Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:32 AM

Jövőre szintet lép a Maserati motorsport-stratégiája: a 2021 legszebb szuperautójának járó díjat is elnyerő MC20 a következő szezonban debütál a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában.

Az ügyfelek számára is elérhető MC20 GT2 a közúti változaton alapul, annak legkiválóbb műszaki jellemzőit örökölte. Ezek közé tartozik az innovatív Nettuno motor új Maserati Twin Combustion (MTC) technológiával, a dupla lengőkaros felfüggesztés félig virtuális kormánytengellyel, illetve a karbonszálas monocoque utascella.
A megújult Maserati márka ezzel az autóval méltó módon térhet vissza a versenypályák világába, felidézve a 2004 és 2010 között időszakot, amikor az MC12-es modellel aratták le a babérokat a FIA GT-bajnokságokon. Különösen fontos tisztelgés lesz a dicső sporttörténeti múlt előtt, hogy a gyártó a Spai 24 órás autóversenyre is visszatér az új M20 GT2-vel, melyen az MC12-vel korábban három alaklommal is győzedelmeskedett (2005-ben, 2006-ban és 2008-ban).
Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatójának szavaival élve: „A szenvedélyünk hajt bennünket előre mind a közutakon, mind a versenypályákon. A márkánk történetének fontos mérföldköve a motorsportokban bizonyított kiválóság, és büszkék vagyunk arra, hogy az egészen rendkívüli MC20-as modellel térhetünk vissza az autóversenyzés világába. A győzelem hajszolása mindig is a Maserati márka fontos jellemzője volt, most pedig méltó módon kapcsolhatjuk össze dicső versenymúltunkat a most épülő jövővel – mind a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában, mind a Formula E-ben.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem