Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:36 AM

A japán belpiacra készült, 50 darabra korlátozott Toyota GR Supra RZ Matte White Edition különleges fényezést, kézi sebességváltót és cserszínű bőrkárpitozást kapott.

A GR Supra új különkiadása a különleges fényezéséről kapta a nevét: a limitált széria példányai „Matte Avalanche White Metallic” színben pompáznak. Ráadásul mivel - a 2022 tavaszán bejelentett, manuális váltós normál RZ változathoz hasonlóan - piros Supra logót kapott a csomagtérfedelére, kívülről is könnyen meg lehet különböztetni az automata kivitelektől. A sokküllős, 19 colos, titánszínű keréktárcsák ugyancsak megegyeznek a Japánban kapható RZ-vel, a kovácsolt alumíniumfelnik spéci formájú küllői nagyban hozzájárulnak az autó alacsonyabb tömegéhez is. Egyenként mintegy 1,2 kilóval könnyebbek a GR Supra korábbi felnijeinél.
A GR Supra RZ Matte White Edition belsejében is több változás történt, ezek közül a legszembetűnőbb a cserszínű kárpit, amely valódi bőrből készült, és az üléseken kívül a középső térdtámaszon és könyöklőn, valamint az ajtóbetéteken is megjelenik. Még a háromküllős, multifunkciós kormánykereket is részben ez a világosbarna bőr borítja, a küllők pedig zongoralakk betéteket kaptak. Aki elfelejtené, miben ül, a limitált széria hivatalos nevét az első utas előtti légbeömlő szénszálas díszbetétjéről olvashatja le, emellett karbon dekorációt alkalmaztak a középkonzolon, a vezeték nélküli telefontöltőnél is. Utóbbi kapott egy plusz USB csatlakozót 2,1 amperes áramerősséggel.

A matt fehér GR Supra ezt leszámítva megegyezik a japán piacra készülő kézi váltós RZ változattal, ami azt jelenti, hogy a közvetlenebb ember-gép kapcsolatot biztosító manuális váltón kívül még egy sor változás szolgálja a vezetési élmény növelését a három éve piacon lévő automatikus váltós változatokhoz képest. Például az iMT vezérlés, amely automatikus gázfröccsökkel teszi simábbá és élvezetesebbé a visszaváltásokat. De rövidítettek a végáttételen (3,15-ről 3,46-ra) is, hogy még robbanékonyabbak lehessenek a kigyorsítások, ezzel párhuzamosan áthangolták a kipörgésgátlót és menetstabilizáló rendszert (VSC). Ezen kívül a hárompedálos GR Supra kapott egy Track (versenypálya) üzemmódot, amely megengedi a driftelést is, ám a véletlen megpördülést nem hagyja.

Mindezen változtatások a futómű és a kormánymű teljes áthangolását is megkövetelték: a kanyarstabilizátorok merevebb szilenteket kaptak, a lengéscsillapítók feszességét módosították, az elektromos szervokormány mechanikus alkatrészeit és vezérlő szoftverét lecserélték.

A Toyota GR Supra RZ Matte White Editionból mindössze 50 darab készül, s kivétel nélkül mind a japán piacra kerül. Nem a rendelések beérkezési sorrendje döntött arról, hogy kinek jutott a limitált szériából, a vásárlójelölteknek egy lottóhúzásra kellett jelentkeznie egy online felületen, július 20. és augusztus 21. között. A szerencsés nyerteseknek szeptembertől kezdve folyamatosan szállítják le az ausztriai gyártású autókat. A Toyota a GR Supra RZ Matte White Edition ára 7 890 000 jen (körülbelül 23,3 millió forint), ami nagyjából 1,7 millió forinttal több, mint amennyibe a normál kézi váltós GR Supra RZ kerül.

 

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem