Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:36 AM

A Johnnie Walker skót whisky márka elindította Blue Label Cities of the Future 2220 sorozatát. Johnnie Walker városai a jövő palackjaiból 10 palacktervet készítettek, amelyek mindegyike más futurisztikus várost ábrázol, plusz egy címkére felkerült a Mars bolygó is. 

2020-ban ünnepelte fennállásának kétszázadik évfordulóját a Johnnie Walker, mely most 200 évre tekint a jövőbe, hogy „ihletett jövőképet” alkosson a világvárosok „elmetágító” utópikus vizualizációjával. A bevezetés a jövőbe a neves digitális művésszel, Luke Halls-szal együttműködésben valósul meg, aki 10 limitált kiadású tervet készített a Johnnie Walker Blue Label számára. A tervek egy „virágzó és élettel teli” jövőbeli társadalmat képzelik el, amely új tudományos fejlesztések bevonásával átalakította a városképet és a látképet. Emma Walker, a Johnnie Walker keverő mestere elmondta: „A Johnnie Walker-út 200 éve készül, azóta, hogy az alapítónk, John Walker 1820-ban először nyitotta ki egy kis élelmiszerbolt ajtaját Skócia vidéki részén. Mindig egészséges optimizmussal és a haladásba vetett szilárd hittel tekintett a jövőbe.

„Ahogyan azok, akik előttünk jártak, mi is szilárdan haladunk előre, a végtelen lehetőségekkel teli jövő felé, és abban a hitben, hogy együtt tudunk egy jobb holnapot teremteni. Luke illusztrációi ennek az ideálnak az izgalmas megtestesülései.” A gyűjtemény olyan városokat tartalmaz, mint London, Hainan, Tajpej, Mexikóváros, Szöul, Sydney, Bangkok, Berlin és Szingapúr, valamint a Mars bolygó. Halls értelmezése a Mars 2220-ról az emberiséget több bolygót felölelő civilizációként képzeli el, nyüzsgő kolóniákkal a vörös bolygó felszínén. Kifejtette: „A világban a folyamatos kollektív fejlődés gondolata valóban beindítja a képzeletem – szeretem, hogy a Johnnie Walker ilyen előremutató megközelítést alkalmaz. Ezért olyan érdekes számomra, hogy azon gondolkodom, hogyan nézhetnek ki ezek a városok a jövőben. Ami izgat, az a lehetőség, hogy életre keltsem ezt a mesterségem iránti elkötelezettséggel, mint a csapat a Johnnie Walker Blue Label-nél.

„A Johnnie Walker Blue Label szépségéhez hozzátartozik az is, hogy a kivételes skót készítéshez használt whiskyket sok évvel ezelőtt főzték le, így a whiskygyártóknak a jövőbe kell tekinteniük, és képet kell alkotniuk arról az ízről, amelyet az emberek élvezni fognak. Több évtizedet előre látni – ez rendkívüli képesség. Remélem, hogy a jövőbe vetett pillantásom tisztelegni fog ezen szakértelem előtt.” A fogyasztók felfedezhetik a 2220 világát, ha okostelefonnal beolvasnak egy kommunikációs címkét a palack elején. Júniusban a Johnnie Walker hat limitált szériás palackot mutatott be Black Label sorozatához, amelyeket a légszennyezésből kivont tintával készítettek.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem