Friday, 27, Jan, 8:58 AM

Mivel a Honda CR-V az egyik - nem is annyira - titkos favoritom az autók között, nagyon kíváncsian vártam, hogy milyen lesz az egy számmal kisebb HR-V. A cím ugyan sokat elárul már, de következzenek a tapasztalatok részletesen!

Honda és szabadidő-autó; olyan nagy baj akkor már nem lehet! S nemcsak én gondolom ezt - némi elfogultsággal a szívemben -, hanem alighanem az utca embere is, mert az együtt töltött egy hét alatt lépten-nyomon megbámulták a fehér tesztautót. Átnéztek a szomszéd sávból, körbejárták a parkolóban, és kíváncsi pillantásokat zsebelt be a benzinkúton is, férfiaktól és nőktől egyaránt.
Az is igaz, hogy a Honda HR-V ritka látványnak számít Veszprémben, pláne piros visszapillantó tükrökkel és kétszínű (fekete-piros) felnikkel. Mindenesetre nyugodtan kijelenthetem, hogy a kompakt méretű HR-V külseje jól ellensúlyozza megkésett bevezetését. Muszáj neki, mert olyan kemény ellenfelekkel kell csatáznia a vásárlókért, mint a bohókás Nissan Juke, a sármőr Renault Captur, a SKYACTIV Mazda CX3 vagy a vadonatúj Toyota C-HR. És lehetne folytatni ezt a sort bőven, mert egyre erősebben tombol a SUV-láz, ellenszer pedig nincs…
A Honda maximálisan ki is használja ezt, s mindent megtesz azért, hogy elcsavarja a szívünket. Például a tetőív és az oldalsó ablakok sziluettje a szabadidő-autóknál sokkal izgalmasabb kupék világát idézi. Ugyanerre a hatásra erősít rá a rejtett hátsó kilincs is. Aztán… pont ideális a H-RV mérete! Nem túl kicsi, nem túl nagy, miközben könnyű vele városban forgolódni vagy parkolni, hosszabb utak is bevállalhatók vele (családostól). Kontrasztos fényezése – a piros visszapillantó tükrök a fekete-piros, 18 colos „Ignis” könnyűfém felnikkel együtt a Milano Red csomag részei – kellően modern és trendi, de messze nem annyira magamutogató, mint egy Juke. A szemei meg egyenesen ragyognak, ráadásul van automata távfény funkciójuk, így éjszaka nem nekünk kell kapcsolgatnunk a reflektor és a tompított között. (És működik, magam sem tudtam volna jobban megoldani a feladatot.)
Egyedül a hátulja „kocka” egy kicsit a Hondának, ami viszont jól jön a csomagoknak. Alapra is 470 literes a raktér, s a „Mágikus ülésrendszerrel” könnyedén bővíthető. Ha kell előredönthetőek a hátsó támlák, máskor meg az ülőlapot hajthatjuk fel, hogy magas tárgyak is gond nélkül beférjenek (állítva). Az utasoknak szintén jó dolga van a méreteihez képest tágas utastérben, illetve a finom kárpitozású, magas pozíciójú, kényelmes ülésekben. Kellemes a könyöklők és a hasonlóan „kényes” pontok burkolata is, a szemünknek és a kezünknek egyaránt. (Többek között ezért kedvenc a C-RV is.) A design – akárcsak a külső – naprakész: külön érintőképernyőről kezelhetjük a klímát, illetve a navigációs- és infotainment rendszert, az ismerős volán multifunkciós, s gombbal indíthatjuk a dízelmotort. Jópofa az utas előtt teljes hosszában végignyúló szellőzőrostély is, igényes a lakk-fekete betéttel burkolt kardánalagút, mindezek mellett az egész műszerfal végtelenül ergonomikus.
Feltétlenül szót érdemel még a sok tároló – ajtózsebek, kesztyű- és pohártartók, kardánalagút rekesze, s így tovább -, valamint csatlakozási – USB, HDMI, Bluetooth – lehetőség. Utóbbiak a középkonzoli érintőképernyőhöz és Honda Connect infotainment rendszerhez is kapcsolódnak, mely mindent tud, amit elvárunk tőle, és tudása számtalan applikációval kiterjeszthető. Az Executive kivitel gazdagon felszerelt: kulcs nélkül juthatunk be a kabinba, záráskor becsukódnak a külső tükrök, a motor gombnyomásra indul, a klíma kétzónás, a kézifék pedig elektromos. Ezeken kívül van még Garmin-alapú navigáció, parkolókamera, nyitható üvegtető, és pár elektromos ablak, meg minőségi hifi, ám mindegyiknél többet ér a teljes körű biztonsági arzenál. A légzsákok mellett lézerradarokkal működő, Aktív Városi Fékrendszer, Közúti Jelzőtábla Felismerő, keréknyomás-figyelő, valamint Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer is vigyáz az utasok és az autó épségére.
De most már induljunk: kuplung, majd piros start gomb, és a 120 lóerős 1.6 literes dízelmotor életre is kel. Hidegen hallani, hogy dízel, de orgánuma a gyorsítások során sem válik elviselhetetlenné, mondjuk túlzottan pörgetni teljesen felesleges. Minek, amikor 2000-es fordulatszámnál már jön is a nyomatékcsúcs! Úgyhogy 2500-as, 3000-es fordulatnál nyugodtan feljebb is kapcsolhatunk a rövid úton járó, hatfokozatú kéziváltóval, hiszen alacsony fordulaton is kellően dinamikus a magas építésű HR-V, ráadásul még takarékos is. Ehhez a hihetetlenül korán (=alacsony fordulaton) felvillanó váltásra figyelmeztető nyilak, valamint a szokásos Econ gomb is hozzájárul, melyek közül az utóbbi lebutítja ugyan a dízelmotort, de nem elviselhetetlen módon. Mi így használtuk. Ennek tükrében nem lepődtünk meg az 5,1 literes tesztátlagon sem.
Muszáj kiemelnünk, hogy a Honda HR-V szabadidő-autónak néz ki ugyan, de szigorúan elsőkerekes. Ennek általában nincs gyakorlati hátránya, a 17 centiméteres hasmagasságával rossz úton is könnyedén boldogul, s az autó felépítéséből adódó magas üléspozíció mindenkor jól jön. Beszállásnál és vezetésnél egyaránt. Terepezni viszont nem érdemes, a 19 colos, kéttónusú könnyűfém felnik sem arra lettek kitalálva.
A futómű – még a nagy kerekek ellenére is – elegendő komfortot nyújt a megfelelő stabilitás mellett, a könnyű, elektromos szervokormánnyal pedig gyerekjáték a HR-V irányítása. Egyébként minden kezelőszerv finoman, a Hondától megszokott módon teszi a dolgát.
Az Executive felszereltségű, dízel Honda HR-V 7.319.000 forinttól vihető haza. Vagyis vetélytársaihoz hasonlóan nem olcsó mulatság, sokoldalúságával és kiegyensúlyozott tulajdonságaival azonban feledtetni tudja az árát. Nem véletlenül kedvenc ám!

hondahrv16idtec
hondahrv16idtec02
hondahrv16idtec03
hondahrv16idtec04
hondahrv16idtec04a
hondahrv16idtec04b
hondahrv16idtec05
hondahrv16idtec05a
hondahrv16idtec05b
hondahrv16idtec06
hondahrv16idtec06a
hondahrv16idtec06b
hondahrv16idtec07
hondahrv16idtec08
hondahrv16idtec09
hondahrv16idtec10
hondahrv16idtec11
hondahrv16idtec12
hondahrv16idtec12a
hondahrv16idtec13
hondahrv16idtec13a
hondahrv16idtec14
hondahrv16idtec15
hondahrv16idtec16
hondahrv16idtec16a
hondahrv16idtec16b
hondahrv16idtec17
hondahrv16idtec18
hondahrv16idtec19
hondahrv16idtec20
hondahrv16idtec21
hondahrv16idtec22
hondahrv16idtec23
hondahrv16idtec24
hondahrv16idtec25
hondahrv16idtec26
hondahrv16idtec27
hondahrv16idtec30
hondahrv16idtec31
hondahrv16idtec32
hondahrv16idtec33
hondahrv16idtec34
hondahrv16idtec36
hondahrv16idtec37
hondahrv16idtec38
hondahrv16idtec39

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem