Saturday, 04, Feb, 7:21 PM

Hat év szünet után a Volkswagen Group of America egy egészen különleges újdonsággal tér vissza a világ legnagyobb elektronikai szakkiállítására, a CES-re: az „intelligens” álcázófestéssel bevont, mintegy 700 kilométeres hatótávú ID.7-tel.

A német gyártó célja egyértelmű: minden egyes szegmensben a lehető leginkább megfelelő és kívánatos járművet kínálni a vásárlóknak. Ennek jegyében rohamosan bővül az ID. család, a Las Vegasban bemutatott felső kategóriás szedán, az ID.7 egyike lesz annak a 10 új elektromos modellnek, melyet a Volkswagen 2026-ig piacra dob.
Pozícionálásának megfelelően a MEB platformra épülő ID.7 csúcsminőségű technológiát és minőséget nyújt majd az utasainak, többek között az innovatív klímaberendezésnek és a tovább javított felhasználói élménynek hála. Így az új szoftverrel és megjelenítési koncepcióval dolgozó 15 colos központi kijelző mellett alapfelszerelés lesz a kiterjesztett valóság alapú head-up display, de már az intelligens szellőzőnyílásokkal felvértezett, hangutasításokkal vezérelhető klíma is számtalan érdekes funkcióval rendelkezik. Például érzékeli, ha a vezető – zsebében a kulccsal – közeledik hozzá, s forró napokon már azelőtt elkezdi hűteni az belteret, mielőtt beszállna a járműbe. Az automatikusan mozgó szellőzőnyílások pedig úgy szabályozzák a levegő mozgását, hogy minél gyorsabban eloszlassák a nagy térben. A hideg vagy a meleg egyébként közvetlenül a bennülők testére is irányítható, ám indirekt módon szintén szellőztethető a kabin. Ezek a lehetőségek folyamatosan elérhetőek a nagy központi kijelzőn, közülük több elmenthető. A különleges kérések ugyanakkor hangutasítással aktiválhatók: ha a vezető azt mondja, hogy „Hello Volkswagen, hideg a kezem!”, akkor az ID.7-ben bekapcsol a kormányfűtés, a meleg levegő pedig a kezek felé irányul. A magas szintű komfortból a nagy tengelytáv is kiveszi a részét, a 2,97 méteres hossz nyilvánvaló előnyökkel jár az utastérben.
Egyúttal - a rövid túlnyúlásokkal egyetemben - az ID.7 formáját is meghatározza, mely stílusát tekintve szervesen illeszkedni fog az ID. családba. Az aerodinamikus frontrész és tetőkialakítás nagyban hozzájárul az alacsony energiafogyasztáshoz és a hatótáv növeléséhez, a spéci levegőbeömlők célzottan vezetik a rajtuk átáramló levegőt a jármű oldalain hátrafelé.
Mindebből egyébként egyelőre alig látszik valami, hiszen a Volkswagen „intelligens álcázófestékkel” vonta be az egész karosszériát. Ami azt jelenti, hogy 40 réteg festéket hordtak fel az ID.7 kasztnijára, melyek közül néhány vezetőképes, míg a többi szigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezáltal az autó 22 területe külön-külön vezérelhető, s mivel a legfelső festékréteg alatt „fel vannak villanyozva”, világítanak. Ha hozzákapcsolják ezeket a hangrendszerhez, akkor ritmusra „villognak”.
A Passat elektromos megfelelőjének hajtásláncáról még nem árult el pontos részleteket a Volkswagen, viszont a nagyon jó légellenállási együtthatónak is hála, körülbelül 700 kilométeres hatótávot ígér a gyár. Az ID. család hatodik tagja a tervek szerint Kínában, Európában és Észak-Amerikában is forgalomba kerül, az európai kivitelt Emdenben fogják előállítani – az ID.4-gyel együtt.

volkswagenid7camouflage
volkswagenid7camouflage01
volkswagenid7camouflage02
volkswagenid7camouflage03
volkswagenid7camouflage04
volkswagenid7camouflage05
volkswagenid7camouflage06
volkswagenid7camouflage07
volkswagenid7camouflage08
volkswagenid7camouflage09
volkswagenid7camouflage10
volkswagenid7camouflage11
volkswagenid7camouflage12
volkswagenid7camouflage13
volkswagenid7camouflage14
volkswagenid7camouflage15
volkswagenid7camouflage16
volkswagenid7camouflage17
volkswagenid7camouflage18
volkswagenid7camouflage19
volkswagenid7camouflage20
volkswagenid7camouflage21
volkswagenid7camouflage22
volkswagenid7camouflage23
volkswagenid7camouflage24
volkswagenid7camouflage25
volkswagenid7camouflage26
volkswagenid7camouflage27
volkswagenid7camouflage28
volkswagenid7camouflage29
volkswagenid7camouflage30
volkswagenid7camouflagenyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem