Sidebar

Friday, 02, Dec, 4:35 PM

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a BMW M GmbH, e jeles alkalomból pedig egy nagyteljesítményű plug-in hybrid hajtásláncú, luxus szabadidő-autóval örvendezteti meg a rajongóit. Ráadásul az új XM LABEL RED kivitele lesz a valaha készült legerősebb BMW M modell.

A vadonatúj fejlesztésű M Hybrid hajtáslánc-technológiával felvértezett, látványos stílusjegyekkel fűszerezett, rendhagyó formájú XM az M divízió első önálló modellje a BMW M1 óta. S bár az XM SAV, azaz Sports Activity Vehicle, formanyelvében számos apró részlet utal a középmotoros sportkocsi-legendára. Mielőtt azonban kiderülne, hogy miben hasonlít a régi és az új modell, nézzük meg mi rejtőzik az XM gépházteteje alatt.
Az XM-ben debütáló M HYBRID hajtáslánc maximális rendszerteljesítménye 480 kW / 653 lóerő, amelyet a 360 kW / 489 lóerős belsőégésű erőforrás és a 145 kW / 197 lóerős elektromos motor együttműködése állít elő. A technológia alapját egy vadonatúj fejlesztésű, magas fordulatszám-tartományig kalibrált, M TwinPower Turbo V8-as benzines aggregát adja, melynek kipufogócsonkját a mérnökök a 4.4 liter hengerűrtartalmú egység két hengersora közé építették be. A nyolchengeres teljesítmény-leadását egy ugyancsak nagyteljesítményű, a nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltóba integrált villanymotor segíti. Utóbbi maximális teljesítménye már a gázpedál legapróbb érintésére is a pilóta rendelkezésére áll, mindenkor letaglózó gyorsulási élményt kínálva. Naná, hiszen az M HYBRID hajtáslánc-technológia csúcs rendszer-forgatónyomatéka 800 Nm. amelyet a 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes belsőégésű erőforrás és a 280 Nm csúcs forgatónyomatékú elektromos motor együttműködése állít elő.
A benzin- és a villanymotor intelligensen vezérelt együttműködése minden vezetési szituációban olyan hamisítatlan élményt garantál, amely méltó a BMW M divízió emblémájára. A kimagasló tudás azonnal rendelkezésre áll: az XM 4,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, az élményt pedig a V8-as vérpezsdítő orgánuma és az energiatöbbletet jelző egyedi hangzásvilág fokozza. Az autó sport-kipufogórendszerében elektronikusan vezérelt, folyamatosan alkalmazkodó szelepek dolgoznak és a hátsó lökhárító ékeiként - most először - hatszög alakú, egymás fölé rendezett dupla ikervégződések ragyognak.
A középkonzolon található M HYBRID gombbal háromféle vezetési üzemmód aktiválható. Az ELECTRIC üzemmód zéró emissziójú utazást tesz lehetővé, akár 140 km/órás sebességgel és akár 82 – 88 kilométeren (WLTP) keresztül. Mindez az XM padlólemezébe épített nagyfeszültségű, 25,7 kWh kapacitású akkumulátornak köszönhető. A kombinált töltőegység (CCU – Combined Charging Unit) eközben akár 7,4 kW töltési kapacitású AC töltést is lehetővé tesz. A Hans Zimmerrel közösen komponált BMW IconicSounds Electric portfólió ilyenkor is összetéveszthetetlen hangaláfestéssel fűszerezi meg az villanymotor munkáját. A HYBRID vezetési üzemmódban aktiválódó SPORT vagy SPORT PLUS beállításnál azonban a hangaláfestés a belsőégésű erőforrás teljesítmény-leadását támogató elektromos motor működésével szinkronban hallható.
A brutális erőt a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja a négy hajtott kerék felé, elsősorban a hátsókat preferálva. Utóbbit 4WD Sport módban érezni leginkább. Ugyanakkor a sofőr a 4WD Sand üzemmóddal a homokdűnéket is leküzdheti. Az XM hátsó tengelyén BMW M sport differenciálmű is dolgozik, a maximális teljesítmény optimális leadása érdekében a teljesen nyitott és teljesen zárt végpontok közötti teljes működési tartományban.
2023 őszén a portfólió az XM LABEL RED csúcsmodellel bővül, ez a BMW M GmbH történetének legerősebb közúti modelljeként érkezik meg az utakra. Maximális rendszerteljesítménye 550 kW / 748 lóerő, amihez 1.000 Nm csúcs rendszer-forgatónyomaték társul.
Mindezt exkluzív, magabiztos karosszériába csomagolták a formatervezők: a modern Sports Activity Vehicle arányok, az erőteljes vonalvezetés, a dinamikusan elnyújtott jármű-sziluett, a hamisítatlan BMW M stílusjegyek hihetetlen extrovertált kisugárzást biztosít az XM számára. A dizájnerek két különálló egységre osztották az első fényszórókat, a BMW hűtőrácsok arany árnyalatú kereteket és világító kontúrt kaptak, az első lökhárítóban pedig nagyméretű légbeömlők határozzák meg a frontrészt. A karosszéria két oldalán végigfutó, arany árnyalatú sávok a BMW M1 oldalát díszítő fekete sávokat idézik. A hátsó szélvédőbe gravírozott BMW emblémák és a szemet gyönyörködtető, lamellás fénydizájn szerint megrajzolt hátsó lámpák ugyancsak apró utalások a dicső múltra. Mindemellett az XM különleges BMW M könnyűfém keréktárcsákon gurul, alapra 21 colos, opcióként pedig akár 23 colos méretben.
A kifejező formanyelv az utastérben is folytatódik, a műszerfal és az ülések minden apró porcikája az aktív vezetési élményt élteti. Az alapfelszerelést olyan tételek színesítik, mint a multifunkciós BMW M ülések, a térdpárnák, a típus-specifikus BMW M bőrkormány, a BMW Head-Up kijelző, illetve az M-specifikus tartalmakkal és optimális váltásokra figyelmeztető jelzésekkel dolgozó BMW Ívelt Kijelző. Eközben a második sort bőséges térérzet, prémium minőségű anyaghasználat és extravagáns formák varázsolják exkluzív BMW M Lounge komfortkörnyezetté. A fűtött háttámlák egészen az utastér oldaláig nyúlnak, a luxus minőségű kényelmet pedig típus-specifikus párnák fokozzák tovább. A háromdimenziós kialakítású, fotópánt-stílusban szegélyezett és 100 darab LED fényforrással világító, művészi tetőkárpit minden tekintetben egyedülálló. A személyre szabhatóságról négy felszereltségi szint gondoskodik, valamint az új Vintage bőrkárpit, amelyet a műszerfal és az ajtókárpitok felső részére rendelhetnek meg az ügyfelek. A hangulatvilágítás, a négyzónás automata légkondicionáló, a Harman Kardon surround audiorendszer és a Travel & Comfort rendszer ugyancsak az alapfelszereltség része, miközben az opciós palettán olyan tételek sorakoznak, mint például a Bowers & Wilkins Diamond surround audiorendszer, amelyet egy 1 500 watt teljesítményű erősítővel, a tetőkárpitban pedig négy hangsugárzóval kiegészítve építenek be a mérnökök.
A BMW XM kifinomult futómű-technológiája a vérpezsdítő vezetési élmény és az utastérben átélhető, pihentető utazás páratlan egységét teremti meg. A vezető az M Setup menüpontban szabhatja személyre a nóvum beállításait. Az XM az első tengelyen egy kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal, a hátsó tengelyen pedig ötkaros kerékfelfüggesztéssel dolgozik, mindkét tengelyen M-specifikus elasztokinematikai hangolással. Alap az adaptív BMW M Professional futómű-technológia, mely a típus-specifikus spirálrugókat, az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókat, valamint – a BMW M modellek történetében először – a 48 voltos technológiával dolgozó, elektromechanikus dőlés- és borulásgátló rendszert is magába foglalja. A kiegészítő Active Roll Comfort funkcióval képes automatikusan csökkenteni az egyenetlen útfelületből adódó karosszéria-kilengéseket, miközben a karosszéria hasmagasságát is aktívan állítja. Szintén széria még az autó agilitását, kanyardinamikáját és iránystabilitását nagyban fokozó aktív hátsókerék-kormányzás.
Az XM tapadását a hajtásfüggő kipörgés-korlátozás és az integrált keresztdinamika-vezérlő technológia rendszereinek együttműködése is nagymértékben fokozza. A BMW M sport fékrendszer az integrált fékrendszer részeként dolgozik és kétféle pedálbeállítást kínál. Utóbbiak a fékpedál erősségét és érzékenységét egyaránt szabályozzák.
A BMW XM a vezetést támogató rendszerek eddigi legátfogóbb palettáját kínálja a BMW M GmbH nagyteljesítményű modelljeinek történetében. Szinte csak felsorolás-szerűen következnek a legfontosabb tételek: alap a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszert (Front Collision Warning), a korrigáló kormánymozdulatokra is képes, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning), a kikerülési segédletet (Evasion Aid), az éberségfigyelőt (Alertness Assistant) és a sebességkorlátozás-kijelzést magában foglaló Driving Assistant csomag. Extra a Driving Assistant Professional csomag, melynek része a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go), a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), a forgalmi jelzéseket felismerő rendszer, az automata sebességhatár-asszisztens (Speed Limit Assist) és az Aktív Navigáció.
Feltétlen említést érdemel, hogy az XM középkonzolján található vezérlőpanel egy sor típus-specifikus gombnak is otthont ad. Így például az M HYBRID gombnak, mellyel a kívánt három - HYBRID, az ELECTRIC és az eCONTROL - vezetési üzemmód aktiválható. Mindez a ajtáslánc-technológia, a futómű-technológia, a kormánymű, a fékrendszer, a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és az energia-visszatáplálás karakterisztikájára is hatással van.
Az M MODE gomb a kijelzett tartalmak és a vezetést támogató rendszerek működési elvének személyre szabását segíti. Amint a vezető az alapbeállításként aktiválódó ROAD beállításról SPORT beállításra kapcsol, a vezetést támogató rendszerek közbeavatkozásai kizárólag a sportos vezetéshez szükséges alapvető funkciókra korlátozódnak – akárcsak a digitális műszeregységen megjelenített tartalmak. A kormányra helyezett BMW M memóriagombokkal két átfogó járműbeállítás is egyetlen gombnyomással kapcsolható. Az M1 és M2 gombokra az M HYBRID hajtáslánc-technológia kívánt működési üzemmódja, a belsőégésű erőforrás karakterisztikája, a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) működési határértéke és a BMW M Steptronic automataváltó karakterisztikája programozható fel.

A BMW XM széleskörű felszereltségének a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is része, a legkorszerűbb BMW iDrive járművezérlő technológia M-specifikus verzióját futtatva. A technológia középpontjában a BMW 8.0 operációs rendszer alapjaira épülő BMW Ívelt Kijelző áll, amely egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző duóját vonultatja fel. Az új kijelzőpárosnak és a BMW Intelligent Personal Assistant folyamatosan bővülő tárházának köszönhetően a bajor prémiummárka ügyfelei már nem csupán érintésekkel és gesztusokkal, de élőbeszéd útján is vezérelhetik a modell központi operációs rendszerének funkcióit. Szintén széria a BMW iDrive vezérlőtárcsája, a kormánykerék multifunkciós gombjai, a BMW Head-Up kijelző és a BMW Gesztusvezérlés is része. A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés másik fénypontja a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer.
A BMW XM sorozatgyártása 2022 decemberében kezdődik az Egyesült Államokban, a BMW Group spartanburgi létesítményében. Az első példányok 2023 tavaszán érkeznek meg a márkakereskedésekbe. A nóvum három kulcsfontosságú értékesítési piaca az Egyesült Államok, Kína és a Közel-Kelet lesz.

bmwxm
bmwxm02
bmwxm04
bmwxm05
bmwxm06
bmwxm07
bmwxm10
bmwxm101
bmwxm102
bmwxm103
bmwxm104
bmwxm105
bmwxm106
bmwxm107
bmwxm108
bmwxm109
bmwxm111
bmwxm112
bmwxm114
bmwxm115
bmwxm116
bmwxm117
bmwxm118
bmwxm119
bmwxm12
bmwxm120
bmwxm121
bmwxm122
bmwxm123
bmwxm124
bmwxm125
bmwxm15
bmwxm16
bmwxm18
bmwxm19
bmwxm20
bmwxm21
bmwxm22
bmwxm25
bmwxm28
bmwxm29
bmwxm30
bmwxm31
bmwxm32
bmwxm33
bmwxm34
bmwxm35
bmwxm36
bmwxm37
bmwxm38
bmwxm39
bmwxm40
bmwxm41
bmwxm42
bmwxm43
bmwxm44
bmwxm45
bmwxm46
bmwxm47
bmwxm48
bmwxm49
bmwxm50
bmwxm52
bmwxm53
bmwxm54
bmwxm55
bmwxm56
bmwxm57
bmwxm58
bmwxm59
bmwxm60
bmwxm61
bmwxm62
bmwxm63
bmwxm65
bmwxm66
bmwxm67
bmwxm68
bmwxm69
bmwxm70
bmwxm71
bmwxm72
bmwxm73
bmwxm74
bmwxm75
bmwxm77
bmwxm78
bmwxm79
bmwxm80
bmwxm83
bmwxm84
bmwxm85
bmwxm86
bmwxm87
bmwxm88
bmwxm89
bmwxm90
bmwxm91
bmwxm92
bmwxm94
bmwxm95
bmwxm97
bmwxm98
bmwxm99
bmwxmnyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem