Mercedes EQ concept Az EQ-sztori folytatódik

A Mercedes úttörő szerepet akar vállalni a fenntartható, modern luxus jövőjében, s elképzelésüket egy teljesen elektromos négyüléses luxuslimuzin képében mutatják meg az érdeklődőkkel. Az EQ concept Frankfurtban mutatkozik be a közönségnek.

mercedeseqconcept01A titokzatos tanulmányautó valószínűleg a következő generációs S-osztály elektromos változatát, illetve annak utasterét vetíti elénk. A minimalista stílusú, luxusszalon hangulatú kabinban azonnal megragadják a fantáziánkat a futurisztikus kialakítású, különálló fotelek, melyek között légies középső konzol fut végig – az elején egy hatalmas kijelzővel felvértezve. Az utastér további érdekessége, hogy abszolút nincsenek benne hagyományos kezelőszervek, viszont az ajtókra is került egy-egy érintőpanel, valószínűleg ezekről vezérelhetők a legfontosabb funkciók is.
mercedeseqconcept03Eközben a közel sem megszokott formájú kormánykerék azt is jelenti, hogy ugyan az EQ concept még hagyományos módon is vezethető lesz, rendkívül fejlett autonóm vezetési rendszerekkel is felvértezik az autót, vagyis visszahúzódhat a volán a „műszerfalba”. Így akár az első-hátsó ülések szembe is fordíthatóak egymással, kellemes atmoszférájú nappalit varázsolva az EQ koncepcióból. További részletek hamarosan!
mercedeseqconcept