Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:50 AM

A Porsche a Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából egy különleges kiadást dob piacra az elektromos sportkocsijából: a Taycan GTS Hockenheimring Edition-t számos spéci részlet különbözteti meg társaitól.

A Hockenheimring elsőként 1932. május 29-én adott otthont versenynek: a háromszög alaprajzú pályán motorkerékpárok csaptak össze egymással. 1938-ban aztán oválissá változott a vonalvezetése, ezzel párhuzamosan nagysebességű helyszínné vált. Az első Formula 1-es futamot 1970. augusztus 2-án tartották rajta. A jövőt a modern mobilitás jegyében képzeli el a Hockenheimring vezetése, ez egyben a jeles évforduló egyik jelmondata is.
A Porsche pedig a Taycan GTS egyedi kivitelével ünnepli a versenypálya 90. évfordulóját, a Hockenheimring Edition mozgatórugóját a Hockenheimring évfordulós mottója adta, amely a mobilitás evolúcióját a hagyományok eleganciájával kombinálja. „Ezzel az exkluzív különleges kiadással nem csupán tisztán elektromos autónk rajongóihoz szólunk, hanem kihangsúlyozzuk a Hockenheimringhez fűződő kapcsolatunkat” - mondta Alexander Pollich, a Porsche Deutschland GmbH vezetőségi elnöke. „Gratulálunk a legendás versenypálya gazdag, 90-éves történelméhez. A Porsche Élményközpont révén 2019-től kezdve a versenypálya még inkább saját otthonunk lett.” 2019 októberi megnyitása óta a Hockenheimringen található Porsche Élményközpont lenyűgöző eseményeknek adott helyet. A sportautó-gyártó Stuttgart-Zuffenhausenben található központjától csupán 100 kilométerre lévő helyszín járműkiállításokkal, szlalompályával, vezetési tanpályával és tereppályával is rendelkezik. Az itt megrendezett képzésekhez a látogatók használhatják saját Porsche modelljüket vagy választhatnak az élményközpont sportautókból álló flottájából.
Visszatérve a különkiadáshoz: „Finom anyagok, elegáns színkombináció és szokatlan részletek, amelyeket eddig még ilyen formában nem láthattak a Taycan esetében – ezek teszik ezt a különleges kiadást egyedivé” - mondta Alexander Fabig, a Porsche személyre szabásért és klasszikusokért felelős részlegének vezetője. A sziklaszürke fényezés az egyedi színprogramból érkezik és a Taycan jelenlegi modellévében csak a Hockenheimring Editionhoz elérhető. Ez az időtlen, lenyűgöző Porsche külső árnyalat kihangsúlyozza az elektromos sportautó érzelmes karakterét, melyet egy kimondottan ehhez készült, fémes tónusú, kontrasztos, bronz színárnyalatú betétekkel fűszereztek meg.
A tekintetünket a 21 colos Mission E Design keréktárcsák is magukra vonzzák: a selyem-bronz színre fényezett kerékközepek és a külső magasfényű sziklaszürke szélek exkluzív látványt nyújtanak. A Porsche jelvénnyel ellátott kerékkupakok ugyancsak bronz színben tündökölnek, míg a féknyergeket magasfényű feketére fényezték. Emellett a SportDesign oldalsó küszöbbetét, a hátsó diffúzor betétje és a csomagtérfedélen található ’Taycan GTS’ megjelölés is bronz színű. A Hockenheimring Editiont fémjelző évfordulós logó a Porsche B-oszlopán jelenik meg – sziklaszürke színben.
A külső dizájnkoncepció a belső térben is folytatódik. A látványos, zöld színű kontrasztvarrás páratlan ízvilágot visz a fekete bőrkárpitozásba. A nyíltpórusú paldao fabetét egy másik hatásos stíluselem, eközben az előválasztó kar, a pohártartók, a középkonzol feletti légbeömlők, valamint a vezető és az utas oldalán található oldalsó légbeömlők egyaránt bronz színben tündökölnek. A multifunkciós GT sport kormánykerék is bronz betétet, valamint zöld kontrasztvarrást és 12 órás jelölést kapott. A bőr betétekkel díszített lábszőnyegek és tökéletes összhangban állnak a kabin többi részével.
További érdekesség a középkonzol tárolójának fedelén található, dombornyomott Hockenheimring évfordulós logó. A fekete árnyalatú, szálcsiszolt alumínium ajtóküszöbök megvilágított ‘Taycan GTS’ felirattal üdvözlik az utasokat, az ajtók kivetítői szintén az évfordulós logót világítják a talajra. A Porsche Exclusive Manufaktur részletek iránti figyelmessége még a jármű kulcsára is kiterjed, amely az autó külső színében pompázik és az évfordulós logó csúcsminőségű, lézeres gravírozott változatát is megkapja.
A limitált modell csak Németországban és néhány kiválasztott európai piacon lesz elérhető.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem