Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:09 AM

Történelmének egyik legjelentősebb mérföldkövéhez érkezett a Lotus, mely egy tisztán elektromos hajtású szuper-(sportkocsival) szabadidőautóval bővíti a kínálatát annak érdekében, hogy globális márkává válhasson.

Az Eletre számos elsőséget kínál az eddig puritán és/vagy nagyteljesítményű sportautóiról híres gyártó számára: például ez a márka első ötajtós sorozatgyártású típusa. Amiből már az is következik, hogy teljesen új terepre merészkedett a patinás brit gyár, most először nem egy sportkocsival örvendezteti meg a rajongóit, hanem egy elektromos hajtású szabadidő-autóval, mely nemcsak egy teljesen új vevőkört akar meghódítani, hanem egyúttal a valaha készült leginkább „csatlakoztatott” Lotus. Ugyanakkor a génjei hamisítatlanul a régiek: gyönyörű formáját a „szél faragta”, tele van úttörő technológiával és nem utolsósorban sportos teljesítményt nyújt. És ahogy azt már megszokhattuk a Lotus közúti autótól, neve „E” betűvel kezdődik, mely egy „bizonyos” kelet-európai nyelven azt jelenti, hogy „életre kel”. Nem vicc…
Ahogy az sem, hogy a Lotus Eletre már akkor lenyűgözi a tulajdonosát, amikor az még csak megközelíti a járgányt. A kulcson vagy okostelefon-alkalmazáson lévő „nyitógomb” megnyomása ugyanis egy felejthetetlen műsor kezdetét jelenti, nemcsak a lámpák üdvözlik a vezetőt egy rövid fényjátékkal, de az aktív hűtőmaszk is „lélegzetet vesz”, a megvilágított süllyesztett kilincsek pedig előbújnak a helyükről.
A „szerelem első látásra” érzéshez a Eletre formája is hozzájárul. A Ben Payne vezette tervezőcsapatot egyértelműen az Evija és az Emira „levegő által faragott” szellemisége ihlette meg, a dizájn egyik jellegzetes eleme a porozitás, vagyis az az aerodinamikai elv, hogy a levegő átáramlik az autó, éppúgy, ahogy alatta, fölötte és körülötte. Így például az autó orrán is belép a levegő, hogy aztán a „motorháztető” két nyílásán távozzon, de ugyanígy lehetne említeni a kerékívek és a D-oszlop körüli nyílásokat. Mindez kézzelfogható előnyökkel jár a pilóta számára, hiszen a kisebb légellenállás nagyobb hatótávot és jobb gyorsulást garantál.
Az alumíniumból és szénszálas műanyagból készült, éles vonalakkal megrajzolt, merész és dinamikus karosszériát hosszú tengelytáv, extrém rövid első és hátsó túlnyúlások, valamint előretolt utaskabin jellemzik, mindezek a tulajdonságok a hagyományos benzinmotor hiányának is köszönhetőek. A rövid első „gépház” ugyanakkor az ikonikus középmotoros Lotusok felépítését idézi, nem véletlen, hogy az Eletre inkább tűnik egy nagy teljesítményű sportkocsinak, mint SUV-nak. A vizuális könnyedséget a visszapillantó tükröket helyettesítő, kocsányon logó kameraegyüttesek (ERMD) is erősítik, melyek az agresszív dőlésű szélvédő tetejére, illetve a kasztni több pontjára szerelt LIDAR érzékelőkkel is összedolgoznak.
A háromszög alakú szirmok összekapcsolódó hálózatából álló aktív elülső hűtőrácsnak fontos aerodinamikai szerepe is van. Mikor az Eletra nyugalmi állapotban van, vagy éppen a légellenállás csökkentése szükséges, akkor zárva marad, ám ha hűteni kell a motort vagy a fékeket, jellegzetes mintázatban kinyílik. Az autó hátsó részét szintén látványos és funkcionális légterelők uralják, a tető két részre osztott szárnya hatékonyan irányítja a három különböző szögben nyíló csomagtartó-spoiler irányába a széláramot.
Az Eletre új szintre emeli a Lotus utastereit: a teljesítmény-orientált és légies kialakítás a prémium anyagokkal párosítva kivételes élményt nyújt az utasoknak, akik négy különálló ülésben foglalhatnak helyet. Opcióként a vásárlók választhatják a konvencionálisabb ötszemélyes elrendezést is. Az utazás páratlan hangulatához és a tágasság érzetéhez a nagyméretű fix panoráma üvegtető is sokat hozzátesz.
A lakberendezők az anyagválasztás során a fenntarthatóságra összpontosítottak – a Kvadrat beszállítóval egyetemben. Ezért az elsődleges érintkezési pontokon minőségi kivitelű és rendkívül tartós mikrószálakat használtak, miközben az üléseket fejlett gyapjúkeverék szövet burkolja. Utóbbi 50 százalékkal könnyebb a bőrnél, ami jól jön a tömegcsökkentéshez. A kemény anyagok karbonból állnak, melyek gyantába tömörítve márványszerű felületet adnak. A műszerfalat és a magas középkonzolt a Lotus legújabb sportkocsijai „inspirálták”, az atmoszféra rendkívül modern és első osztályú. Mindemellett rengeteg praktikus tárolóhelyet is rejt az Eletre kabinja, többek között különböző méretű pohártartókat, indukciós telefontöltő rekeszt, literes palackot is elnyelő ajtózsebet. Naná, hiszen az Eletre egy vérbeli szabadidő-autó, nem pedig szuper-sportkocsi.
Az infotainment rendszere szintén új mércét állít fel a kategóriájában, intuitív és zökkenőmentes kezelést, használatot ígérve az utasoknak. Például a műszerfalon végigfutó fénycsík is kommunikál a bennülőkkel, megváltoztatja a színét, ha telefonhívás érkezik vagy amikor megváltozik a hőmérséklet, illetve tükrözi az akkumulátor töltöttségi állapotát. Eközben a központi 15,1 colos OLED képernyőjén az autó funkcióinak 95 százaléka elérhető három érintéssel, ami nem kis dolog figyelembe véve a tudását. Hiszen nemcsak olyan szórakoztató funkciókkal és berendezésekkel rendelkezik, mint a 15 vagy 23 hangszórós, 1380, illetve 2160 wattos KEF Premium/Reference térhatású hangrendszer, átfogó felszereltségének része az OTA frissítésekkel naprakésszé tehető ADAS asszisztenscsomag is, melynek egyes elemei a LIDAR rendszert használják. Ez azt is jelenti, hogy az Eletre az autonóm vezetési technológiákat is támogatja, s integrált hardverének hála, további – egyelőre nem elérhető - képességekkel is felvértezhető. Érdekes adalék azonban, hogy annak ellenére, hogy az autó minden eleme digitálisan is vezérelhető, néhány kulcsfontosságú kezelőszerv analóg kapcsolót is kapott. A maximális irányíthatóságot biztosító kormányról pedig az adaptív sebességtartó automatika és az infotainment rendszer is állítható. Mindemellett hangvezérlés és kiterjesztett valóság technológiát alkalmazó head-up display is elérhető.
S még csak most jön a java: az Eletre egy teljesen új, 800 voltos dedikált elektromos architektúrára épül, integrált nagyfeszültségű áramelosztó rendszerrel. Mivel a lapos „gördeszka-stílusú” akkumulátorcsomag és a villanymotorok a talaj közelében helyezkednek el, az alacsony súlypont szavatolt, tökéletesen megfelelve a Lotus alapvető konstrukciós elveinek. Ugyanakkor a 100 kWh-t meghaladó kapacitású akkucsomag nagy energiasűrűsége a teljesítmény és a hatótáv ideális kombinációját nyújtja. Az Eletrében két elektromos motor dolgozik, az egyik az első, a másik a hátsó kerekeket hajtja, ötlengőkaros felfüggesztéssel, légrúgózással, folyamatosan változó csillapítással és aktív hátsó tengely kormányzással kiegészítve. A pilóta négy vezetési üzemmód közül választhat, a Range, Tour, Sport, Off-Road és Individual beállítások a lengéscsillapításra, a teljesítményre, a gázpedál reakciójára is hatással vannak. Ja, a teljesítmény 600 lóerőtől indul, a hatótáv körülbelül 600 kilométer, a 0-tól 100 km/h-ig tartó sprint pedig kevesebb, mint 3 másodpercig tart. Ráadásul akár 350 kW-tal is lehet tölteni, ezáltal 20 perc alatt mintegy 400 kilométernyi „naftát” lehet tankolni bele. További pozitívum, hogy AC töltőről 22 KW-ot vesz fel óránként.
Ahogy Matt Windle, a Lotus Cars ügyvezető igazgatója fogalmazott: „… az Eletre egy igazi Lotus, és biztosak vagyunk benne, hogy örömet okoz majd a nagy teljesítményű autók vásárlóinak, és egy különleges alternatívát a szegmensében. Az Eletre a Lotus lelkét és egy SUV használhatóságát hordozza magában…”

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem