Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:30 AM

Teljesen átalakult a haszonjárművek piaca: a járvány hatására az addigi kínálati piacot keresleti váltotta fel. Az igények bőven meghaladják a gyártói kapacitásokat, akinek van készlete vagy rövidebb a gyártási ideje, az versenyelőnyt élvez – derült ki a haszonjárműpiac egyik meghatározó képviselője, az Iveco járműveit forgalmazó ECO-tech visiON összeállításából.

A járvány következtében jelentős fordulat következett be a haszongépjárművek piacán. A koronavírus-járvány kezdetén a vásárlási kedv itt is jelentősen visszaesett, majd mire megnőtt a bizalom a gazdasági szereplők között, a járműipar történetének talán legnagyobb ellátási nehézségét szenvedte el. Ennek hatása pedig a mai napig tart - közölte az Iveco magyar forgalmazója, az ECO-tech visiON Kft., mely 2021 nyarán jelent meg a piacon és azóta viszonteladóként is képviselteti magát. A cég jelenleg a teljeskörű magyarországi szervizhálózat kiépítésén dolgozik.
Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint múlt évben az uniós piacokon közel 1,9 millió új haszongépjármű - furgon, teherautó és busz - talált gazdára, ami majdnem 10 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben. Magyarországon hasonló volt a növekedés, amit több mint 28 ezer új haszonjármű eladását jelentette. „Bár a közel 10 százalékos növekedés első látásra jó eredménynek tűnik, ám csak arra volt jó, hogy a piac behozzon valamit a járvány miatti hátrányból. A 2021-es eladások ugyanis az uniós és a magyar piacon is elmaradnak a járvány előtti, 2019-es szinttől. Akkor ugyanis az EU-ban jóval 2 millió felett voltak az eladások, Magyarországon pedig 32 ezer feletti darabszámról volt szó” – mondta Molnár Tamás, az ECO-tech visiON ügyvezetője. A 2021-es növekedésben szerepet játszott az is, hogy a pandémia eredményeként megnőtt a szállító járművek iránti kereslet, többek között a logisztikai szektorban, ugyanakkor a bővülés jelentősen elmarad az igényektől.
Molnár Tamás azt is hozzátette, hogy a korábbi években a kínálati piac volt a jellemző, ez a járvány megjelenése után keresletivé alakult. Az ellátási láncokat érintő problémák, ezen belül a chiphiány az autók mellett a haszonjárműveknél is gondot okoz. Így a kereslet bőven meghaladja a gyártók kapacitását, ezért a szokásoshoz képest háromszorosára, négyszeresége nőtt a várakozási idő egy-egy új járműesetében. Ennek következtében a forgalomba helyezések száma is csökken, akinek van készlete, vagy a többieknél gyorsabb gyártási ideje van, versenyelőnyt élvez. „Az ECO-tech visiON ebből a szempontból jó pillanatban lépett be a hazai piacra, hiszen ez a fordulat lehetővé teszi számunkra a dinamikus növekedést az értékesítés területén. A nehézségek ellenére középtávon hatalmas lehetőségek vannak” – emelte ki a szakember.
Az ECO-tech visiON-t évtizedes járműpiaci szaktudással rendelkező szakemberek hozták létre. A cég célja, hogy az Iveco nehézgépjárműveit – nagyobb teherautóit – újrapozicionálja Magyarországon és már 2023-ban elérje a 250-300 darabos éves eladást, a furgonok esetében pedig a célkitűzés a 2008-ban elmélyülő válság előtti szint elérése, ez pedig 1200-1300 kisteherautó értékesítésének felelne meg. A kereslet pedig több iparágból várható, ezért a cég a március 24-ei rendezvényén bemutatta a fejlett vezetői segédrendszerekkel rendelkező IVECO Daily 2022-es kisteherautó-modellt, a German Design díjas IVECO T-WAY építőipari teherautót és az S-WAY nemzetközi nyergesvontató modelljét is. Valamint bemutatkozott egy új elektromos városi autóbusz is az E-WAY-sorozatból.
Az elektromos autóbusz jó példája annak, hogy egyre komolyabb az igény az alternatív hajtású, így az elektromos járművekre. Bár a furgonoknál még alacsony a részesedésük, a buszoknál már látványosabb fejlődés történt. Az ACEA-adatok szerint a 2021-ben az uniós piacokon eladott új buszoknál a 2020-as 6 százalékról 10 százalék fölé nőtt az elektromos verziók részesedése. Magyarországon elektromos buszokból 47 darab került az utakra, ami több mint 100 százalékos emelkedésnek felel meg a 2020-as 22 darabról. Bár ez darabszám szinten alacsony, de a növekedés mértéke jelentős, így a gyártók is egyre komolyabb erőforrásokkal fejlesztik a villanyjárműveket.
A környezetbarát járművek elterjedésében, alternatív hajtásláncok erősítésében főszerepet vállal az Iveco. A villanyjárművek iránti kereslet növekedését segítheti az üzemanyagok árának emelkedése is. Az Iveco egyébként már több mint 3 évtizede kínál földgázüzemű motorokat, hajtásláncokat is a termékei között, a biogáz technológia pedig az egyik legkorszerűbb az alternatívák között. A környezeti lábnyom a felelősen gondolkodó gazdasági társáságok, a logisztika és a közösségi közlekedés tervezésében egyre fontosabb szerepet tölt be, az Iveco komoly segítséget tud nyújtani ezen a területen.
Visszatérve az E-WAY sorozathoz, a mindenfajta városi küldetésre optimális, tisztán elektromos hajtásrendszerű autóbusz-családot folyamatosan fejleszti a márka. A telephelyi lassú töltésre kialakított Forsee Power ZEN - nagy energiájú NMC (lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid) - akkumulátorok új generációjának alkalmazása például nagyobb hatótávot garantál. Egészen pontosan a maximális 460 kilowattóra energiamennyiség akár 300 kilométeres hatótávot is biztosíthat a 12 méteres E-WAY modell számára. Vagy akár öt további utas szállítását is lehetővé teheti az előző generációs ZEN 35 akkumulátor kínálta hatótávon. További előnyük, hogy korlátozás nélkül cserélhetők egymással. Ez az éjszakai töltésű, új energiatárolási formátum már megrendelhető a 12 méteres E-WAY modellekhez és a midibuszokhoz.
Az E-WAY teljes körű választékában olyan 12 és 18 méteres változatok is szerepelnek, amelyek – felső és/vagy alsó pantográf használatával – a gyorstöltés lehetőségét kínálják. Ezek a nagy teljesítményű LTO (lítium-titanát-oxid) akkumulátorokkal szerelt modellek a sűrű menetrend és a nagy napi futásteljesítmény jellemezte városi vonalak igényeinek is megfelelnek.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem