Saturday, 04, Feb, 7:40 PM

Alig két éve kezdődött meg a Ford Mustang Mach-E gyártása, de a szerelőszalagról máris legördült a 150000. ilyen modell, ami fontos mérföldkő a vállalat elektrifikációs terveiben. Eszerint az amerikai márka 2023 végére évente 600.000, 2026-ra pedig 2 millió elektromos autót akar előállítani.

Elkészült a 150.000. Ford Mustang Mach-E, melynek sikere túlnyomórészt olyan vásárlóknak köszönhető, akik belsőégésű motoros autójukat cserélték elektromos hajtásúra (az USA-ban 80, Európában 90 százalék az ilyen vevő). „Amikor feltettük a vadló-emblémát erre a Mustangra, tudtuk, hogy sokan szkeptikusok lesznek. Azt viszont akkor még nem tudhattuk, mennyire népszerű lesz az új modell” - nyilatkozta Darren Palmer, a Ford Model e elektromosautó-programokért felelős alelnöke. „Hatalmas öröm megpillantanom a Mustang Mach-E-ket az utakon, beszédbe elegyedni a tulajdonosaikkal, és látni, hogy egyre többen vannak.”
A Mustang Mach-E jelenleg a világ 37 országában kapható, ami hatalmas előrelépés ahhoz képest, hogy az első modellévben még csupán 22 piacon forgalmazták. Legutóbb Új-Zélandon, Brazíliában és Argentínában jelent meg az autó. A globális növekedést az is segítette, hogy a Ford tovább bővítette és modernizálta a Cuautitlán üzemet (itt készült el a 150 ezredik darab is), hogy még több vásárlót tudjon kiszolgálni. A gyár teljesen felpörgött” - árulta el Deborah Manzano, a Ford gyártási igazgatója. „Új akkumulátor- és karosszéria-gyártósort építettünk, kibővítettük a szerelősorokat, és gyakorlatilag minden rendelkezésre álló helyet kimaxoltunk, hogy még több Mustang Mach-E készülhessen. Legutóbb egy új fényezőüzemet állítottunk munkába, szóval nem toporgunk egy helyben!” A Mustang Mach-E töretlen népszerűségét számos díj, például az Év Észak-Amerikai SUV-ja, az Edmunds Legjobb Luxus Elektromos Autója és sok más elismerés is jelzi.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem