Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:55 AM

A delta4x4 150.000 euróért első osztályú valódi terepjáróvá alakítja át a Rolls-Royce Cullinant.

A delta4x4 szakértő csapata már számos terepjárót és szabadidő-autót alakított át úgy, hogy azok komolyabb terepen is kiválóan teljesítenek – a tulajdonosaik legnagyobb örömére. Nem csoda hát, hogy egy olyan csúcskategóriás SUV, mint a Rollce-Royce Cullinan is felkeltette a bajor unterumbachi offroad technikusok figyelmét. Ám az angol „arisztokrata” tervezése és átalakítása komoly kihívás számukra is, így az - egy lakás árába kerülő - művelet hosszú hónapokig tartott, hiszen az eredménynek tökéletesen stílusosnak, praktikusnak és egyedinek kell lennie.
De hogyan lehet egy luxusterepjáróból komoly off-roadert faragni? Először is nagyobb hasmagasságra van szükség, amit leginkább a kerekek lecserélésével és a felfüggesztés emelésével lehet elérni. Előbbi olyan speciális gumiabroncsokat is jelent egyúttal, melyek maximális tapadást biztosítanak hóban, sárban vagy homokban.
Egy igazi expedíciós jármű elengedhetetlen tartozéka a szilárd tetőcsomagtartó is, melyen gond nélkül elhelyezhetők a kiegészítő üzemanyagtartályok, a „vizespalackok”, az ásólapátok, a homokvasak, s netán még egy tetősátor is. Az első konzolja pedig ideális a kiegészítő világítás felszereléséhez. A delta4x4 már több mint 30éve használja a japán PIAA fényszóróit, melyek évtizedek óta segítik a rallypilóták munkáját is. További opció a mély vízmosásokon való átjutáshoz nélkülözhetetlen snorkel rendszer, valamint a szilárd futómű- és kipufogóvédelem.
Mindezek ismeretében a Cullinan 20 inches „delta Force for Ral Beadlock” felniken „feszülő” 33 inches „Mickey Thompson” abroncsokon küzdi le az akadályokat, a készlet körülbelül 15.000 euróba kerül. További 14.000 euro a hatalmas kerekeket befogadó sárvédő-átalakítás, a minimum 80 milliméteres hasmagasság növelés további 15.000 euro. Így összességében 150 milliméterrel magasabb az eredetinél a Rolls-Royce terepjáró. A ténylegesen gyalogosbarát (?), további PIAA fényszórókat viselő kengururácsért még 3.900 eurót kérnek a delta4x4 pénztáránál. A snorkel- és az új kipufogó-rendszer árát nem árulta el a tuningcég. Végül, de nem utolsósorban a nagy teherbírású és ütésálló tetőcsomagtartó alig 8.000 eurót kóstál.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem