Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:23 AM

A Land Rover Classic huszonöt darab, exkluzív Classic Defender Works V8 Trophy II-t hoz forgalomba: az expedíciós ihletésű kivitel és a hozzá kínált kalandélmény a márka globális offroad és „felfedezői” kiválósága előtt tiszteleg.

A Land Rover járművei hét évtizede segítenek az úttörő kutatóknak és utazóknak eljutni a korábban megközelíthetetlen helyekre. A limitált széria minden egyes darabja speciális rejtőfóliázást kapott, melyen huszonhárom olyan térség jelenik meg, ahová a legendás terepjáró példányai az elmúlt hetven év során eljutottak, beleértve a Camel Trophy, a First Overland, illetve a G4 Challenge expedíciók helyszíneit is.
Az ügyfelek nem pusztán egy egyedi, nagy gyűjtői értéket képviselő járművet vásárolhatnak meg, de lehetőséget kapnak arra is, hogy részt vegyenek az exkluzív, háromnapos Land Rover Trophy kalandverseny második kiadásán. A Land Rover Trophy-n életre szóló emlékek születnek, tartós barátságok szövődnek, ráadásul a feledhetetlen élmény során az autók is egyedi patinára tesznek szert. Az ügyfelek szakértőink útmutatását követve hajtanak végre különböző offroad feladatokat, amelyeket a Land Rover legendás globális expedíciói ihlettek.
A Land Rover offroad hagyatéka előtt tisztelgő, egyedi rejtőmintázatú Classic Defender Works V8 Trophy modelleket 2012 és 2016 között gyártott Defender modellek alapjaira építik. Ezeket először darabjaikra szedik, majd a legmagasabb minőségi elvárások szerint, kézi munkával építik újra. A feljavított műszaki paraméterekkel rendelkező modelleket a Land Rover Classic elhivatott munkatársai fejlesztették és gyártják.
A feltartóztathatatlan terepalkalmasságról egy sor külső módosítás gondoskodik. Elöl csörlővel felszerelt, masszív védőelem keretezi az egyedi kialakítású hűtőmaszkot. A fekete motorházfedél selyemfényű kivitele erős napsütésben csökkenti a vakító tükröződéseket, az éjszakai terepjárás során pedig 127 cm széles LED-es kiegészítő lámpasor gondoskodik a minél tökéletesebb látási viszonyokról. A Classic Defender Works V8 Trophy II gázlómélysége 500 mm, az esetleges mentést hátsó vonószem segíti, a sérülésektől küszöbvédő elemek és külső bukókeret óvják a karosszériát. Az expedíciós tetőcsomagtartó megközelítését hátsó létra segíti. Az összképet Land Rover Trophy emblémák, valamint a sárfogókat díszítő, fehér logók teszik teljessé.
Az utastérben Recaro sportüléseket kiváló minőségű, fekete és fehér Windsor bőrbe vonták; a kontrasztos varrású ülések kiváló megtámasztást nyújtanak, ugyanakkor rendkívül kényelmesek is. Szintén bőrkárpitozást kapott a műszerfal, az ajtók és a tető, teljessé téve a kézi kivitelezés semmihez sem fogható hatását. A Land Rover Classic által kínált, modern infotainment rendszer beépített navigációs funkciót és okostelefon-integrációt kínál, így kombinálva a korhű megjelenésű műszerfalat a legújabb multimédiás lehetőségekkel. A még kényelmesebb használatot segíti a ZF automata sebességváltóhoz társított, ergonomikus váltókar. A belső megjelenését egyedi Land Rover Trophy rajzolatú óra teszi tökéletessé. Az Elliot Brown által tervezett időmérő különleges számlapján az autó külső rejtőmintázata köszön vissza. Ám azok sem maradnak különleges óra nélkül, akik nem jutnak hozzá a limitált széria egyik példányához: Elliot Brown ugyanis forgalomba hoz egy ezer darabos óra-sorozatot, amelynek dizájnját a Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II ihlette. A Classic Defender Works V8 Trophy II közvetlenül a Land Rover Classictól vásárolható meg 90, 110 és 110 Double Cab kivitelben.

 

Az Egyesült Királyságban a 90-es modell induló ára 225 000 angol font (kb. 108 millió Ft.)

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem