Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:29 AM

Az új generációs Ranger Raptor éppoly könnyedén leigázza a sivatagot vagy meghódítja a hegyeket, ahogy a mindennapi autózás során a városi dzsungelban is tökéletes. A Ford Performance által fejlesztett újdonság minden tekintetben magasra teszi a lécet.

“Minden erőnkkel arra törekedtünk, hogy az új generációs Ranger Raptort igazi izom-pickuppá formáljuk” – mutatta be az újdonságot Dave Burn, a Ranger Raptor programvezető mérnöke a Ford Performance-nál. “Az új modell sokkal gyorsabb lett, hihetetlenül jól néz ki, rengeteg új funkciót kínál, és ez a legkeményebb Ranger, amit valaha építettünk.” Következzenek a részletek!
A teljesítményfanatikus rajongók számára a legfontosabb újdonság valószínűleg a vadonatúj, kettős turbófeltöltésű, 3.0 literes V6-os EcoBoost erőforrás lesz, ami 288 lóerő és 491 Nm leadására képes. A grafiterősítésű vasöntvény motorblokk nemcsak 75 százalékkal erősebb és 75 százalékkal merevebb, mint egy hagyományos szerkezet, de a benzines egység a turbólyuk-semlegesítő rendszernek hála, hihetetlenül készségesen reagál a gázadásra, ezáltal meglepő dinamizmussal ruházza fel a Raptort. A Baja üzemmódban aktiválódó rendszer lényege, hogy a turbótöltő még azután is pörög akár három másodpercig, hogy a pilóta felengedte a gázpedált, így a kanyarokból kigyorsítva vagy a fokozatváltásoknál a Ranger azonnal és vehemensen gyorsulás. Emellett az egyedi turbótöltés-profil miatt a tízfokozatú automata sebességváltó minden egyes áttételénél optimális teljesítményt biztosít.
Az új hajtáslánc murván, poros úton, sárban és homokon egyaránt erőlködés nélkül gyorsítja a Ranger Raptort, miközben a lélegzetelállító menetdinamikát még izgalmasabbá varázsolja az elektronikus vezérlésű aktív kipufogórendszer, mely négyféle, a mindenkori vezetési helyzethez illő motorhangot kínál. A vezető a volánon elhelyezett gombbal választhatja ki a hanghatást, vagy akár az autóra is bízhatja. „Csendes” üzemmódban a halk működés a legfontosabb, például, hogy a Ranger Raptor kora reggel ne zavarja fel a szomszédokat. „Normál” az alap, ilyenkor hallható ugyan az aggregát orgánuma, de sosem zavaróan. Sport üzemben már hangosabban dalol a motor, ám egyértelműen Baja módban a legütősebb a Ford hangja. „Kizárólag off-road használatra ajánlott.”
Nem csupán az elektronikus vezérlésű aktív kipufogórendszernek van több beállítása, az üzemmód-választónak is hét – Normál, Sport, Csúszós, Sziklán araszolás, Homok, Sár/Nyomvályú, Baja - különböző lehetőséget ajánl a vezetőnek. Az új hajtáslánc mellett a jelenlegi 2.0 literes EcoBlue turbódízel is választható a Raptorhoz, de erről majd később ad részleteket a Ford.
A Raptor felfüggesztése ugyancsak egyedi a „normál” Rangerhez képest. Ráadásul számos speciális megerősítés is található az autóban, többek között a C-oszlopban, a platón és a pótkeréknél, a felütésgátlónál, a rugótoronyban és a hátsó lengéscsillapító bekötésénél, mindezek együtt azt eredményezik, hogy még a legkeményebb terepen is magabiztosan uralható a pick-up. Az off-road képességek alapja mégis az erős, ugyanakkor könnyű alumínium alsó és felső lengőkarokat, hosszú első-hátsó rugóutakat és Watt-rudazattal kiegészített, kifinomult hátsó futómű.
“A Ranger Raptor futóművében az egyik legnagyobb újdonság a FOX® Live Valve lengéscsillapítók alkalmazása. Ezek révén a futómű beállításai valós időben változnak, az aszfalton kiválóan szabályozva a karosszéria mozgását, ugyanakkor remekül elnyelve a terep durva egyenetlenségeit, hogy az autós teljesen kiaknázhassa a Raptor teljesítményét, és tökéletesen uralhassa a járművet” – árulta el Burn. Az új generációs, 2,5 col átmérőjű FOX® Live Valve belső megkerülő szelepes lengéscsillapító pozícióérzékelő technológiával működik. A hardvert a FOX® szállította, ám a tuningot és fejlesztést a Ford Performance végezte számítógépes tervezéssel és valós tesztekkel. A rugófeszesség-szabályozástól kezdve hasmagasság-állításig minden területen úgy hangolták be a szerkezet működését, hogy tökéletes egyensúlyt teremtsenek a kényelem, az irányíthatóság, a menetstabilitás és a tapadás között, legyen szó akár közúti autózásról, akár terepezésről. A rendszer tehát hozzáigazítja a csillapítás erejét a különféle üzemmódokhoz, emellett pedig a futómű észrevétlenül felkészíti a járművet a különféle vezetési körülményekre. Amikor a csillapító összenyomódik, a megkerülő szeleprendszer különböző zónái pontosan olyan ellenállást adnak, amennyi az adott helyzethez szükséges. Az erős felütések elleni védelem érdekében a már versenyeken is bizonyított FOX® Felütésgátlás Vezérlés maximális csillapító erőt állít be a lengéscsillapító utolsó 25 százaléknyi mozgástartományában. Így dinamikus gyorsításkor a rendszer kimerevíti a hátsó csillapítókat, hogy megakadályozza az autó „leguggolását”.
Terepezés közben hasznos segítség az elöl és hátul egyaránt megtalálható kettős vonószem-csatlakozás. A dupla kialakítás megkönnyíti a hozzáférést az egyik rögzítő ponthoz, ha a másik éppen hozzáférhetetlen, és lehetővé teszi a kipányvázó hevederek használatát, amikor mély homokból vagy sárból kell kiszabadítani az autót.
Mindezen túl a Ranger Raptorban most először jelenik meg az a fejlett, állandó négykerékhajtás, amelyben egy elektronikus vezérlésű kétfokozatú terepváltó osztómű, illetve zárható első és hátsó differenciálmű működik. A korábban felszerelt vezetési üzemmódok közül a Baja „igazán különleges képességekkel ruházza fel az autót”, ilyenkor a jármű elektronikai rendszerei a lehető legnagyobb teljesítményt biztosítják a nagy sebességű terepezéshez. De természetesen mindegyik módban másféle beállítások alapján működik a motor- és váltóvezérlés, az ABS, a kipörgés- és stabilitásvezérlés, a kipufogószelep, a kormánymű és a gázadás. Mindemellett a műszeregység, a járműinformációs rendszer és központi érintőképernyő színvilága is változik. Mindezt még egy Trail Control™ rendszerrel is kiegészítették a mérnökök, mely úgy működik, mint egy terepre szánt sebességtartó automatika. Csupán be kell állítani a kívánt tempót (32 km/óra alatt), és az autó önműködően adagolja a gázt és fékerőt, hogy vezetőjének csak a kormányzásra kelljen koncentrálni a nehéz terepen.
A Ranger Raptor kivételes képességeihez vadonatúj, látványos külső társul: a markáns sárvédők és fényszórók hatásosan hangsúlyozzák a pick-up szélességét, s a hűtőrács nagyméretű F-O-R-D felirata és a határozott kontúrokkal határolt lökhárító még erőteljesebbnek mutatja az autót. A LED-es nappali menetfénnyel is villantó mátrix LED fényszórók már a biztonsághoz is hozzájárulnak: a prediktív kanyarvilágítás, a vakításmentes fényszórók és az automatikus, dinamikus fényszórómagasság-állítás nagy előnyt jelent éjszakai autózás során. A szélesített kerékjáratok erőteljes formavilágú 17 colos könnyűfém keréktárcsákat ölelnek körül, melyeken kizárólag a Raptorhoz elérhető, nagy teljesítményű terepgumik feszülnek. A funkcionális szellőzőnyílások, légterelő elemek és az erős, jó tapadást kínáló alumínium oldalfellépők amellett, hogy mutatósak, kifejezetten praktikusak is. A hátsó LED lámpatest az első világítás jellegzetes stílusát ismétli, a Precision Grey árnyalatra fényezett, fellépővel is kiegészített hátsó lökhárító pedig olyan magasra került, hogy ne rontsa a hátsó terepszöget.
Az utastér dizájnja szintén a Ranger Raptor terepképességét és energikus természetét nyomatékosítja. A vadászgépek által ihletett sportülések kényelmesek, ugyanakkor a testet is kiválóan megtámasztják a gyors kanyarokban. A műszerfalat, a belső kárpitozást és az üléseket Code Orange színű betétek díszítik; ez az árnyalat jól illik a belső világításhoz, ami okkersárga fényben füröszti a kabint. A prémium minőségű bőrrel borított, fűthető sportkormányt erőteljes ujjtámaszok és középállás-jel egészítik ki, és a sportos benyomást tovább erősíti a magnéziumöntvény váltófülek látványa.
Az utasok szórakoztatásáról a legújabb digitális technológia gondoskodik: a kabinban 12,4 colos digitális műszeregység teremt igazi hi-tech hangulatot, a 12 colos központi érintőképernyőhöz pedig a Ford új generációs SYNC 4® konnektivitási és szórakoztató rendszere kapcsolódik, amelyen felár nélkül működik a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto™ kapcsolat. Az új meg új kalandokhoz 10 hangszórós B&O® hangrendszer szolgáltat lelkesítő zenei aláfestést.
A Raptor eredetileg Észak-Amerikában született, ahol a Ford ezzel a névvel különböztette meg nagy teljesítményű pickupjait és terepjáróit. A vadonatúj Ranger Raptor is ezt az örökséget ápolja, hiszen ez egyrészt egy, a mindennapokban remekül használható pickup, másrészt viszont olyan teljesítményt és képességeket kínál, amit rajta kívül egyetlen másik „vetélytársa” sem a Ranger kategóriájában.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem