Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:50 AM

A négyüléses kabrió különkiadása extravagáns dizájnelemekkel és merőben új opciókkal fokozza tovább a semmihez sem hasonlítható, egyedi életérzést és a nyitott tetős vezetés felejthetetlen élményét.

A brit márka nyitott tetős négyülésese jelenleg nemcsak az egyetlen igazi prémium kabrió a kisautó-szegmensben, de vonzerejét a Resolute Edition hamisítatlan exkluzivitása is tovább fokozza. Karosszériafényezésének egyedi vonásai, könnyűfém keréktárcsái, utasterének dizájnmegoldásai és felszereltségi tételei egytől egyig a MINI hagyományőrzésének ékes példái. Ráadásul az új különkiadás erőteljes motorja intenzív találkozásokat garantál a napsütötte utak fuvallataival: a MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor 178 lóerős maximális teljesítménye 7,2 másodperces nulla-százas gyorsulást garantál.
Mint ilyen, a MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition a márkára jellemző, gokartos vezetési élmény legfrissebb formáját testesíti meg. Karosszériája így a klasszikus stílusjegyek merőben új értelmezését közvetíti: a Rebel Green fényezés a végletekig letisztult sportosság üzenetét hirdeti, miközben a megannyi tradicionális stíluselem a jól megszokott króm árnyalat helyett exkluzív Resolute Bronze színben pompázik. Ide tartoznak a kör alakú első fényszórók, a hűtőrács és a hátsó lámpák keretei, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei, valamint a tanksapka. Mindezzel a Piano Black tónusú részletek – például a hűtőrács-keret belső éle és keresztmerevítője, a márkaemblémák, a típusjelölések és a kipufogóvégek – erős kontrasztot alkotnak. A fekete a spéci verzió külső visszapillantó-házain és az elektromosan működtethető vászontetőn is visszaköszön. Utóbbi vezetés közben, 30 km/órás sebességig nyitható, illetve zárható.
A Resolute Edition egyetlen króm eleme az övvonal magasságában alkalmazott, utasteret körülölelő dekorcsík. A modell sportosságát a gépháztetőt díszítő csíkok is hangsúlyozzák: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos és a sötét arany közötti fokozatos átmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat emeli ki. Az i-re a pontot a 18 colos Pulse Spoke Black könnyűfém keréktárcsa-garnitúra teszi fel, amelynek alternatívájaként 17-es Tentacle Spoke Black felnik is rendelhetők.
Az utastérbe Resolute feliratú küszöblécek kínálnak exkluzív belépőt, ahol az utasok Black Pearl / Light Chequered árnyalatú, szövet / műbőr borítású sportülésekben foglalhatnak helyet. Ez a szín remekül harmonizál a Rebel Green kasztnival. A különkiadáshoz némi felárért MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag Carbon Black árnyalatú utastérbőrözése is választható.
A kabin exkluzivitását olyan dekorjegyek fokozzák, melyeket kifejezetten hozzá terveztek. A fekete háttér előtt párhuzamosan futó és egyenletesen ívelt, világos arany vonalak ragyognak - a motorháztető csíkjait idézve. Napnyugta után LED-technológiás utastér-világítást is magában foglaló Világítás csomag és látványos Hangulatvilágítás kápráztatja el a bennülőket.
A MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition kézzelfogható éke a Nappa bőrrel bevont sportkormány, amelynek függőleges küllőjén ugyancsak megjelenik a „RESOLUTE” felirat. Eközben a MINI operációs rendszerének legfrissebb generációja a járműfunkciók, az audiorendszer, a kommunikációs megoldások, a navigációs rendszer és az okosalkalmazások egyszerre gyors és intuitív vezérlését teszi lehetővé, az új felszereltségi csomagok pedig nagyfokú személyre szabhatósági szabadságot garantálnak, legyen szó akár a legmodernebb vezetést támogató rendszerekről, akár a leginnovatívabb járműkapcsolati megoldásokról.
A MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition első példányai 2022 márciusában érkeztek meg a brit gyártó márkakereskedéseibe, készen a belvárosi sugárutak és a végtelen országutak meghódítására.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem