Sidebar

Friday, 02, Dec, 6:38 PM

Két PACCAR MX-11 motorral látja el a DAF Components az amszterdami IJveer 56 kompot.

A GVB városi tömegközlekedési vállalat alacsony NOx-kibocsátásuk, visszafogott üzemanyag-fogyasztásuk és hosszabb szervizintervallumaik miatt választotta ezeket az erőforrásokat, melyek ráadásul új, alternatív üzemanyagokra, például GTL-re és HVO-ra is könnyen átalakíthatók, ezzel tovább csökkenthető a komp karbon lábnyomát.
A DAF által szállított aggregátok az Euro 6 besorolású PACCAR MX-11 motorcsalád legújabb generációjának olyan változatai, amelyeket az NPS Driven és a Vink Diesel cégekkel közösen alakítottak át „tengeri felhasználásra”. A módosítások közé tartozik többek között egy olyan átalakított hűtőrendszer, amely lehetővé teszi az optimális működésüket a forró környezetükben. A PACCAR egységeket a Talsma Shipyard Franeker fogja felszerelni a nagyméretű, félig fedett IJveer 56 kompra. A sikeres kivitelezést követően a DAF Components valószínűleg további hat MX-11 egységre kap majd megrendelést.
Amszterdam ingyenes kompszolgáltatása sokak számára nélkülözhetetlen összeköttetést biztosít a város északi és déli része között. A kompok ezért hajnaltól késő estig, sőt időnként még éjszaka is járnak. Évente mintegy ötmillió utas kel át komppal az IJ folyón.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem