Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:14 AM

A 2022-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon nemcsak az 50. évfordulóját ünneplő BMW M divízió legikonikusabb modelljei vonulnak fel, hanem a négynapos rendezvényen ünnepli a világpremierjét az első BMW M3 Touring. És a nagyközönség is megismerkedhet az M4 CSL sportkupéval.

Történelmi mérföldkőhöz érkezik a BMW M GmbH modellpalettája: bemutatkozik az első BMW M3 Touring, mely az M4 és M4 modellcsalád technológiai innovációit a kombi karosszéria praktikumával egyesíti. A régóta várt nóvum 2022. június 23-án, csütörtökön 10:00 órakor ünnepli világpremierjét a BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt, versenypályára optimalizált, nagyteljesítményű BMW M3 Touring oldalán, majd ezt követően az esemény minden napján, a fesztivál legendás hegyi felfutójának „First Glance” kategóriájában is megmutatja magát.
Az első BMW M3 Touring és a BMW M3 Touring MotoGP Safety Car mellett feltűnik a hegyen az új BMW M4 CSL modell is. A BMW M GmbH jubileumára feldíszített Goodwood House előkertjében a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió múltjának, jelenének és jövőjének szemkápráztató négykerekűi vonulnak majd fel. A BMW Nagy-Britannia jóvoltából tiszteletét teszi a legendás BMW 3.0 CSL, a BMW Group Classic pedig további három ikonnal készül: érkezik az 1970-es évek végén bemutatott BMW M1 Procar, a WTCC sorozatban diadalmaskodó BMW E90 3-as sorozat és az 1999-ben bemutatott, Le Mans-győztes BMW V12 LMR. Teljes életnagyságban lesz megtekinthető a jövőre debütáló BMW M LMDh versenyautó is.
A BMW Group Classic azonban nem csupán kiállított legendákkal, de híres versenyautókkal is készül a hegyi felfutóra. A brazil Pedro Piquet, a háromszoros F1-világbajnok Nelson Piquet fia a világ első turbófeltöltésű, világbajnok F1-versenyautóját, az 1983-as Brabham BMW BT52 modellt vezeti majd. A nagy-britanniai Steve Soper csütörtökön a BMW V12 LMR volánja mögött mássza meg a hegyet, őt Markus Flasch, a BMW M GmbH 2018 – 2021 közötti vezérigazgatója követi a vezetőülésben pénteken, szombaton és vasárnap. A cápaorrú BMW 635 CSi modellt Leopold bajor herceg vezeti majd, a kanadai Bruno Spengler pedig ismét lepadlózza azt a BMW Z4 GT3 versenyautót, amellyel 2015-ben harmadmagával rajthoz állt a Spa-Francorchamps 24-órás megmérettetésén.
A 2022. június 23-26. között megrendezendő hosszú hétvégén a BMW M divízió a sorozatgyártásban kínált legnagyobb legendákkal gyorsítja fel újra a rajongók szívverését: az eredeti M1 mellett ott lesz a legendás E30 M3, az E46 M3 CSL, a 635 lóerős M5 CS, a M4 GT3, az új M850i Cabrio és az innovatív i4 M50 is. A látogatók a kompromisszumot nem ismerő teljesítmény és az extravagáns luxus egységét hirdető BMW Concept XM tanulmányautó képében a BMW M divízió jövőjébe is bepillantást nyerhetnek.
A négynapos fesztivál színpadán reflektorfénybe gurul a müncheni központú vállalatcsoport technológiai zászlóshajója, az új BMW iX M60 is: a tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) a vezetés zéró emissziójú élményét a márkára jellemző, sportos agilitással és lounge-stílusú luxussal, illetve kényelemmel társítja. Mi több, a 2022-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál pénteki napján a látogatóknak lehetőségük nyílik első kézből átélni az új BMW iX M60 lélegzetelállító vezetési élményét, az „Electric Only” tesztvezetések keretein belül ráadásul a rajongók a bajor prémiummárka első tisztán elektromos meghajtású Gran Coupéja, a i4 és a praktikus iX3 volánja mögé is beülhetnek.
„Fennállásunk 50. évfordulóját nem is tudnánk jobb helyen megünnepelni, mint az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon, rajongóink és azon legendás modelljeink gyűrűjében, amelyek megszilárdították pozíciónkat a motorsport történelmében. A négynapos eseményen azonban nem csupán a múltba, de a jövőbe is tekintünk, hálózatról tölthető, innovatív modelljeink izgalmas palettájával és a várva várt, első BMW M3 Touring világpremierjével” – fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója.
A 2022-es Goodwood Festival of Speed sebességfesztivált 2022. június 23-26. között rendezik meg.

 

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem