Saturday, 04, Feb, 7:02 PM

Mostantól a MINI Electric Pacesetter teljesít szolgálatot az ABB FIA Formula E versenysorozat hivatalos biztonsági autójaként. Műszaki alapját a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE adja, megszületése pedig a MINI tervezőrészlege, a BMW Motorsport, az FIA és Formula E közötti együttműködés gyümölcse.

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter biztonsági autót kifejezetten versenypályás használat szerint fejlesztették ki a mérnökök, a valaha készült legdinamikusabb tisztán elektromos meghajtású MINI-ként. „A végeredmény a technológiai precizitás és az érzelmi telítettség magával ragadó szimbiózisa, ahol a formai megoldásokat a funkcióknak rendeltük alá, számos stílusjegyet pedig technikai okokból fejlesztettünk ki” – nyilatkozta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Szorosan együttműködtünk kollégáinkkal a BMW Motorsporttól, például a kerékjárati ívek, illetve az első és a hátsó lökhárító kialakításánál, vagy a súlycsökkentő intézkedések optimalizálásánál. A modell látványos, technológiailag kifinomult formanyelve az érzelmi telítettség és a pezsgő izgatottság átfogó élményét hirdeti.”
A biztonsági autó frontrészén a MINI klasszikus stílusjegyei, a kör alakú első fényszórók és a hatszögletű hűtőrács azonnal felismerhetővé teszik az újdonságot. A jellegzetes MINI John Cooper Works kiegészítők – a modell megnövelt nyomtávjaihoz igazított kerékjárati ívek és a koptatókkal megnövelt, mélyre húzott első lökhárító – eközben a frontrész sportosságát nyomatékosítják. A zárt hűtőrács és a MINI Electric embléma ugyanakkor az elektromos meghajtásra utalnak. Előbbit aerodinamikai okokból szinte teljes egészében lezárták a fejlesztők, hiszen a biztonsági autó hálózatról tölthető hajtásláncában gyakorlatilag nincs szükség hűtőrendszerre. A mérnökök ugyanakkor nyitva hagyták a hűtőrács alatti frontrészt és az első lökhárító két oldalába vágott, majdnem szögletes légbevezető nyílásokat, amelyek az első kerekek fékrendszereihez szállítják a hűtőlevegőt. A biztonsági autó fehér jelzőfényeit harmonikusan a motorháztetőbe integrálták, a klasszikus MINI versenycsíkok pedig egészen az autó hátuljáig nyúlnak.
A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter oldalnézetből is felettébb dinamikus. A geometriailag kihangsúlyozott ívtoldások (gondosan kidolgozott aerodinamikai élekkel) és a sportos küszöbtoldatok már álló helyzetben is a sportos haladást éltetik. A Black-Neon / Orange kéttónusú árnyalatban virító négyküllős, 18” méretű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák eközben szinte teljesen kitöltik a kerékjárati íveket. Az ívtoldások és a légterelők Oxfordban, újrahasznosított szénszálból, háromdimenziós nyomtatással készültek. A biztonsági autó egyedi aerodinamikai megoldásainak sárga színnel kihangsúlyozott vonalai és nem csupán az autó vagány karakterét erősítik, de a karosszéria körüli légáramlatot is optimalizálják.
A MINI Electric és a MINI John Cooper Works színvilágai a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter biztonsági autóban olvadnak össze. A leginkább meghatározó árnyalata a matt ezüst, ám a hátsó részen a Highspeed Orange és a Curbside Red magasfényű árnyalatok kettős színátmenete találkozik. A fényes és a matt felületek kontrasztja még inkább kiemeli a sziluett könnyedségét, az egyes színek határozott, átlós elválasztása pedig a modell menetdinamikai kvalitásait erősíti. Oldalnézetből a versenyzászló-motívum és a nagyméretű MINI Electric embléma sem kerülheti el a figyelmet, utóbbi ráadásul a hűtőrácson, a tetőn és a modell hátsó részén is visszaköszön.
A Safety Car farán a Black és a Curbside Red árnyalatok találkoznak, és miként a frontrészen és oldalnézetből, úgy a formanyelv leglátványosabb elemeit itt is sárga szín hangsúlyozza. Az extrém modern, rendkívül dinamikus megoldások közül kiemelkedik a tetőre szerelt légterelő szárny, melyet ugyancsak Oxfordban állítanak elő 3D nyomtatóval. Mivel az Energetic Yellow színnel kiemelt nagyméretű diffúzoron nincsen kipufogóvég, mindenki számára egyértelműen jelzi. hogy tisztán elektromos modell.
A biztonsági autó utasterében minden a lényegre összpontosít, jóformán csak az első ülések maradtak meg a hétköznapi berendezésből. A hatpontos biztonsági övvel felszerelt versenyülés zárt versenypályákon és közutakon is használható, a minimalista sportkormány mögött pedig egy digitális műszeregység dolgozik. Az autó saját tömegének következetes csökkentése érdekében a középkonzol elemei, így a váltókar, a kézifékkar és a jelzőfények vezérlőelemei is szénszálból készültek, ahogyan az ajtók belső borításai is. Utóbbiakat egy-egy szövetcsíkkal lehet behúzni. Az első ülések mögé a mérnökök típus-specifikus bukókeretet hegesztettek, funkcionális okokból pedig az utastér összes többi belső részét fehérre fényezték.
A sportkormány minimalista betétje és jobb oldali markolata prémium minőségben, egyedi gyártással készült, ahogyan a középkonzol és a vezetőoldali ajtó belső borítása is. Fontos kiegészítő még a két sportülés háromdimenziós nyomtatással előállított párnázása is, az innovatív elemek kényelmi funkciói, tartási erősségei és méretei ugyanis a benne ülő adottságai szerint változtathatók. A háromdimenziós nyomtatásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a sportülés párnáinak vastagságát, keménységét és színét a vezető testi felépítéséhez, súlyához és ízléséhez igazítsák.
Feltétlen említést érdemel még, hogy a könnyűszerkezetes járműépítés alapelveinek szigorú és következetes alkalmazásának hála, 1 230 kilogrammra csökkent a biztonsági autó saját tömege, amely mintegy 130 kilogrammal alacsonyabb a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE önsúlyánál. A hajtáslánc maximális teljesítménye eközben 135 kW és 280 Nm, így a biztonsági autó 6,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a 60 km/órás tempót pedig 3,6 másodperc alatt éri el. Egy biztonsági autónál azonban nem annyira a nulla-százas gyorsulás, sokkal inkább a közepes tempóról jelentkező menetdinamikai rugalmasság a meghatározó: forgatónyomatékban gazdag hajtásláncának és fokozatmentes váltójának köszönhetően a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter 4,3 másodperc alatt ugrik fel 80 km/órás sebességről 120 km/h-s tempóra – 0,3 másodperccel gyorsabban, mint a széria MINI Cooper SE.
A maximális gokart-élmény érdekében a hajtáslánc körül motorsport-specifikus kerékfelfüggesztés dolgozik, három állásban hangolható ellenállással, rugózással, magassággal és mozgástartománnyal. Ehhez versenysport-specifikus lengőkar-bekötési pontok, 10 milliméterrel megnövelt nyomtávok és négydugattyús féknyergek társulnak, a MINI John Cooper Works GP keréktárcsáival és Michelin Pilot Sport gumiabroncsokkal (245/40 R18 méretben).
„A MINI Cooper SE modellel korábban már megmutattuk, hogy a vezetési élmény és az elektromos mobilitás mennyire jól passzol egymáshoz, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter azonban ennél még tovább megy, hiszen az elektromos mobilitás adottságait a MINI John Cooper Works modellek menetteljesítményével egyesíti” – fogalmazott Bernd Körber, a MINI márka vezetője. „A MINI Cooper SE eme extrém változatát a Formula E biztonsági autójaként fejlesztettük ki, kifejezetten a zárt versenypályákra. Ugyanakkor megmutatja azon jövőbeni irányaink egyikét, amelyeken a JCW márka villamosítása felé indulhatunk el. Számomra egyértelmű a modell üzenete: az elektromos mobilitás és a MINI John Cooper Works tökéletes párost alkot” – tette hozzá.
A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter 2021. április 10-én, Rómában, az ABB FIA Formula E 2021-es versenyszezonjának második hétvégéjén gurul ki először a nagyközönség elé. Volánja mögött a sorozat hivatalos biztonságiautó-pilótája, Bruno Correia foglal majd helyet, miközben a BMW i Andretti Motorsport pilótái, a német Maximilian Guenther és a brit Jake Dennis a BMW iFE.21 formaautókban harcolnak az első helyért.

minielectricpacesetter
minielectricpacesetter01
minielectricpacesetter02
minielectricpacesetter03
minielectricpacesetter04
minielectricpacesetter05
minielectricpacesetter06
minielectricpacesetter07
minielectricpacesetter08
minielectricpacesetter09
minielectricpacesetter10
minielectricpacesetter11
minielectricpacesetter12
minielectricpacesetter13
minielectricpacesetter14
minielectricpacesetter15
minielectricpacesetter16
minielectricpacesetter17
minielectricpacesetter18
minielectricpacesetter19

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem