Sidebar

Friday, 02, Dec, 5:00 PM

A sebesség megszállottjai most még többet kihozhatnak a versenypályán a kölni izomautó, a Ford Focus ST Track Pack változatában.

5,7 másodperces gyorsulásával és 250 km/h-s végsebességével a 280 lóerős Ford Focus ST eddig is kellő dinamizmust nyújtott a pilótájának, aki az új Track Pack változatban már az autó versenypályás viselkedését is finomhangolhatja az állítható KW Automotive futóműrendszerrel, ami remek egységet alkot a csökkentett tömegű könnyűfém keréktárcsákkal.
A versenysport-specialista KW Automotive közreműködésével kifejlesztett futóműrendszer rozsdamentes acélburkolatú lengéscsillapítóiban 12 fokozatban állítható a berugózás, és 16 fokozatban a kirugózás mértéke. A kétféle beállítási móddal a versenypályák rendszeres látogatói mindig az adott körülményekhez állíthatják a futómű reakcióit, sőt a kedvenc pályáikhoz szükséges teljesítményt is optimalizálhatják.
A lengéscsillapítók mellett fontos szerepet játszanak a porfestett rugók is, amelyek mintegy 50 százalékkal merevebbek, és 10 milliméterrel rövidebbek a Focus ST szabványos rugóinál. Ez a megoldás a gyorsabb irányváltások érdekében alacsonyabbra hozza az autó súlypontját, és mérsékli a karosszéria dőlését. A vezetők további 15 milliméterrel is leültethetik a felfüggesztést, ha ezt a helyi jogszabályok megengedik.
Az áramlásformázással készült, 19 colos könnyűfém keréktárcsák gyártási eljárása zömíti az alumíniumot, így a kerék szilárd és ütésálló marad, miközben kevesebb anyag kell hozzá, vagyis csökken a tömege. Ennek eredményeképpen a kerekek 10 százalékkal könnyebbek a szokásosnál, ezáltal gyorsabbak a függőleges mozgások, aminek köszönhetően javul a gumiabroncsok tapadása, ez pedig egyaránt jótékony hatással van a gyorsításra, a fékezésre és a kanyarodásra. A keréktárcsákon egyedi, tapadásra optimalizált Pirelli P Zero Corsa abroncsok feszülnek, amelyek kiváló versenypálya-teljesítményt nyújtanak, és a közúton, száraz aszfalton is remekül használhatók.
A fékteljesítmény is tovább javult. Az első féktárcsák átmérője 10 százalékkal nagyobb a normál modellek 330 mm-es méreténél, és mindehhez Brembo négydugattyús féknyergek társulnak, amelyek erősebben markolnak rá a tárcsára, ráadásul nagyobb felületet biztosítanak a keletkező hő gyors elvezetéséhez, mérsékelve ezzel a felmelegedés okozta fékhatás-csökkenést a keményebb pályaszakaszokon.
A különleges Track Pack külső stílusjegyekkel még hangsúlyosabban érvényesül a Focus ST erőt sugalló megjelenése. Az ST exkluzív hátsó légterelőjét, hátsó diffúzorát és első lökhárító-légterelőit csillogó Agate Black fényezés fedi, függetlenül a karosszéria színétől. Nem mellesleg mindhárom elem passzív aerodinamikai hatással fokozza a leszorító erőt és a menetstabilitást.
Eközben a Focus ST Track Pack teteje, felső hűtőmaszkja és külső visszapillantó-borítása is magas fényű Agate Black árnyalatban pompázik. Hasonló, csillogó fekete fényezést kaptak a könnyűfém keréktárcsák is, amelyek mögött vörösre festett féknyergek bújnak meg. Szintén spéci megoldás, hogy a normál króm embléma helyére finom fekete vonallal kontúrozott ST-logók kerültek. A látványos karosszériaszínek kínálatában pedig olyan árnyalatok szerepelnek, mint az Agate Black, a Fantastic Red, a Frozen White, a Magnetic, és a kizárólag az ST-változatokhoz megrendelhető Mean Green.
A Ford tavaly vadonatúj utasteret készített a Focus ST-hez, benne saját fejlesztésű Ford Performance ülésekkel, remek oldaltartásukat és kényelmüket most teljes mértékben kiaknázhatják a Focus ST Track Pack vezetői. A fejlett utastéri technológiák közt megtalálható a 13,2 colos központi érintőképernyő is az intuitív kezelőfelülettel, amelyen a vezető egy vagy két ujjmozdulattal elér bármilyen alkalmazást, információt vagy kezelőszervet.
A Focus ST 2,3 literes EcoBoost benzinmotorja 280 lóerőt ad le 5500 1/perc fordulatszámnál, a 420 Nm nyomatékcsúcs pedig 3000-4000 1/perc fordulatszám-tartományban rendelkezésre áll. Mindezt a kettős megfúvású turbótöltő és a turbólyuk-kiküszöbölő technológia biztosítja.
A padlógázos fokozatváltás lehetősége remek teljesítményt biztosít, nyitva tartva a pillangószelepet, amikor a vezető felengedi a kuplungot, hogy magasabb fokozatba kapcsolja a sebességváltót – így a turbótöltő reakciója a lehető leggyorsabb lesz. Szintén a teljesítményt fokozza az elektronikus vezérlésű részlegesen záró differenciálmű (eLSD) is: a sebességváltóba beépített rendszer a hidraulikus működtetésű tengelykapcsolókkal a rendelkezésre álló forgatónyomaték akár 100 százalékát is képes a jobban tapadó kerékre irányítani, hatásosan kiküszöbölve ezzel a kerekek kipörgését. Ez a technológia gyorsabban és precízebben működik, mint a mechanikus LSD-rendszerek, mivel a hajtásláncból érkező információk és a járműdinamikai szenzorok jelei alapján a rendszer már előre képes módosítani a vonóerő elosztását.
A vezető a választható üzemmódok előnyeit is kiaknázhatja, az adott vezetési helyzethez igazítva az eLSD, a gázadás, az elektromos szervokormány és az elektronikus menetstabilizáló (ESC) karakterisztikáját; ez utóbbi rendszer például a Versenypálya beállítás kiválasztásával sokkal nagyobb szabadságot biztosít a vezetőnek.

 

A Focus ST Track Pack már megrendelhető Magyarországon; az első ilyen modelleket jövő év elején vehetik át a vásárlók.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem