinamikus külsővel, fejlett biztonsági csomaggal és átfogó csatlakoztathatósággal érkezik a vadonatúj Hyundai i10 Frankfurtba.

hyundaii10 2020csA teljesen új Hyundai i10-et – elődjéhez hasonlóan – Európában tervezték és itt is gyártják majd, a városi kisautó gyakorlatilag a dél-koreai márka egyik alappillére az Öreg Kontinensen. Az új generáció fiatalos szellemiségével, tágas és praktikus utasterével és fejlett berendezéséveivel tovább folytathatja a felmenője által megkezdett sikertörténetet, hiszen minden adottsága megvan hozzá.

Nemcsak jóval dinamikusabb az előző nemzedéknél az új i10-es, de az arányai is megváltoztak: 20 milliméterrel alacsonyabb és 10 milliméterrel szélesebb lett a karosszériája. A modern karakterhez a széles légbeömlők és a kerek nappali LED-es menetfények is hozzájárulnak, miközben az X-alakú C-oszlop oldalról is könnyen beazonosíthatóvá teszi a Hyundai kiskocsiját.
hyundaii10 2020lA 10 külső fényezéssel és akár eltérő színű tetővel megvásárolható I10-es belseje is abszolút átalakult, egyedül a mindennapi használhatósága a régi. A kabin egyik legérdekesebb része az ajtópanelbe harapó szellőzőnyílás, melyet 3D-s méhsejt mintázatú dekorbetét öleli körbe. Kisautóhoz mérten kifejezetten felnőttes a műszerfala és az infotainment rendszer központi kijelzője, a duplafenekű csomagtartója pedig 252 literes. Visszatérve a négy- vagy ötülésesként is választható i10 infotainment rendszeréhez, a nyolc colos érintőképernyős berendezés Apple Carplay és Android Auto kompatibilis, ezen felül az autó vezeték nélküli okostelefon-töltést is kínál. Opcióként Connected Car platform is elérhető hozzá.
hyundaii10 2020hKülön fejezetet érdemel az I10 biztonsági arzenálja, a Hyundai SmartSense aktív vezetőtámogató funkcióival a legszigorúbb európai előírásoknak is megfelel. Van benne gyalogosfelismerő FCA ütközéselkerülő segéd és automatikus távfény-asszisztens (HBA), de sávtartó segéd (LKAS), fáradtság-figyelő (DAW) és sebességkorlátozásokra figyelmeztető segéd is.
hyundaii10 2020fAz új i10 kétféle motorral érkezik a kereskedésekbe: egy 67 lóerős, egyliteres háromhengeres, valamint egy 84 lóerős, 1,2 literes négyhengeres benzinmotorral. Mindkettőhöz ötfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik alapra, ugyanakkor szintén ötfokozatú automatizált kézi egység is rendelhető hozzá. Széria az alacsonyabb fogyasztást és nagyobb hatékonyságot biztosító ISG – Idle Stop and Go, emellett ECO csomaggal is kapható lesz a dél-koreai kiskocsi. A Hyundai i10 legújabb nemzedéke Frankfurtban mutatkozik be a nagyközönségnek.

Pin It