Saturday, 04, Feb, 8:36 PM

5516 regisztrált személyautóval zárta a 2022-es évet a Mercedes-Benz Magyarországon, amely a valaha volt legmagasabb darabszámot jelenti, így elmondható, hogy a tavalyi év a márka magyarországi történetének legsikeresebb éve volt.

A 2022-es év számtalan kihívással állította szembe az autóipart. Ám annak ellenére, hogy a félvezető hiány, a szállítási és logisztikai nehézségek, a szomszédban zajló háború a csillagos márkát is erősen érintették, mégsem vetették vissza a Mercedes-Benz magyarországi sikerét a prémium szegmensben: a 2021. évi értékesítéshez képest 1 százalékkal több Mercedes-Benz személyautót regisztráltak 2022-ben.
A tisztán elektromos, plug-in hibrid és hibrid személyautók a teljes értékesítés több mint negyedét (30 százalék) tették ki (1656 darab regisztrált xEV modell 2022-ben), ezzel jelentősen meghaladva a teljes piac 8,6 százalékos értékét. Az eladott xEV modellek 22 százaléka plug-in hibrid modell volt, amely nemcsak a prémium szegmnesben, de a teljes magyar piacon vezető pozíciót jelent a Mercedes-Benz számára. A márka az elmúlt évben már nyolc teljesen elektromos Mercedes-EQ modellt forgalmazott (EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV és EQV), és összesen 16 modell (A-osztály limuzin és kompakt limuzin, B-osztály, CLA Coupé és Shooting Brake, E-osztály limuzin és T-modell, GLA SUV, GLC SUV és Coupé, GLE SUV és Coupé, S-osztály limuzin, AMG GT4, valamint C-osztály limuzin és T-modell) 39 modellvariánsa volt elérhető plug-in hibrid meghajtással.
Évek óta töretlen a SUV modellek népszerűsége, 2022-ben is ezeket választották a legtöbben, ebből a szegmensből került ki a regisztrált Mercedes-Benz személyautók 48 százaléka. Elmondható, hogy – ahogy évek óta – úgy 2022-ben is a GLC volt legnagyobb darabszámban eladott modell, a 730 értékesített modell az összes eladás több, mint 13 százalékát tette ki. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készült modellekből 897 darabot regisztráltak itthon, ami azt jelenti, hogy minden hatodik eladott modell a hazai gyártósorokról gördült le.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem