Honda e Kész!

Végéhez ért a Honda e fejlesztése, a 2019-es Frankfurti Autószalonon már a sorozatgyártásra kész változatot ismerhetik meg az érdeklődők.

hondae iaa2019bNyilvánosságra hozta vadonatúj -elektromos autójának első hivatalos fényképeit a Honda. A fotók immáron a sorozatgyártásra érett változatról készültek, és kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a japán gyártó továbbra is elkötelezett a környezetvédelem mellett, s beváltani látszik ígéretét, miszerint 2025-ben már minden Európában értékesített Honda képes lesz elektromos (alternatív) üzemmódban közlekedni. A modell a 2019-es Frankfurti Autószalonon gurul majd elsőként a nagyközönség elé, méghozzá a Honda további elektromos és sportos járműveinek társaságában.
hondae iaa2019aA modern, integrált kommunikációs rendszerekkel felszerelt, kivételes vezetési élményt nyújtó Honda e-t egyszerű, letisztult formavilág és kimagasló használati érték jellemzi, így remekül passzol a modern városi életmódhoz és valódi megoldást kínál az urbánus közlekedés különféle problémáira. Minimalista megjelenéséhez nagyban hozzájárul a hagyományos visszapillantó-tükrök helyett alkalmazott Oldalsó Kameratükör Rendszer, ami két hatcolos képernyőn jeleníti meg az autó mögött zajló eseményeket.
hondae iaa2019cAz elegáns, mondhatni, előkelő stílus nemcsak a kifinomult vonalvezetésnek és a jellegzetes kontúrnak köszönhető, hanem a karosszériába simuló, igény esetén kipattanó, süllyesztett kilincseknek is. A hangulatos, modern kabinban kizárólag kellemes tapintású, kortárs anyagokat használtak a fejlesztők, az – öt digitális kijelzőből összeállított – műszerfal pedig a belsőtér teljes szélességében végigfut az utasok előtt. Az érintőképernyő interfészén keresztül különféle szolgáltatások és alkalmazások hangutasítással is elérhetők a Honda Személyi Asszisztens (Honda Personal Assistant) segítségével. Az ösztönösen kezelhető Honda Személyi Asszisztens egy egyedülállóan fejlett, mesterséges intelligencia (AI) így tulajdonképpen kötetlenül beszélgethetnek vele a benn ülők és megannyi internetes (online) szolgáltatást vehetnek igénybe.
hondae iaa2019A Honda e nagy teljesítményű villanymotorja 136 vagy 154 lóerőt* ad le, s forgatónyomatéka is lenyűgöző, nem kevesebb, mint 315 Nm*. A 35,5 kWh-s akkumulátorcsomag a kategória egyik legkisebbje, így a mindennapos ingázásra tervezett Honda e kifejezetten kis tömeggel büszkélkedhet. Nem mellesleg hatótávolsága elérheti a 220 km-t*, ami bőven elég a hétköznapokra, és hihetetlenül rövid idő alatt menetkésszé tehető – a villámtöltővel 30 perc alatt 80%-ra* tölthető az akkumulátorcsomag. A vezetési élmény közvetlen, sportos és szórakoztató, amiért a hátsó kerekeket meghajtó erős villanymotor a felelős. A menetteljesítményről sokat elárul, hogy állórajtnál sem szükségeltetik több, mint 8 másodperc* a 100 km/h-s tempó eléréséhez. Az első rendeléseket az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Norvégiában vette föl a Honda, a magyar vásárlók a Honda honlapján jelezhetik érdeklődésüket a modell iránt.

Pin It