Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:40 AM

A Kínában leleplezett ID.AERO a Volkswagen első globális, tisztán elektromos limuzinjáról ad számunkra némi előzetes képet, a 2023-ban érkező újdonság a felső-középkategóriában próbál majd szerencsét. Kínában és Európában (Emdenben) is gyártani fogják.

„ID. AERO show-modellünkkel az ID.-család következő tagjára kínálunk betekintést, mégpedig egy érzelmekben gazdag, egyben kifejezetten aerodinamikus formavilágú, több mint 600 kilométer hatótávú, kiemelkedő térkínálatú és prémium-belterű autó formájában” – emelte ki Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezérigazgatója. „ACCELERATE stratégiánk keretében teljes gőzzel folytatjuk modellkínálatunk elektromossá alakítását. Az ID.4 után ez a modell a következő világautónk Európa, Kína és az Amerikai Egyesült Államok régiói számára.”
Az ID. AERO első ízben adaptálja egy felső-középkategóriájú limuzinra az ID.-család formai nyelvezetét, az öt méter hosszú koncepció kifejezetten aerodinamikus. Nemcsak az elegáns, a kupék stílusában ereszkedő tetővonala járult hozzá a kiváló, 0,23-os légellenállási együtthatójához, de a jellegzetes eleje körül is optimálisan áramolhat a levegő, illetve enyhén a hangsúlyos légterelő peremmel kialakított hátulja is hatékonyan csillapítja a légáramlásokat. A sportos, 22 col peremátmérőjű, kéttónusú könnyűfém keréktárcsái a turbinákat idézik, s finoman belesimulnak a sárvédők felületébe. A hagyományos ajtókilincseket megvilágított érintőfelületek váltották fel, tovább csökkentve ezzel a légellenállást. Sziluettjét a különleges tornádóvonala és a hátrafelé ereszkedő tetőíve határozza meg, az ID.AERO vonalvezetése laposabb és dinamikusabb összhatást kölcsönöz az autó számára.
Az ID. AERO tanulmány a világos tónusú Sarki kék metálszínben ragyog, amelynek pigmentjei megfelelő irányú beeső fényben aranyló árnyalatban csillognak, erőteljes kontrasztot mutatva a fényes fekete tetővel.
Visszatérve az elektromos limuzin orrához, a dizájn alapját az ID.-családra jellemző méhsejt-mintázat („ID. Honeycomb”) adja. Ugyanakkor a megvilágított Volkswagen-emblémától emblémától jobbra és balra az orr teljes szélességében ívelő, keskeny fénycsík avatja semmi mással össze nem téveszthetővé az ID.AERO-t. Mi több, az az innovatív IQ.LIGHT - LED-Matrix fényszórók felett elhaladva egészen a sárvédőkig húzódik a fénycsík, innen pedig többszöri megszakítással az autó oldalán át, vizuálisan egészen a faráig folytatódik. Természetesen a fart is hasonló stílusjegy uralja: a méhsejt-mintázatú hátsó lámpatestekkel kiegészített sötétített fénysáv kimondottan exkluzív hatást kelt.
Az ID. AERO jól érzékelteti a Volkswagen tisztán elektromos MEB architektúrájának rugalmasságát, ezúttal a felső-középkategóriájú limuzinok piaci szegmensébe kínál belépést, maradéktalanul kiaknázza a nagy hatótáv, a digitális hálózatba kapcsolás és a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés jellemezte elektromos mobilitás nyújtotta lehetőségeket.
Az ID. AERO európai sorozatgyártású változata a tervek szerint 2023-tól az emdeni üzemben gördül le a szerelőszalagról. Az elektromos járművek volumentermelésével Emden a Volkswagen első ilyen jellegű, alsó-szászországi termelési helyszíneinek egyikeként járulhat hozzá jelentős mértékben a modellpaletta elektromossá alakításához – és ezzel az új autók teljes palettájára jutó szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

 

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem