Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:48 AM

A tisztán elektromos gépkocsikat gyártó skandináv autómárka új tanulmányautója újradefiniálja a sportroadstereket az elektromos korban: az O2 névre keresztelt keménytetős kabrió a nyitott tetős autózás és az izgalmas vezetési élmény kombinációját nyújtja – az elektromos mobilitás minden előnyével. Íme, a részletek!

Maximilian Missoni, a Polestar vezető dizájnere így mutatta be az újdonságot: „A Polestar O2 a sportautók új korszakáról szóló víziónk. A nyitott tetejű vezetés örömét az elektromobilitás tisztaságával vegyíti, melynek nyomán új érzelmek bontakoznak ki az autóban. S ahogy az összes autónk esetében, ezúttal is többről van szó, mint az „egyenes vonalú” gyorsulás. Amikor elforgatod a kormányt, akkor kezdődik az igazi szórakozás.”
Ebből már kiderül, hogy a Polestar O2-t úgy tervezték, hogy élénk, könnyű és magabiztos vezetési élményt nyújtson. Márpedig az izgalmas, lendületes vezetés alapja a kiszámíthatóság és a játékosság, amihez a merev szerkezetet, illetve az agilis irányíthatóságot a Polestar 5-ből örökölt, házon belül fejlesztett, kiváló minőségű alumínium platform garantálja. Ehhez jön még a stabil futómű és a közvetlen kormányzás.
Az O2 formája a Polestar Precept koncepcióhoz kapcsolódik, pontosabban annak az evolúciója: megmutatja, hogy a márka folyamatosan fejlődő formanyelve miként illeszthető különböző kategóriákhoz, úgy, hogy kézzel fogható maradjon a hasonlóság. Így született meg a kompakt méretű, 2+2 üléses O2, mely minimális túlnyúlásaival, hosszú tengelytávjaival, valamint alacsony ész széles karosszériájával a klasszikus sportkocsi-arányokat mutatja, mégis abszolút modern és „elektromos hangulatú”.
„Ez az autó egyfajta találkozási pont technológia és művészet, precizitás és szobrászat között, határozott, de nem agresszív kiállással” – folytatta Maximilian Missoni. Az aerodinamikát is úgy alakították, hogy maximalizálják az O2 hatótávját, méghozzá olyan ügyesen „elrejtett” megoldásokkal, mint az integrált légcsatornák, melyek a lamináris légáramlást javítják a kerekek és a karosszéria oldalai körül. A hátsó lámpák kialakítása pedig csökkenti a kocsi mögötti turbulenciát.
A Polestar O2 emellett a fenntarthatóság és a technológia fejlődését is remekül példázza, így például az utasterét egy új, hőre lágyuló „mono-material” jellemzi. Utóbbi azt jelenti, hogy egyetlen alapanyagot – az újrahasznosított poliésztert - használnak fel a különböző alkatrészek gyártásához, ami nemcsak jelentős lépés a körkörösség felé, hanem a súlyt és a hulladék mennyiségét is csökkenti. A fejlesztők arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy megkönnyítsék a fémek újrahasznosítását is: az eltérő alumíniumkomponenseket felcímkézik, „megőrizve” a tulajdonságaikat.
Mivel a világot egyre inkább a közösségi média „uralja”, a Polestar O2 a hátsó ülései mögé integrált, autonóm, filmes drónnal örvendezteti meg a tulajdonosát. Az Aerofugia Hoco Flow-val közösen fejlesztett robotrepülő menet közben is egyszerűen bevethető, hogy megörökíthesse a Polestarral átélt élményeket. Ez a hátsó ülések mögötti speciális szárnynak köszönhető, mely negatív nyomású területet biztosít a könnyebb felszállás érdekében. A drón 90 km/h-s tempóig képes követni automatikusan a kocsit, s még a nézetet is változtatni lehet. Továbbá a nyitható kabin középső, 15 colos kijelzőjén akár szerkeszthetőek és megoszthatóak is.
A Polestar O2 folytatja Precept által megkezdett utat – a vállalat jövőbeli tervezési, technológiai és fenntarthatósági ambícióinak víziójaként. A svéd márka három új modell bevezetését tervezi az elkövetkezendő három évben, melyek fokozatosan megvalósítják a tanulmányautókon bemutatott ötleteket a hétköznapok számára.
„A Polestar O2 a márkánk főhőse” – méltatta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója az újdonságot. „Kinyitja az ajtót a jövőbeli lehetőségek titkos kamrájába. Ízelítőt ad abból, amit a házon belüli tehetségünkkel és technológiánkkal megtervezhetünk és fejleszthetünk. Hihetetlenül jól néz ki, és leengedve a tetejét, nem hallva a motor hangját, az valami szuper szenzációs.”

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem