Saturday, 04, Feb, 7:08 PM

A brit gyökerekkel rendelkező, ám kínai hátterű, Magyarországon 2022-ben bevezetett márka újabb modellel bővíti hazai kínálatát: a HS névre hallgató, kompakt méretű szabadidő-autó családi- és flottaautónak is kiválóan alkalmas.

A 2007-ben kínai háttérrel újjászületett MG sikeres stratégiájának köszönhetően sorra hódítja meg a világ- és azon belül az európai piacokat, elsősorban a teljesen átalakult modellkínálatának hála: prémium dizájn, fejlett technológia és magas szintű technológia jellemzi az autóikat. A SAIC csoporthoz - Kína legnagyobb autógyártójához - tartozó MG nemzetközi eladásai immár meghaladták az 1 millió járművet, Európában pedig a legdinamikusabban fejlődő márkaként tündököl. Az „Öreg kontinensre” 2019-ben visszatérő vállalat 2022 végére már 686 márkakereskedést és márkaszervizt sorakoztatott fel (mintegy 26 országban). A sikerhez az MG által nyújtott 7 év vagy 150 000 km gyári garancia is hozzájárul.
Az MG a magyar piacon is kedvező fogadtatásra talált. A szeptember 17-ei indulást követően közel 300 MG márkajelzésű jármű talált gazdára Magyarországon az elmúlt évben. Ami ugyancsak nagyban köszönhető a kedvező ár-érték aránynak, a tetszetős külsőnek, az átlagon felüli garanciális időnek és nem utolsósorban a kiterjedt kereskedői hálózatnak. Az első rendelkezésre álló modellek javarészt a B-SUV kategóriába tartozó MG ZS-ek voltak, így a modellpaletta bővülésével megalapozott az a célkitűzés, hogy 2023-ban jelentős piaci részarányt érjen el.
A most érkező HS a már korábban bemutatott plug-in hybrid EHS benzines változata. Ennek megfelelően a formája nem okoz meglepetést, nemcsak a márka arculatához, hanem az európai ízlésvilághoz is tökéletesen illeszkedik, vonalai határozottságot és dinamizmust sugallanak. Ám miközben a 4574 mm hosszú, 1876 mm széles és 1685 mm magas MG HS kívülről sportos, addig belülről családbarát: praktikus, tágas és biztonságos. A teljes értékű szabadidő-autó lenyűgöző helykínálatot és első osztályú kényelmet biztosít az utasai számára: számos puha és kellemes tapintású anyag, komfortos ülések, okosan kialakított tárolók és ízléses dekorelemek fokozzák a minőségérzetet. Mindegyik modell - felszereltségi szinttől függetlenül - tartalmazza a klímaberendezést, a 10,1 colos színes lebegőképernyőt és az Apple CarPlayTM /Android AutoTM csatlakozókat. Az alapra 60:40 arányban ledönthető hátsó háttámlának köszönhetően a rakodótér akár 1454 literesre is bővíthető.
Magyarországon háromféle felszereltségi szinttel lesz elérhető a HS. A kizárólag manuális váltóval szerelt, belépőszintű Family kivitel a már említetteken kívül LED-es nappali menetfénnyel, Eco bőr üléskárpittal, tolatókamerával, 12.3”-os digitális műszerfallal, kulcs nélküli ajtónyitással, nyomógombos motorindítással és Bluetooth telefonkapcsolattal 9.999.000 forintos áron vihető haza. A középső, Comfort felszereltség esőérzékelős ablaktörlőkkel, műholdas navigációval, fűthető első ülésekkel, első és hátsó parkolóradarral, első ködlámpákkal, manuális váltóval 10.599.000 forintba, automata váltóval 11 149 000 forintba kerül. A kínálat csúcsát jelentő Luxury szint olyan prémium extrákkal ruházza fel az MG HS-t, mint az alumínium sportpedálok, elektromosan állítható fűthető exkluzív első sportülések, 2 zónás klímaberendezés, személyre szabható belső hangulatvilágítás, állítható LED fényszórók, dinamikus hátsó irányjelző. Mindezekhez szériafelszereltségként nyitható panoráma napfénytető is társul, ami az utastérben világosabb, tágasabb légkör érzetét kelti. Az MG HS Luxury manuális váltóval 11.349.000 forintért, míg automata váltóval 11.999.000 forintért vásárolható meg. A csúcsfelszereltséghez egy exkluzív, burgundi bőrkárpit is választható 150.000 forintos felár ellenében. A metálfényezés mindháromhoz 175.000 forint.
Az MG HS mozgatásáról egy 162 lóerős, négyhengeres, 1.5 literes turbós benzinmotor gondoskodik, melynek 250 Nm-es csúcsnyomatéka az első kerekeket hajtja. Ahogy az már korábban kiderült, a vevők hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos DCT sebességváltó közül választhatnak. A HS így 9,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a fogyasztása pedig 7,4-7,7 liter WLTP szabvány szerint, kombinált ciklusban.
A belsőégésű motorral szerelt HS ötcsillagos Euro NCAP töréstesztje mellett csúcstechnológiás MG Pilot vezetőtámogató csomag gondoskodik a biztonságról, amely minden változatban széria - szintenként eltérő funkciókkal. Az aktív vészfékező rendszer, sebességtámogató automatika, a sávtartó asszisztens, sávváltásra figyelmeztetés, intelligens fényszóróvezérlés, hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet, a holttérfigyelő rendszer és az ajtónyitásra figyelmeztetés az összes felszereltségi szint része, míg az automata váltóval szerelt változatokban adaptív sebességtartó automatika és forgalmi dugó asszisztens is segíti a biztonságos közlekedést.
„A most bevezetett MG HS modellünk méreténél fogva ideális nagyobb családok számára, de flottaautóként céges felhasználásra is kiválóan alkalmas. Az MG márka a Get More jelmondatát követve termékek szintjén is többet nyújt, hiszen az egyes felszereltségi szintek számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek a konkurens típusoknál felár ellenében, vagy még úgysem érhetők el. A kiváló ár-érték arányú, minőségi termékeink mellett a jelenlegi piaci helyzetben hatalmas előnyt jelent, hogy a gyári ellátás folyamatos, aminek köszönhetően országos szinten több száz darabos készlettel rendelkezünk. További jelentős fegyvertény, hogy a legújabb HS modellünkből automata váltóval szerelt változatból is jelentős készlet áll rendelkezésre, amelyet a versenytársainkhoz képest jelentős árelőnnyel kínálunk. Az eddigi értékesítési eredményeink bizakodásra adnak okot: a bevezetéstől eltelt bő 3 hónap alatt az értékesítéseink nagyrészét kitevő, kétféle benzinmotorral elérhető ZS modellünkkel a B-SUV szegmensen belül jelentős, 4%-os piaci részesedést értünk el. Az idei évben a most bevezetett benzines HS modellünkkel, és az év folyamán további három tisztán elektromos modellel bővülő termékkínálatunknak köszönhetően az eladási darabszámok és ezzel párhuzamosan a piaci részesedésünk is növekszik, így a 2024-re prognosztizált 3%-os piaci részesedés minden bizonnyal elérhetővé válik” – osztotta meg Markó Zoltán, az MG Motor magyarországi márkaigazgatója.

MG-HS-2023
MG-HS-2023a
MG-HS-2023b
MG-HS-2023c
MG-HS-2023cs
MG-HS-2023d
MG-HS-2023dz
MG-HS-2023dzs
MG-HS-2023e
MG-HS-2023f
MG-HS-2023g
MG-HS-2023gy
MG-HS-2023h
MG-HS-2023i
MG-HS-2023j
MG-HS-2023k
MG-HS-2023l
MG-HS-2023ly
MG-HS-2023m
MG-HS-2023nyito
MG-HS-2023nyito01

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem