Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:09 AM

A Porsche Tequipment kínálatába bekerült a 911 GT3 versenypályás teljesítményét fokozó Manthey Performance Kit, mellyel az 510 lóerős sportkocsi mindössze 6 perc 55,737 másodperc alatt teljesítette a Nürburgring híres északi körét, a Nordschleifét.

Ez az eredmény pontosan 4,19 másodperccel gyorsabb, mint amire az alapverziójú 911 GT3 volt képes. A módosítások középpontjában az aerodinamika és a futómű áll. Az új Performance Kit szoros együttműködésben készült a Porsche Weissach-i mérnökeivel és a Meuspath-i székhelyű Manthey Nordschleife-specialistáival.
Az aerodinamikát érintő jelentős változtatások azonnal láthatóak, nemcsak a nagyobb légterelőajak, hanem a lökhárító oldalára szerelt légterelők révén is, melyek a jármű alsó borításával összedolgozva az első tengelyre ható leszorítóerőt növelik. A hátsó módosítások még ennél is hangsúlyosabbak: szélesebbre cserélték a hattyúnyak-alakú rögzítéssel rendelkező légterelőt és kapott egy Gurney szárnyat is. A CFPR-ből készül hátsó diffúzor lamellái is megnőttek, s a hátsó keréktárcsák CFRP légterelő lemezei ugyancsak hozzájárulnak az aerodinamikai hatékonysághoz.
A Porsche – a Manthey mérnökeivel közösen - egy különleges, négyutas futóművet készített a 911 GT3 számára, amely kimondottan versenypályás használathoz hangolható. A futómű megtámasztása négy pozícióban állítható, a kompresszió és a csillapítás mértéke pedig kiegészítő szerszámok nélkül módosítható. A rugók keménységének enyhe módosítása (10 százalékkal nagyobb az első és hét százalékkal kisebb a hátsó tengelyen) úgy javítja az autó határtartományban történő viselkedését, hogy a megoldás a hétköznapi használhatóság tekintetében bármilyen további kompromisszumot követelne.
Opcionálisan különösen könnyű 20 és 21 colos kovácsolt alumínium keréktárcsák is elérhetők a Porsche 911 GT3-hoz, amelyek összesen 7,3 kilogrammal csökkentik a rugózatlan tömeget, emellett pedig briliáns ezüst, sötétezüst, neodyme vagy selyemfényű fekete fényezésükkel a látványt is fokozzák. Az acélból készült, fonott fékcsövek szintén a kithez tartoznak, segítségükkel pedig különösen precízzé válik a fékteljesítmény. Extraként speciális versenyfékbetétek is rendelhetők a 911 GT3-hoz a Manthey Performance Kit kiegészítéseként. A vizuális személyre szabásban a Manthey logóval ellátott, megvilágított ajtóküszöbök, valamint az ajtók kivetítője is segít. A vonószem szintén a kit tartozéka.
A Manthey Performance Kit már megvásárolható a Porsche Tequipment kínálatában - Európában. A Porsche Centrum Budapestnél nettó 37.911 euróba kerül, a kiszállítások 2022 őszén kezdődnek. Később más piacokon is rendelhető lesz a különleges módosítócsomag. A 911 GT3 gyártói garanciája a módosítás után is változatlanul érvényes.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem