Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:02 AM

A Volkswagen Taigónak mindene megvan ahhoz, hogy igazi közönségkedvencé váljon: magabiztos, szabadidős kiállása mellé kupésan lejtő tetővonal társul, kompakt méreteivel városban és országúton is remekül boldogul, emelt üléspozíciójába jó kilátást és kényelmes beszállást biztosít, nem mellesleg pedig mindent tud, amit a nagyok. Automata váltóval teszteltük az elsőkerék-hajtású wolfsburgit.

Amúgy nem is német, mert a VW dél-amerikai részlege által fejlesztett szabadidő-kupé Spanyolországban készül az európai piac számára, de ennek tulajdonképpen semmi jelentősége. Ha egy Toyota készülhet Törökországban, egy Suzuki Indiában, egy KIA Szlovákiában, egy Hyundai Csehországban, akkor… A lényeg, hogy az MQB A0 platformra épülő SUV-Coupé milyen jól néz ki. Hú, néhány (10-20) éve még tuti kicsapta volna nálam ez az állítás a biztosítékot, az agyam azt sem bírta feldolgozni, hogy kerülhet egy mondatba a Volkswagen és a dizájn, az pedig pláne nem, hogy a német konszern, minek tart fenn formatervező csapatot. De változnak az idők, én például öregszem vagy inkább érettebb leszek, de egyértelmű, hogy a Volkswagennél is történik valami. Elég csak, ha arra gondolunk, hogy az Arteon Shooting Brake zöld lámpát kapott a főnökségtől… Vagy itt ez a szabadidő-kupé, mely beleillik ugyan a VW modellpalettájába, némiképp mégis kilóg belőle. A tesztautó már csak a fényezésével is, az olivazöld metál szín napsütésben ragyog, felhős időben kicsit borongósabbra vált, igazán különleges karaktert biztosítva a Taigo számára. S még lehetne fokozni, akár fekete tetővel kombinálni, ám ez az opció a tesztautónkból kimaradt, viszont Stíle felszereltség esetén a tetősínek már polírozottak. És hát a divatos formájú, kupésan lejtő tetőív sem hétköznapi megoldás. Ugyancsak a látványt fokozza a hűtőrács megvilágított keresztléce, a dinamikus szabályzású IQ.Light, LED Mátrix fényszórópár, utóbbi persze a biztosághoz is nagyban hozzájárul. A pontot az i-re a 17 colos Tokio könnyűfém keréktárcsák teszik fel, a kéttónusú kialakítás tökéletesen passzol az autó SUV-os stíluselemeihez.
Mielőtt behuppannánk a vezetőülésbe, feltétlenül meg kell említeni, hogy a 4,26 méter hosszú, 1,75 méter magas és 1,49 méter magas karosszéria pont ideális méretű városba, nem túl nagy, könnyen mozog és a szűk parkolóhelyekre is befér, miközben a 2560 milliméteres tengelytáv elegendő helyet biztosít egy fiatal családnak, illetve a csomagjaiknak. A raktér alapra 438 literes.
A vezetőülésből jól átlátni a forgalmat, mégsem kell sámli vagy bármiféle fellép a beszálláshoz, mint mondjuk a pick-upok esetében. Igaz, nem is olyan erődemonstráló típus a Taigo. Az „olivazöld” dizájncsomag – a kétszínű kárpitozással - igen vidám, fiatalos benyomást kelt, nyoma sincs a 90-es évek volkswagenes szürkeségének, amihez persze a modern berendezés, többek között a 142.240 forintba kerülő digitális műszerfal (Digital Cockpit Pro 10,25”), az érintőgombos klímaberendezés, a nagyméretű érintőképernyő és a multifunkciós volán is nagyban hozzájárul. Ráadásul minden úgy működik, ahogy kell, szinte azonnal otthon érezzük magunkat a vezetőülésben, a sok funkció ellenére is könnyű kiigazodni a gépen. Néhány óra után pedig senkinek sem okozhat gondot. Sajnálatos viszont – legalábbis számomra -, hogy régi, hagyományos USB csatlakozó már nincs a kabinban, csak új USB-C… még jó, hogy lehet indukciós töltést választani az extralistáról.
Az ülések kényelmesek, hátul még magas sofőr esetén is marad elég lábhely, s szerencsére a háttámla is kellően döntött ahhoz, hogy maradjon elég hely a fejeknek. A komfortot ráadásul számos opciós vagy széria tétel fokozza vagy fokozhatja, például ülésfűtés, kulcs nélküli bejutás és indítás, panoráma üvegtető, tolatókamera, „beats” audioberendezés. A raktér természetesen bővíthető, a 2/3-1/3 arányban osztott hátsó sor és a variáható padló segítségével. A biztonsági arzenál a nagyokat idézi: alap az fáradtságérzékelő, a Front Assist és City vészfék funkció, a korábban már emlehetett IQ.Light, LED-Mátrix fényszóró, az ISOFIX gyerekülés előkészítés, a ködfényszóró, a proaktív utasvédelem, a Lane Assist sávtartó rendszer, a Side Assist sávváltást segítő rendszer, a segélyhívó szolgáltatás és az ACC távolságtartó automatika.
A Taigo kétféle motorral és háromféle teljesítményszinttel választható, tesztautónkban az arany középutat jelentő 110 lóerős 1.0 TSI egység dolgozott hétfokozatú DSG sebességváltóval. Ideális konfiguráció, a turbós benzinmotor finoman, ugyanakkor dinamikusan mozgatja a szabadidő-kupét, egy pillanatig sem merült fel bennem, hogy szükség lenne a nagyobb erőforrás plusz 40 lóerejére. A duplakuplungos váltó ügyesen használja a TSI-ben rejlő potenciált, folyamatosan a megfelelő tartományban pörgetve az aggregátot. Mondjuk, már alacsony fordulaton is nyomatékos a turbónak hála, a 200 Nm-nyi csúcsnyomaték már 2000-es fordulaton megérkezik. Egy szabadidő-autó esetében talán nem annyira lényeges, de a Taigo 10,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, s akár 190 km/h-vel is képes repeszteni a német sztrádákon. Meglepő módon még a hangja sem zavaró a háromhengeresnek, s az általa keltett vibráció sem jut be az utastérbe. Cserébe átlagosan 6,5 liter üzemanyagot éget el 100 kilométerenként.
A Style felszereltségű, 110 lovas, automata Taigo legkevesebb 10.583.460 forintért vihető haza, erre jönnek még rá az extrák. Hatfokozatú manuális váltóval még éppen befér 10.000.000 alá, míg az 1.5-ös motor közel 1.000.000-os felárat jelent. Ha pedig valakinek nem lenne elég extravagáns az olivazöld Volkswagen megjelenése, akkor érdemes megnéznie az R-Line szintet, mely még mutatósabbá varázsolja a kompakt szabadidő-kupét.

vwtaigostyle10tsidsg
vwtaigostyle10tsidsg01
vwtaigostyle10tsidsg02
vwtaigostyle10tsidsg03
vwtaigostyle10tsidsg04
vwtaigostyle10tsidsg05
vwtaigostyle10tsidsg06
vwtaigostyle10tsidsg07
vwtaigostyle10tsidsg08
vwtaigostyle10tsidsg09
vwtaigostyle10tsidsg10
vwtaigostyle10tsidsg11
vwtaigostyle10tsidsg12
vwtaigostyle10tsidsg13
vwtaigostyle10tsidsg13a
vwtaigostyle10tsidsg14
vwtaigostyle10tsidsg15
vwtaigostyle10tsidsg16
vwtaigostyle10tsidsg17
vwtaigostyle10tsidsg18
vwtaigostyle10tsidsg19
vwtaigostyle10tsidsg20
vwtaigostyle10tsidsg21
vwtaigostyle10tsidsg22
vwtaigostyle10tsidsg23
vwtaigostyle10tsidsg24
vwtaigostyle10tsidsg25
vwtaigostyle10tsidsg26
vwtaigostyle10tsidsg27
vwtaigostyle10tsidsg28
vwtaigostyle10tsidsg29
vwtaigostyle10tsidsg29a
vwtaigostyle10tsidsg30
vwtaigostyle10tsidsg30a
vwtaigostyle10tsidsg31
vwtaigostyle10tsidsg32
vwtaigostyle10tsidsg33
vwtaigostyle10tsidsg34
vwtaigostyle10tsidsg35
vwtaigostyle10tsidsg36
vwtaigostyle10tsidsgslider

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem