Saturday, 04, Feb, 8:14 PM

Erősen kezdtük az évet, s a folytatás sem éppen gyenge: a szigonyos olasz szabadidő-autó után ezúttal egy R betűvel fémjelzett, német shooting-brake következik a teszt rovatunkban, a „lóerőből sosem elég” szlogen jegyében.

Épp a Maserati Grecale teszt során beszélgettünk arról, hogy 300 lóerő ma már nem számít soknak. Így például a Volkswagen Arteon Shooting Brake R-nek is egy kicsivel több jutott, ráadásul a 320 lóerő még a hagyományos, kereken 320 lóerő, méghozzá a jobbik, a benzingőzös fajtából. Na, most a villanyautók „felnyerítenek”, ők ennyi kW-tal ki sem gurulnak az utcára, ráadásul még a környezetüket is tisztán hagyják. Na, ja, kinek, mi jön be jobban!
Nekem például a Volkswagenek sosem jöttek be. Mármint a formájukat tekintve. Mert bármelyikbe beleültem, dízelbe vagy benzinesbe, tökmindegy, elvitt szépen A-ból B-be, csendesen, kulturáltan, kevés pénzből, de rajongani értük? Valójában sokáig úgy gondoltam, hogy a wolfsburgi konszernek tök felesleges formatervezőket alkalmaznia. Sőt, abban sem voltam biztos, hogy vannak-e neki. Elég megnézni az 1990-es évek, 2000-es évek Golfjait és Polóit, s rögtön mindenki elbizonytalanodik. Mégis, akármilyen „szürkék” voltak, az összes nagy német összehasonlító tesztből győztesen jöttek ki, úgyhogy vették őket, mint a cukrot, s nem pusztán Németországban. Lehet, hogy az én ízlésemmel történt valami?!
Erre itt ez a tényleg szürke – hivatalosan talán Pyrit ezüst metál fényezésű - Arteon Shooting Brake (R), s vitathatatlanul gyönyörű. A Volkswagen dizájnerei, akik immár vitathatatlanul léteznek, az autóépítés egyik legizgalmasabb karosszériatípusához nyúltak hozzá és ültették át a márka saját arculatába. Igaz, nem kétajtós, ez azonban semmit nem von le a kombik és a coupék jellegzetességeit kombináló formavilág élvezeti értékéből: izgalmas, sportosan elegáns és várhatóan klasszikusan kortalan az Arteon megjelenése. Az már csak tényleg ízlés kérdése, hogy a sima vagy az R kivitelt választjuk-e, mindenesetre a még dinamikusabb arculatot kölcsönző kiegészítők – például a rombusz alakú ikerkipufogók vagy az első lökhárító feketére fényezett betétei - nem rontanak az összhatáson. Egy kicsit vadabbá teszik a kasztnit, de közel sem annyira extrém mértékben, mint a Liberty Walk wide-body kitjei, csak módjával. Jól harmonizálnak a 19 colos kéttónusú, Adelaide felnikkel és a mögöttük megbújó kék féknyergekkel. Lehet, hogy szentségtörés, amit mondok, de egy számmal nagyobb méretben, akár Bentley emblémával is el tudnám képzelni hátulról.
A négy ablakkeret nélküli ajtóért, amit kicsit korábban felróttam az Arteonnak, minimum a beszállásnál hálásak leszünk. Az utastér már nem annyira extra, mint a kombi-kupé külseje, inkább tipikusan volkswagenes, ami viszont nem feltétlenül baj. Például a fejtámlával egybeépített, 14 irányba állítható, memóriás, masszázs funkcióval is felvértezett, állítható combtámaszú, jó oldaltartású ergoComfort vezetőülés kifejezetten kényelmes, ráadásul a motor leállításakor automatikusan komfortpozícióba áll, hogy könnyebben ki- és beülhessünk. A műszerpult kialakítása szintén ismerős, és pont úgy működik minden, ahogy számtalan más wolfsburgi autóban, nem kell tanulni a gombok és a kezelőszervek elhelyezkedését, szerepét. Persze, a gazdagon felszerelt Arteon SB R sokat tud. De a klíma külön panelről szabályozható, a navigáció megjelenhet a központi kijelzőn vagy akár a digitális, 10,25 colos műszerfalon, a bőr sportkormányon pedig éppúgy érintésvezérelt gombok sorakoznak, ahogy a középkonzolon. Akad köztük egy típusspecifikus is, kék R-betűvel a felületén, ami a legvadabb beállításokat élesíti egyetlen mozdulatra. Erre még visszatérek!
Ám feltétlen említést érdemel előtte, hogy a 4872 milliméter hosszú, 1871 milliméter széles és 1438 milliméter magas, illetve 2838 milliméteres tengelytávú Shooting Brake-ben nem kizárólag a vezető érzi majd jól magát. Hátul is bőséges a lábtér, külön állítható a hőmérséklet, van ülésfűtés, és az alacsony üléspozíció miatt a fejnek is jut elég hely – a szépen ereszkedő tetővonal ellenére. A középső kartámasz széles, szükség esetén egy harmadik utas is elférhet, a kellemes atmoszféráról pedig sokféle színű hangulatvilágítás és harman/kardon hifi gondoskodik. A csomagtartó minimum 565 literes, a nagy nyílásán könnyű bepakolni a mosógépet, hiszen nyilvánvaló, hogy az SB erre született. Ja, nem!
Pedig gyorsan házhoz lehet vele szállítani bármit, pizzát, kebabot vagy szusit, talán leveshez nem annyira ajánlott. Vagy jól le kell zárni a lábost, a dobozt, mert a 320 lóerő, a rajtprogram és a 4,9 másodperces gyorsulás végzetes kombináció. Mármint a levesnek. Amúgy jó móka, az R gombot megnyomva igazán élvezetesen lehet autókázni az üresen is 1800 kilogramm körüli SB-vel, kicsit meglepő elsőre, hogy mire képes. De a lemezek alatt fokozatmentesen állítható keménységű, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók, 4 MOTION összkerékhajtás, nyomatékvektoros erőelosztás a hátsó kerekek között, többlengőkaros független felfüggesztés, valamint nem utolsósorban kikapcsolható menetstabilizáló dolgozik. Szóval, maximálisan kiaknázható a 2.0 literes négyhengeres motor 320 lóerős csúcsteljesítménye és a 420 Nm-es nyomatékcsúcsa. Utóbbi 2100-as fordulaton érkezik meg, előbbi pedig 5350-es fordulatszámtól áll rendelkezésünkre. A mély – némiképp művi - hang, a gyorsan kapcsoló, Sport állással is rendelkező duplakuplungos DSG, a stabil futómű és harapós fékek együttese még az olyan öreguras sofőröket is lázba hozzák, mint én. Száguldás, …, szerelem… Jó, azért ez már túlzás, mindegy ez a szám jutott eszembe. A kormány mögötti füleket viszont nem vetettem be, az automata úgyis ügyesebb nálam, a menetstabilizálót sem jutott eszembe kikapcsolni, a HUD ellenben jó. És nem is használtam végig R-módban, nekem Sport és Comfort módban egyaránt elegendő a tudása. Ráadásul Comfort üzemben ügyesen elbánik az úthibákkal, ezen már nem is csodálkoztam. Ilyenkor átváltozik kulturált hosszútávú túrakocsivá, mely még mindig bőven fürgébb az átlagnál. Némi felárért akár 270 km/h-val is bír repeszteni autópályán, én ennek a közelében sem voltam. Mármint a sztrádának. A nyugalomhoz számtalan vezetőtámogató asszisztens és biztonsági rendszer hozzájárul, az IQ Light minden pénzt megér, ahogy az adaptív tempomat is rengeteg terhet levesz a vállunkról az utazások során. A tankolás ugyanakkor a mi dolgunk, és rajtunk, a jobb lábunkon múlik, hogy mennyit áldozunk rá. Visszafogott használat során beéri 9 liter körül, hála a kis hengerűrtartalomnak. A másik véglet... azt inkább hagyjuk!
Az árról úgyszintén nehéz beszélni. Egyrészt a Volkswagen napi árfolyamon méri az Arteont és a többi modelljét, az SB R 2.0 TSI DSG 4MOTION a konfigurátorban alapra 75.848 euro, ami most éppen 30.345.352 forint. Másrészt sajnálatos, hogy ennyire elszálltak az autóárak, esélytelen, hogy valaha ilyenem legyen. Hacsaknem, péntek 13, irány a lottózó! Mert ettől döglik a légy! Ui.: Húsleves azért nem lennék benne.

volkswagenarteonshootingbrakeR-2022
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022a
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022a01
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022b
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022b01
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022c
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022cs
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022d
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022dz
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022dzs
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022e
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022f
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022g
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022gy
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022h
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022i
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022j
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022k
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022l
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022ly
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022m
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022n
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022ny
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022nyito
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022o
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022p
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022q
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022r
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022s
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022sz
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022t
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022ty
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022u
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022v
volkswagenarteonshootingbrakeR-2022w

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem