Sidebar

Friday, 02, Dec, 6:14 PM

Ötcsillagos, azaz kiváló minősítést szerzett az Euro NCAP menetbiztonsági vizsgálatán az új Honda Civic e:HEV – adta közre a töréstesztekre szakosodott nemzetközi szervezet. 

A Honda célja, hogy 2050-ben már ne történhessenek olyan halálos balesetek, amelyekben a márka termékei is érintettek, ezért megannyi új, illetve továbbfejlesztett menetbiztonsági eszközzel szereli fel a Civic 11. nemzedékét. Ezek az utasokat és a gyalogosokat egyaránt védik, így az új Civic kategóriájának egyik legbiztonságosabb modelljeként mutatkozhatott be. Hogy megfeleljen a felnőtt utasok védelmére vonatkozó  az Euro NCAP támasztotta rendkívül szigorú feltételeknek, a Civic karosszériaszerkezetét számos passzív biztonságot fokozó elemmel egészítették ki.

Megerősítették például az ajtókat és a hátsó kerékjáratokat, hogy ellenállóbbak legyenek az oldalirányú ütközéseknél, továbbá az autó teljes szélességét átfogó merevítés került a padlólemez és a műgyanta alapú tűzfal találkozásához, hogy a frontális ütközéseknél irányított, és persze minimális legyen az orr-rész deformációja. A Civic utasait nemcsak masszív karosszéria védi, hanem az alapfelszereltség részeként kínált 11 darabos légzsákrendszer is, ami többek között magába foglalja az első térdlégzsákokat, csökkentve ezzel a frontális ütközés okozta sérülések számát mind a két utas esetén, valamint az oldallégzsákokat, ami nem csak az első sorban ülőket védi, hanem a hátsó sorban utazókat is. A Civic történetében először szereltek az első ülések közé is egy légzsákot, így a vezető és a mellette ülő utas teste nem csapódhat egymásnak oldalirányú ütközésnél.

A vadonatúj Civic nyújtotta teljes körű biztonság természetesen nem kizárólag a felnőttekre vonatozik, a típus gyermekvédelem terén is kimagasló teljesítmény nyújt. Ebben szerepet játszanak az új, integrált ISOFIX gyerekülés-rögzítő pontok is, amelyek megfelelnek a legújabb i-Size szabványnak. A Civic 11. generációja a gyalogosok testi épségét is igyekszik megóvni, ezért teljesen új lökhárítótartó konzolokat dolgoztak ki a Honda mérnökei. Ezek energiaelnyelő képessége jóval nagyobb az eddig alkalmazottakénál, így csökkent a térd- és a lábsérülés kockázata egy esetleges ütközésnél, illetve gázolásnál. A védelmet tovább növeli a felpattanó motorháztető, aminek belső felére domború membrán került, hogy még inkább elnyelje az ütközési energiát, ezáltal csökkentse a sérülések kockázatát, különös tekintettel a fejre.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem