Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:57 AM

A világ egyik legnagyobb offroad tartozék-gyártója vadonatúj versenyautóval készül a legendás Baja 1000 idei futamára. Ambiciózus terveik megvalósítását egy tapasztalt pilótára, valamint a Lexus LX600 terepjáróra bízták.

Idén ötvenöt éves a Baja 1000, a világ egyik legismertebb, legnehezebb sivatagi autóversenye. A név az útvonal hosszából ered, bár a rajt és a cél közötti távolság mostanra jellemzően meghaladja az 1100 mérföldet (kb. 1800 km.) A legjobb idő az útvonaltól függően változik, tavaly 20 óra 45 perc volt – nem túlzás tehát, ha úgy képzeljük el a Baja 1000-est, mint egy sivatagban zajló Le Mans-i 24 órás futamot. A pilótákat és járműveiket egyaránt képességeik legvégső határára taszító versenyen jól cseng a Lexus neve: az LX570 luxusterepjáró szériakivitelű hajtáslánccal szerelt példánya 2010 és 2013 között három alkalommal is győzni tudott a Stock Full kategóriában.

Míg tíz évvel ezelőtt az amerikai Joe Bacal ült a hatalmas terepjáró volánjához, idén egy japán páros: Tomonori Noto és Kazuhiro Tanaka készül teljesíteni a kíméletlen távot, méghozzá a vadonatúj Lexus LX600-assal. Az autót a japán terepjárókra szakosodott tartozékgyártó, a JAOS motorsportrészlege készíti fel a versenyre. A Team JAOS 2015-ben, a műhely alapításának harmincadik évfordulóján jött létre, komoly múlttal rendelkező partnerekről van tehát szó. Ugyanakkor a JAOS eddig speciálisan átalakított Toyota versenyautókkal ért el sikereket: a csapat 2015-ben az AXCR ázsiai terepralin egy Toyota FJ Cruiserrel, majd egy évvel később egy Toyota Hiluxszal indult. A Noto-Tanaka duó 2017 óta versenyez együtt, 2019-ben kategóriagyőzelmet értek el a versenyen.
Természetesen most is ez a távlati cél, de a Baja 1000 egészen más, mint az AXCR – részben a fent említett okokból, részben az eltérő tereptípus miatt is: míg az ázsiai tereprali gyakorlatilag az őserdőn vág át, és elsősorban a sáros talaj okozhat problémát a versenyzőknek, a Baja 1000 útvonala homok- és kősivatagokon vezet át. Ezért az idei versenyt az ismerkedésre szánják, 2023-ban már szeretnének biztonságosan célba érni, 2024-ban aztán jöhet a kategóriagyőzelem.
A Lexus LX600 ugyanúgy a jobbára szériakivitelű autókat felsorakoztató Stock Full géposztályban indul, mint annak idején példaképe, az LX570. A pontos műszaki adatokat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Team JAOS, a novemberi premierhez közeledve azonban vélhetően ismertetik a versenyautó paramétereit.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem