Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:30 AM

Új, minden eddiginél misztikusabb limitált szériát hoz forgalomba a Lexus Európában. Az LC kupé és kabrió nem csupán a nevét kapta Japán legészakibb szigetéről, hanem az autó különleges hangulata is Hokkaidót idézi.

Egyedülálló történelmi hagyatékával, magas hegyeivel, virágzó síparadicsomaival, ízletes halfogásokat garantáló, jeges tengervizeivel vagy aktív tűzhányóival Hokkaido Japánon belül is egyedi kincsnek számít. A termálforrások gazdagsága, a grandiózus táj - különösen télen - utolérhetetlen látványa és a sziget pezsgő kulturális élete spirituálisan is jelentőssé emeli az ország második legnagyobb szigetét.
Nem mellesleg az autórajongók számára is izgalmas lehet Hokkaido: itt található ugyanis a Lexus legendás tesztpályája, a Shibetsu, ahol a márka Takumi mesterpilótái többek között az LFA szupersportkocsit és a LC gran turismót is tökéletesítették.
Ez utóbbiból készített most egy speciális különkiadást a Lexus. A mindössze 40 példányban készülő Lexus LC Hokkaido Edition a sziget semmihez sem fogható atmoszféráját, a múlt és a jövő, a természet és a technológia ötvözetét ragadja meg.
A kupé és kabrió kivitelben egyaránt elérhető modellt bordó/fekete belső színvilága teszi misztikussá, fennköltté és céltudatossá. A téli napfelkeltéket és a vulkánok világát egyaránt idéző tónusok aszimmetrikusan oszlanak meg az utastérben. A vezető környezetét a dinamizmust, határozottságot sugárzó bordó uralja, míg az utas semleges, pihentető fekete környezetben adhatja át magát a suhanás élményének. Hokkaido nem utolsósorban lélegzetelállító hegyi útjairól is ismert: ideális párosítás az idei évre még tökéletesebbre hangolt futóművel és nagyteljesítményű hajtásláncokkal szerelt Lexus LC-hez.
Az autó piros, ezüst, fehér vagy sötétszürke fényezéssel választható, a kabrió vászonteteje a kabinhoz igazodva piros vagy fekete színben rendelhető. A hűtőmaszk és a díszítőelemek fekete kivitele biztosítja, hogy egyetlen kirívó részlet se borítsa fel a tökéletes egyensúlyt, amely visszafogottságában is rendkívül energikus. Nem is alaptalanul, hiszen a kupéként választható, 3,5 literes V6-os turbómotor köré épülő, rendkívül takarékos és kifinomult LC 500h hibrid éppúgy ellenállhatatlan és arisztokratikus, mint a 477 lóerős 5.0 V8-as szívómotorral szerelt, lehengerlően sportos LC 500, amely kupé és kabrió kivitelben egyaránt elérhető.
Az Európa-szerte áprilistól rendelhető Lexus LC Hokkaido Edition nem az első különleges kiadás, amit az utóbbi hónapokban ügyfelei rendelkezésére bocsátott a Lexus. A Lexus LC Inspiration Series különleges színeivel és anyagválasztékával teremtett meditatív vezetői környezetet, a Lexus LC Black Edition pedig nevéhez méltóan éjfeketébe burkolta a modell kifinomult tartalmait.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem