Sidebar

Friday, 02, Dec, 5:42 PM

A DAF új generációs XD sorozatát választották meg a „2023-as év nemzetközi tehergépkocsijának” a specializált és áruszállítási kategóriában.

Az Év nemzetközi tehergépkocsija (IToY) szabályai alapján a díjat annak a tehergépkocsinak ítéli meg a haszonjárművekkel foglalkozó, 24 szerkesztőt és vezető újságírót, illetve 24  nagy magazint képviselő zsűri, amely az elmúlt 12 hónapban jelent meg a piacon, és amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti szállítás hatékonyságához. A döntést számos kritikus feltételt tartalmazó rendszer alapján hozták meg, melybe beletartozott a technológiai innováció, a kényelem, a biztonság, a vezethetőség, a gazdaságos üzemanyag-használat, az ökológiai „lábnyom” és a teljes tulajdonlási költség (TCO).
Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke a zsűri szavazásának összegzéseként így nyilatkozott: „Az új XD sorozat bevezetésével a DAF egy olyan korszerű áruterítő tehergépkocsit szállított, amely új mércét állít fel kategóriájában. A tehergépkocsi család jelentősen javítja a közvetlen és közvetett kilátást, így a biztonságot, ami kulcsfontosságú tényező az áruterítő járművek esetében. A jármű hatékonysága és a járművezető kényelme szintén új mércét jelent ebben a szegmensben.”
Emellett a 24 zsűri tagja méltatta az XD új, rendkívül hatékony erőátviteli rendszerének teljesítményét is, amely a továbbfejlesztett prediktív funkciókkal rendelkező, ZF TraXon automata sebességváltóval és nagy teljesítményű PACCAR MX-11 motorokkal rendelkezik. A zsűribizottságot a vadonatúj, teljesen elektromos hajtásláncok bejelentése is lenyűgözte.
A DAF Trucks elnöke, Harald Seidel így nyilatkozott: „A 2023-es év nemzetközi tehergépkocsija díj megnyerése nagyszerű elismerés DAF alkalmazottaink és márkakereskedőink számára. Azt bizonyítja, hogy a prémium DAF XD új ipari szabványt állít fel a specializált és áruszállítási célú alkalmazásokban dolgozó ügyfelei számára, első osztályú biztonságot, hatékonyságot és járművezetői kényelmet kínálva.”

PACCAR MX11 Driveline
dafxd
dafxd01
dafxd02
dafxd03
dafxd04
dafxd05
dafxd06
dafxdccontruction
dafxdelectric
dafxditoy2023
dafxfccontruction

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem