Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:43 AM

Nem sokkal az „EV Világnap” után a Nissan megkezdi a 100 százalékban elektromos Townstar EV gyártását, melyet a kijelölt európai piacokon értékesítenek majd.

A vadonatúj Townstar EV piaci bevezetése jelentős előrelépés a Nissan Ambition 2030 program megvalósítása felé, nagyban segítve a japán márka azon törekvését, hogy elektromossá tegye a kínálatát, illetve hozzájáruljon a 2050-re kitűzött szén-dioxid-semlegességhez. A vásárlók számára pedig további e-mobilitási megoldást kínál.
Az új Townstar EV teljesen elektromos változata intelligens energiagazdálkodással és akkumulátor-hűtéssel optimalizált hajtásláncot kap, ami az aerodinamikus kialakítással kiegészítve akár 300 kilométeres hatótávot (WLTP ciklus) biztosít. A 122 LE teljesítményt és 245 Nm nyomatékot garantáló villanymotorral hatott Townstar EV 45 kWh-s akkumulátora egyaránt alkalmas váltóáramú (11 kW vagy 22 kW) vagy egyenáramú gyorstöltésre is (CCS formátum), utóbbi lehetővé teszi, hogy a tulaj mindössze 37 perc alatt 15-ről 80 százalékosra töltsék fel az energiatároló egységet.
Eközben az újdonság stílusa a Nissan többi elektromos modelljét idézi, például az első pajzson bonyolult Kumiko-mintázat látható. A kabinban elsősorban az ergonómiát helyezték előtérbe: a több mint 20 technológiai funkcióval, köztük a fedélzeti csatlakoztathatóság lehetőségével és a rendelkezésre álló 10 colos digitális műszerfallal büszkélkedő Townstar EV a Nissan jelenlegi kishaszonjármű kínálatának legfejlettebb furgonja. Többek között a Nissan ProPILOT Assist nevű fejlett vezetéstámogató rendszereit is felvonultatja, mely az intelligens 360 fokos kamerájával (AVM) együtt extra segítséget nyújt a sofőrnek a belvárosi forgatagokban. Az előbbiekben említetteken túl – a jobb utaskomfort érdekében – fűthető kormánykerék és szélvédő, továbbá fűthető első ülések is rendelhetők. A hőszívattyú a hidegebb időszakokban segíti a komfort érzetet és a hatékonyságot, azáltal hogy az akkumulátorból kiáramló hőt az utastérbe juttatja.
A specifikációktól függően a további kiemelkedő jellemzők közé tartozik a 600-800 kg közötti hasznos teherbírás és az akár 1500 kg-os vontatási képesség. A Townstar EV sokoldalú rakterében 3,3 és 4,9 köbméter közötti rakodótér áll rendelkezésre, ami két Euro-raklap szállításához elegendő.
A közös CMF-C padlólemezre épített új járművet az Alliance kis furgonok gyártásának központjában, a franciaországi Maubeuge-ban gyártják majd. Mint minden Nissan kishaszonjármű az iparágban vezető 5 éves vagy 160 000 km-es garanciával kerül piacra. A Townstar EV ezen túlmutatva 8 év garanciát vállal az akkumulátorra, amennyiben az állapota nem csökken 70 százalék alá.

nissantownstarevvan
nissantownstarevvan01
nissantownstarevvan02
nissantownstarevvan03
nissantownstarevvan04
nissantownstarevvan05
nissantownstarevvan06
nissantownstarevvan07
nissantownstarevvan08
nissantownstarevvan09
nissantownstarevvan10
nissantownstarevvan11
nissantownstarevvan12
nissantownstarevvan13
nissantownstarevvan14
nissantownstarevvan15
nissantownstarevvan16
nissantownstarevvan17
nissantownstarevvan18
nissantownstarevvan19

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem