Sidebar

Friday, 02, Dec, 6:51 PM

Teljesen elektromos változat is készül az ipari felhasználású és áruterítő fuvarozás területén jövőbe mutató DAF XD kamionból.

A 2022-es év nemzetközi tehergépkocsi díjat nyert, új generációs DAF XD az XF, XG és XG+ tehergépkocsik alapjait hordozza, így új mércét állít fel a biztonság, a hatékonyság és a járművezetői kényelem terén.
Az alacsony pozícióba ültetett vezetőfülkéhez nagyméretű szélvédő, nagy oldalablakok és rendkívül alacsony övvonal társul, mindez – a Vision műszerfallal együtt - nagyban hozzájárul a kategóriaelső közvetlen látótérhez. Opcióként járdára néző ablak és felhajtható váltósofőrülés is rendelhető, hogy akadálytalanul lehessen látni a tehergépkocsi jobb oldalán közlekedő gyalogosokat és kerékpárosokat. A DAF Digital Vision System és a DAF Corner View szintén hozzátesz a páratlan „panorámához”. Eközben a DAF City Turn Assist vizuális és hangjelzéses figyelmeztetésekkel tájékoztatja a sofőrt arról, ha a közlekedés többi résztvevője a váltósofőr oldali holttérben tartózkodik.
Az aerodinamikus fülke révén az üzemanyag-hatékonyság is első osztályú; az XD-t az XF, XG és XG⁺ távolsági típusaihoz hasonlóan nagy rádiusszal tervezett, ívelt szélvédő, valamint optimális motor és fülke alatti légáramlat jellemzi. A piacvezető hatékonyságot még tovább növeli az új PACCAR MX-11 motor, az intelligens kipufogógáz-utókezelő rendszer, az alacsony járműsúly, a szabványos TraXon automatizált sebességváltó és a kifinomult vezetéstámogató rendszerek. Ugyanakkor a mellékhajtások, a felépítményrögzítő modulok és az alkalmazás-csatlakozók széles körű elérhetősége első osztályú felépítményezhetőséget eredményez.
Nem mellesleg az XD könnyen hozzáférhető és tágas fülkéket kínál, akár 10 m3 térfogatig. A Sleeper és Sleeper High Cab kialakítás mellett Day Cab fülke is rendelhető, amely alapfelszereltségként bővített belső teret kínál. Az ülés és a kormánykerék páratlan beállítási tartományai ideális vezetési pozíciót garantálnak, a rendkívül ergonomikus műszerfal kristálytiszta és teljesen digitális kijelzőkkel informálja a sofőrt. Az alváz elülső részének, a fülkefelfüggesztésnek és a hátsó tengely felfüggesztésének teljesen új kialakítása pedig az irányíthatóság javára szolgál. Az új generációs DAF XD a 4x2 és 6x2 tengelykonfigurációk teljes választékával, vontatóként és tehergépkocsi-alvázként egyaránt rendelhető. A gyártási folyamat 2022 őszén veszi kezdetét.
Az XD-vel párhuzamosan az építőipari és kereskedelmi felhasználásra szánt, szimpla vagy dupla tengelyhajtású, két-, három- és négytengelyes konfigurációkban kapható XDC és XFC típusok  is bemutatkoztak.
A 10,8 literes PACCAR MX-11 motorral szerelt új generációs XDC és a 10,8 literes PACCAR MX-11 és 12,9 literes PACCAR MX-13 motorral szerelt XFC a kis menetkész tömegnek köszönhetően nagy rakománysúlyt kínál. Ezeket a robusztus lökhárítóval, erős hűtőráccsal és acél hűtővédő lemezzel ellátott Construction típusokat úgy tervezték, hogy a legnehezebb körülmények között is megbirkóznak még a legkeményebb feladatokkal is. A nagy terepszögnek és a nagy hasmagasságnak köszönhetően mindkettő kiváló terepteljesítményt nyújt.
Végül, de nem utolsósorban a DAF Trucks az új XD és XF Electric tehergépkocsik bevezetésével megerősíti helyzetét a „zéró károsanyag-kibocsátású” járművek vezető gyártójaként. Ezek az innovatív tehergépkocsik teljesen új, moduláris hajtáslánccal rendelkeznek, hogy egyetlen feltöltéssel 200 és akár több mint 500 kilométer közötti „zéró károsanyag-kibocsátású” távolságokat tehessenek meg. Annak érdekében, hogy az új DAF XD és XF Electric optimálisan az ügyfelek igényeihez igazodjon, a hatékony és megbízható PACCAR elektromotorok 170 és 350 kW (230 és 480 LE) közötti teljesítményleadásra képesek. Az akár 5 külön egységből álló akkumulátorcsomagokkal kombinálva a teljesen elektromos hatótávolság a körülményektől és az alkalmazástól függően akár az 500 kilométert is meghaladhatja. Az új generációs XD és XF Electric az akár 325 kW töltési teljesítménnyel gyorsan feltölthető, így a 3 külön egységből álló akkumulátorcsomag kapacitása mindössze 45 perc alatt visszaállítható 0-ról 80 százalékra. Opcióként fedélzeti töltővel is rendelhető, melynek köszönhetően akár 22 kW-os váltakozó áramú (AC) töltést is képes fogadni. Ez rugalmasságot biztosít a jármű üzemeltetésében olyan helyeken is, ahol nem állnak rendelkezésre egyenáramú töltők. Az innovatív DAF XD és XF Electric tehergépkocsikat egy vadonatúj gyártósoron szerelik össze Eindhovenben. A korszerű DAF Electric tehergépkocsi-összeszerelő üzem 2023-ban kezdi meg a sorozatgyártást.

PACCAR MX11 Driveline
dafxd
dafxd01
dafxd02
dafxd03
dafxd04
dafxd05
dafxd06
dafxdccontruction
dafxdelectric
dafxditoy2023
dafxfccontruction

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem