Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:58 AM

Ez idáig egyetlen sorozatgyártású elektromos autó sem tudott gyorsabban körbeérni a Nürburgring-Nordschleifén, mint a Porsche Taycan Turbo S: Lars Kern, a márka fejlesztési pilótája lenyűgöző, 7 perc 33 másodperces időt futott a mérvadó aszfaltcsíkon.

A négyajtós elektromos rekorder teljes mértékben szériaállapotú volt, leszámítva a biztonsági okokból kötelező bukócsövezést és versenyülést, vagyis pontosan annyit nyomott a mérlegen, mint sorozatgyártású testvérei. Így a Németország Eifel régiójához tartozó 20,8 kilométer hosszú versenypályán közjegyző hitelesítette az új rekordidőt, a TÜV Rheinland pedig megerősítette, hogy a rekordot abszolváló példány egy utcai autó volt, amely megegyezik a szériamodellekkel.
Az autó az új Performance kit-tel, valamint a Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) futóművel is fel volt szerelve. Előbbi 21 colos RS-Spyder-design keréktárcsákat és utcai engedéllyel rendelkező Pirelli P Zero Corsa típusú sport abroncsokat tartalmaz, ezek újdonságot jelentenek a Taycan kínálatában. A speciális Pirellik abroncskeveréke hasonló a versenyabroncsokéhoz. Továbbá átdolgozott szoftver vezérli a Porsche 4D Chassis Control futómű rendszert, amellyel így még jobban ki lehet használni a sport abroncsok plusz tapadását. A szoftver valós időben elemzi és szinkronizálja a Taycan összes futómű rendszerét.
A Porsche Tequipment kínálatában szereplő, a gyártói garanciát nem befolyásoló opció egyelőre csak Németországban rendelhető, kizárólag a 2023-as modellévű Taycan Turbo S-hez. Ezeknek az autóknak a gyártása 2022 júliusának végén kezdődött, a Performance csomag pedig előreláthatólag az idei év végétől lesz elérhető. A tervek szerint a beépítésre a kiszállítást követően, tehát utólag kerül majd sor, mégpedig a zuffenhauseni Porsche üzemekben. Az egyedi extra 11.242 eurós ára tartalmazza az elszállítást a gyárba, valamint a Taycan egyedi járműengedélyét és -regisztrációját.

 

„Korábban kizárólag keményvonalas szupersportautókkal lehetett eljutni a 7:33 perces időtartományba a Nordschleifén“ - mondta Kern, majd hozzátette: „Az új Performance csomagnak köszönhetően minden eddiginél komolyabb tempót lehetett diktálni a Taycan-nal, amely precízebb és dinamikusabb volt, mint valaha.“ „Örömmel tölt el bennünket, hogy az elektromos autók nürburgringi körrekordja visszakerült a Porsche kezeibe“, mondta Kevin Giek, a Taycan modellsorozat alelnöke, aztán hozzátette: „Ez a köridő nem csak azt igazolja, hogy mekkora potenciál rejlik az új Performance csomagban, hanem ismét kihangsúlyozza a Taycan-ban rejlő sportautó-géneket.“ Ez különösen érvényes a Turbo S csúcsmodellre, amelynek akár 625 lóerős (460 kW) maximális teljesítménye is kulcsfontosságú volt a rekorddöntésben – sőt, a rajtautomatika funkció használatakor álló helyzetből akár 761 lóerőre (560 kW) ugrik a csúcsteljesítmény.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem