Sidebar

Friday, 02, Dec, 6:02 PM

A Scania a teljesen új platformra épülő Fencer modellel bővíti városi és városközi autóbuszainak palettáját.

„A Scania Fencer egy modern és attraktív autóbuszcsalád. Akárcsak a Touring autóbuszok, ez is a Scania és a Higer mérnökei közötti többéves együttműködés eredménye" – mutatta be az újdonságot Küzdy László, a Scania Hungária Kft. autóbusz értékesítője. „Egy gazdaságos, kedvező árú járművet hozunk forgalomba, amely a magyar autóbusz-üzemeltetők igényeihez igazítható." Az autóbusz moduláris felépítése segít lerövidíteni a szállítási időt, és a cserélhető alkatrészeknek köszönhetően könnyen javítható.
Az új autóbusz lenyűgöző, letisztult dizájnját a fejlett nagyvárosok ihlették. Kialakítása ugyanakkor praktikus is, többek között könnyű a beszállás. A 2,55 méter széles busz független elsőkerék-felfüggesztése pedig azt is lehetővé tette, hogy a 900 milliméter széles utasfolyosón biztonságos és egyszerű legyen az utasok közlekedése. Nem mellesleg a mérnökök arra is figyeltek, hogy a Fencer a teljes élettartama alatt jól nézzen ki, ezért könnyen tisztítható és takarítható.
A vezetőfülkét ugyancsak továbbfejlesztették a Scania mérnökei: így a vezetőülés dőlésszöge és a műszerfal pozíciója egyaránt fokozatmentesen állítható. Emellett minden szükséges kezelőszerv rugalmasan helyezhető el.
Az alvázon végrehajtott módosítások ugyancsak jobb kezelhetőséget biztosítanak a sofőrök számára, a kisebb fordulási sugár megkönnyíti a manőverezést. A jobb zaj- és rezgéscsökkentés, valamint a légkondicionálás szintén hozzájárul a kimagasló munkakörülményekhez.
A Fencer platformját úgy fejlesztették, hogy szem előtt tartották a jövő elvárásait, többek között a magas üzemidőt és az alacsony fogyasztást, így a korábbi modellekhez képest akár 21 százalékkal kevesebbet fogyaszthat a Fencer. "A fogyasztás csökkenése elsősorban a motorok és a sebességváltók megnövelt hatékonyságának, a súlycsökkentésnek és a stop-start rendszer beépítésének köszönhető" - magyarázta Küzdy László.
A Fencer kínálatában többféle hajtáslánc szerepel majd, kezdetben a jól bevált és nagyra értékelt hét- és kilencliteres dízelmotorokkal lesz megvásárolható. Mint minden Scania dízelmotor, ezek is működhetnek biodízellel vagy tiszta HVO-val, azaz hidrogénezett növényi olajjal, amely a CO2-kibocsátás akár 90 százalékát is megtakaríthatja. Mindezen túl a Fencer már sűrített földgázzal (CNG) vagy biogázzal (CBG) hajtott motorral is kapható. A jövőben hibrid és tisztán elektromos hajtásláncokkal is bővülni fog a paletta.
Az alacsony fogyasztáshoz a jelentősen csökkentett tömeg is hozzájárul. Maga az alváz két százalékkal, azaz több mint 100 kilogrammal könnyebb a korábbinál, a megtakarítások ugyanakkor nem befolyásolják a szerkezet robusztusságát. Épp ellenkezőleg, az első tengelyt megerősítették, így akár 8,2 tonnával is terhelhető. „Ez lehetővé teszi a buszok utaskapacitásának növelését és optimalizálja a súlyeloszlást, ami fontos a gázüzemű és a jövőbeni villamosított változatok esetében” – folytatta Küzdy László. A súlycsökkentésben amúgy nagy szerepe volt a könnyített, 500 kilogrammal kisebb tömegű kompozit karosszériának is.
Ugyanakkor az alacsonyabb tömeg nincs negatív hatással a biztonságra sem. Ráadásul a Fencert asszisztensrendszerek egész sorával szerelték fel, melyek használatával teljesen megelőzhetők a balesetek. A veszélyeztetett úthasználókra (gyalogosok, kerékpárosok) vonatkozó ütközésfigyelés, a holttérfigyelés, az adaptív sebességtartó automatika, a fáradtságfigyelő és a fejlett vészfék egyaránt megtalálható a kínálatban. A maximális biztonság érdekében iskolák közelében maguktól lassítanak.
A Scania Fencer jelenleg f1 és f6 változatban kapható, előbbi egy tipikus alacsony belépésű (low entry) elővárosi autóbusz, utóbbi egy normál padlószinttel rendelkező (low decker) helyközi-távolsági kivitel. A kínálat kéttengelyes, 10,8 és 13,2 méter közti hosszúságú változatokat is tartalmaz. A jövőben pedig tizenhárom és tizenöt méter közötti háromtengelyes, valamint 18-méteres háromtengelyes csuklós autóbuszokkal is kiegészül.
A többi modellhez hasonlóan a Scania a Fencer esetében is széles skáláját kínálja a szolgáltatásoknak. A különböző karbantartási szerződések között szerepel a fuvarozó saját depójában történő szerviz lehetősége is. Tovább csökkenthetik a fogyasztást a járművezetők képzései, amelyek során megtanulják a jármű hatékonyabb kezelését. A támogatási és értékelési szolgáltatások pedig lehetővé teszik a vezetési stílusok összehasonlítását
A flottakezelést segítő szolgáltatások közé tartozik a Scania Zone alkalmazás is, melynek segítségével az előre meghatározott városrészekben korlátozható az autóbusz maximális sebessége a biztonság növelése és a fogyasztás további csökkentése érdekében. Végezetül a Fencer autóbuszokra alapértelmezésben 24 havi vagy 150 000 kilométer jótállást nyújt a Scania.

ScaniaFencerF1
ScaniaFencerF1a
ScaniaFencerF1b
ScaniaFencerF1c
ScaniaFencerF1cs
ScaniaFencerF1d
ScaniaFencerF1dz
ScaniaFencerF1e
ScaniaFencerF1f
ScaniaFencerF1g
ScaniaFencerF1gy
ScaniaFencerF1h
ScaniaFencerF1i
ScaniaFencerF1j
ScaniaFencerF1k

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem