Sidebar

Friday, 02, Dec, 5:34 PM

Takarékos energiafogyasztásra szólította fel a német lakosságot a Mercedes-Benz járműgyártó társaság vezetője egy nyilatkozatában.

Ola Källenius igazgatótanácsi elnök a Handelsblatt című üzleti lapnak kijelentette, hogy a takarékoskodás az energiával "az első számú állampolgári kötelesség". "Önként össze kell fognunk, mindenkinek a lehető legtöbb energiát kell megtakarítania" - mondta a vállalatvezető, hozzátéve, hogy családjában is igyekeznek visszafogni a fogyasztást, így "otthon kevesebb lámpa van bekapcsolva, és néhány fokkal hűvösebb van". Ukrajnában az Oroszország által indított háború miatt "sokkal többet szenvednek az emberek" - mutatott rá Ola Källenius. Mint mondta, a cégnél is spórolnak az energiával, például a stuttgarti székház tetején "egyszerűen nem világít éjszaka a Mercedes-csillag". Kiemelte, hogy már az Ukrajna elleni orosz támadást követő napon megalakítottak egy munkacsoportot az energiafogyasztás visszafogására, amelynek erőfeszítései révén akár 50 százalékkal csökkenteni lehet a földgázfogyasztást.

A megújuló forrásból származó áramot pedig nem vásárolják, hanem saját szervezésben állítják elő, egy balti-tengeri szélerőműparkkal és egy Alsó-Szászország tartományi tesztpályánál épített szélerőműparkkal a hazai szükséglet 40 százalékát termelik meg. Elindítottak egy vállalati napelem-telepítési programot is "ezer tető" néven, a leggyorsabb előrelépést viszont mégsem Németországban érték el, hanem az Egyesült Államokban, ahol egy áramszolgáltatóval együttműködve nagyméretű napelemparkot építenek, amely a helyi - Alabama állambeli - üzem teljes villamosenergia-igényét fedezi majd - fejtette ki a Mercedes vezetője.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem