Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:31 AM

„Ha itt a nyár”, akkor minden autórajongónak a kabrió jut az eszébe, (és a nagy hohoho horgász), pedig a nyitott autóknak tulajdonképpen már tavasszal megkezdődik a szezonja. Nem véletlen az új A5, S5 Cabrio érkezésének időpontja sem, mellyel végre teljessé vált a modellcsalád második nemzedéke. A középkategóriás újdonságban akár négy személy is élvezheti a nyitott autózás élményét, mely a 354 lóerős S5 kivitelben különösen intenzív. Nézzük is a részleteket!

Az új Audi A5 Cabrio megalkotásakor a Coupé karcsú formáit vették alapul az Audi formatervezői: a lapos állású hátsó ablak, a karosszéria rövid túlnyúlásai, valamint a jellegzetes „powerdome” gépházfedéllel határozottan sportos az ingolstadti modell fellépése. A klasszikus stílusú vászontető is tökéletesen illeszkedik az atletikus formavilágba, hatékony szigetelésének köszönhetően pedig kiváló aeroakusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett új komfortnyitási funkciója nagyban megkönnyíti a kezelését: elegendő röviden meghúzni a kapcsolót, és a tető – 15 illetve 18 másodperc alatt – teljesen automatikusan nyílik és záródik, 50 kilométer/óra tempóig akár menet közben is.
A 4673 milliméter hosszú Cabrio 47 milliméterrel hosszabb az elődjénél, ami a 14 milliméterrel megnyújtott tengelytávval és a kompakt konstrukciójú ülésekkel együtt jóval több helyet biztosít a vezetőnek és az utasoknak. Az utastér kialakítása persze nem okoz meglepetést, s a felszereltség is hozza az Audiktól megszokott szintet. Így az A5/S5 páros fedélzetén széles körű infotainment kínálat fogadja a pilótát, például az „Audi connect” nagysebességű LTE-modul segítségével hozza el a márka online-szolgáltatásait a fedélzetre, köztük a Google Earth és a Google Street View képeivel, közlekedési, utazási és parkolóhely-információkkal, illetve Twitter-eléréssel. Az anyós, a feleség és a gyerekek pedig WLAN-hotspot segítségével szörfözhetnek mobileszközeikkel a világhálón. A beépített SIM-kártyának köszönhetően a connect-szolgáltatások rögzített díjas adatforgalma három évig ingyenes, az európai roaminggal együtt. Ez egyelőre Magyarországon nem érhető el.
Az Audi MMI connect App használatával a tulajdonos a távolból is lehívhatja az okostelefonjára a jármű egyes állapotjelzőit, illetve pillanatnyi parkolási pozícióját, vagy éppen nyithatja és zárhatja az autót. Bizonyos tartalmak – mint például navigációs, telefon- vagy zenei adatfájlok – az Apple Car Play és az Android Auto segítségével egyszerűen továbbíthatók a fedélzeti MMI-rendszerre. Utóbbi kezelése könnyű és logikus, elsősorban a természetes hangvezérlésnek, a szabadszöveges keresőnek és a multifunkciós kormánykeréknek köszönhetően. A középkonzolon kialakított érintőfelületen (touchpad) egyszerű a kezelése, lehet görgetni (scroll), nagyítani (zoom), illetve különböző írásjelek is bevihetők.
Nagyban fokozza a funkcionalitást az automatikus nyitású csomagtérfedél, amely opcióként akár lábmozdulatra is feltárul, s szabaddá teszi a 380 – nyitott tetővel 320 - literes csomagtartót. Mindezeken túl számos további high-end technika is választható, köztük a Head-up kijelző, a térhangzású Bang & Olufsen Sound System, az ülés-masszázsfunkció, valamint a dinamikus első és hátsó irányjelzőkkel kiegészített Matrix-LED fényszórók.
Feltétlen említést érdemel, hogy akár harminc vezetői segédrendszer is növelheti a biztonságot, a kényelmet és a gazdaságosságot. Az A5/S5 Cabrio ezen felül az első Car-to-X technikákat is kínálja, ami annyit tesz, hogy az Audi a kollektív intelligencia részeként jelenti a mobiltelefon-hálózaton keresztül az érzékelt sebességkorlátozásokat és veszélyes helyeket – például meghibásodott jármű vagy síkos útfelület – a felhőtechnológia megfelelő szervere felé.
Menetdinamikai képességei terén az új A5 Cabrio agilis viselkedésével mindenkit meggyőz. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a mérnökök 40 százalékkal növelték az előd eleve tekintélyes torziós merevségét, miközben az új nemzedék - kiviteltől függően - akár 40 kilogrammal is könnyebb lehet a korábbinál. Ugyanakkor az első kerekeknél továbbfejlesztett ötkaros felfüggesztéseket alkalmaztak a tervezők, hátul pedig szintén ötkaros konstrukció váltja fel az eddigi trapézkaros rendszert. Extrafelszerelésként adaptív lengéscsillapítók is rendelhetők, amelyek a dinamikus és kényelmes vezetés élményét nyújtva az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer részeként működnek. Az új fejlesztésű elektromechanikus szervokormány pontos visszajelzésekkel és még precízebb irányíthatósággal szolgál. Extra kívánságként a dinamikus kormányzás is elérhető, amely a pillanatnyi sebesség és bekormányzási szög szerint változtatja áttételét.
A motorpalettán eleinte három erőforrás sorakozik fel: egy 2.0 TFSI (185 kW/252 LE), egy 2.0 TDI (140 kW/190 LE) és egy 3.0 TDI (160 kW/218 LE). A piaci bevezetést követően, a későbbiekben egy 2.0 TFSI (140 kW/190 LE) és egy 3.0 TDI (210 kW/286 LE) egészíti majd ki a választékot. Az nyugdíjba vonuló modellhez képest az aggregátok teljesítménye akár 17 százalékkal is növekedett, miközben üzemanyag-fogyasztásukat csökkent.
Az új A5 Cabrio alapkivitelben elsőkerék-hajtással készül, opcióként azonban a quattro összkerékhajtás ultra technikájú, illetve állandó változatával is kapható. Utóbbi a 210 kilowattos (286 LE) 3.0 TDI esetében széria, akárcsak az S5 Cabrio sportos csúcsmodellben, amelynek feltöltött, hathengeres aggregátja 2995 köbcentiméter összlökettérfogatából 260 kW (354 LE) teljesítményt produkál. Ennek köszönhetően a 0-tól 100 km/h-ig tartó sprint mindössze 5,1 másodpercet igényel, a végsebességet pedig 250 kilométer/óránál határolja az elektronika.
Az új Audi A5 és S5 Cabrio 2017 márciusban érkezik az európai márkakereskedésekbe. Bőséges szériafelszereltségében egyebek mellett a xenon-fényszórók, LED-technikájú hátsó lámpák, a részben bőrkárpitozású ülések, a hét col képátlójú monitorral működő MMI Rádió plusz rendszer, a biztonságiöv-mikrofonok és az Audi pre sense city is megtalálhatók. Az A5 Cabrio ajánlott fogyasztói bruttó alapára 13.324.389,- Ft a 2,0 TFSI 190LE-s változat esetén, az S5 Cabrio csúcsmodellé pedig 21.572.170,- Ft.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem