Sidebar

Friday, 07, Oct, 4:25 AM

Elektromos teherautó szakmai napot tartott az ország egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő haszonjármű kereskedelmi vállalkozása, az Eurotrade Kft. Az eseményen megismerkedhettünk a tisztán elektromos 2,4 tonnás BYD furgonnal és a 7,4 tonnás teherautóval.

A szakmai napot Szücs Attila az Eurotrade Kft. ügyvezetője nyitotta meg. Röviden bemutatta az Eurotrade cégcsoportot, amihez 3 országban 20 vállalat és 200 fő tartozik. Tevékenységeik között a járműkereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások mellett az étrendkiegészítők és vitaminok kereskedelme, ingatlanfejlesztés, naperőmű –parkok fejlesztése és üzemeletetése, solar panel és energiatároló egységek kereskedelme is megtalálható. Szücs Attila szerint a – 2022-ban 15 milliárd forintot is meghaladó árbevételt produkáló - Eurotrade cégcsoportot is érintették a járműgyártás és -kereskedelem anomáliái, ám mégis bizakodva várják a jövőt, amit számos kitörési ponttal támasztott alá. Ilyen például az Iveco értékesítési tevékenység erősítése, aztán az elektromobilitás felé történő nyitás, a megújuló energiatermeléshez kapcsolódó új projektek fejlesztése; illetve az online értékesítési módszerek fejlesztése. Ugyancsak ide tartozik még a sepsiszentgyörgyi nagyberuházás, ami a cégcsoport romániai központjaként fog működni.
Ezután meghallgattuk, hogyan alakult a BYD vállalat és az Eurotrade kapcsolata. A kínai márka 2017-ben nyitotta meg elektromos buszgyártó részlegét Komáromban. Az Eurotrade Kft. pedig 2018-ban kezdte forgalmazni a BYD márkájú napelemeket, majd 2022-ben a BYD elektromos teherautókat. A BYD egyébként immár négy éve világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén (2015, 2016, 2017, 2018). Sőt, ezt a kiváló eredményt sikerült megismételni 2022 első félévében is és a BYD világelső az elektromos autók gyártásában. Számos BYD elektromos busz közlekedik Magyarország városaiban, amiknek a vevőszolgálati hátterét az Eurotrade Kft. biztosítja - mondta el az ügyvezető.
A BYD elektromos teherautókat Herbszt Lászó termékmanager mutatta be. A BYD ETP3 furgon 2,4 tonna össztömeggel és 780 kg terhelhetőséggel rendelkezik, rakterének térfogata 3,5 m3. A jármű teljes terheléssel 275 kilométert tud megtenni egy töltéssel, töltési ideje DC áram esetén 0,5 óra, AC-vel 5,5 óra. A furgont BYD „Blade” akkumulátorral szerelik, ami a gyártó legújabb technológiájú energiatároló rendszere. A „Blade” akkumulátorok lítium-vas-foszfát kémiát használnak és a cellák biztonságosabbak mint a többi li-ion akkumulátor. BYD „Blade” akkumulátort használ a Maruti Suzuki, a Toyota és a Tesla is – ismertette Herbszt László.
A másik, nagyobb modell ETM6 névre hallgat, és 7,4 tonna össztömeggel rendelkezik. Terhelhetősége természetesen a felépítményétől is függ. A szakmai napon kipróbálható, dobozos felépítményű teherkocsi 2780 kg, míg a platós-ponyvás felépítménnyel ellátott jármű 3140 kg hasznos terhelhetőséggel bírt. A teljesen feltöltött LiFePo4 akkumulátorral 200 kilométeres hatótávot garantálnak teljes terhelés mellett – monda Herbszt László. A 20 százalékról 100 százalékra való feltöltést DC áramon 1 óra alatt érhetjük el. A jármű fejlett vezetéstámogató rendszerekkel gondoskodik a biztonságos közlekedésről (LDW, FCW, ACC, AEBS), miközben a vásárlók kétféle felszereltség közül választhatnak az Eurotrade Kft. kínálatából. Ebben a méretben jelenleg ez az egyetlen elérhető elektromos teherautó a piacon.
A szakmai napra ki is próbálhattuk az újdonságokat, hiszen az Eurotrade Kft. kisigmándi telephelyén mind az ETM6 és mind az ETM3 teherautókból több darab is rendelkezésünkre állt. Ugyanakkor a vállalat további, hosszabb tesztprogrammal is készül, így hamarosan részletesebb teszten is bemutatjuk a járműveket.

A BYD teherautók forgalmazásában az Eurotrade Kft. finanszírozó partnere az Euroleasing Zrt. A járművekről bővebb információ itt is elérhető: https://eurotrade.hu/elektromos-teherautok/
Eladó BYD gyártmányú járművek: https://eurotrade.hu/kinalat/?swoof=1&pa_gyarto=byd

Fotók: Jung Tamás

bydeurotradebemutato
bydeurotradebemutato01
bydeurotradebemutato02
bydeurotradebemutato03
bydeurotradebemutato04
bydeurotradebemutato05
bydeurotradebemutato06
bydeurotradebemutato07
bydeurotradebemutato08
bydeurotradebemutato09
bydeurotradebemutato10
bydeurotradebemutato11
bydeurotradebemutato12
bydeurotradebemutato13
bydeurotradebemutato4
bydnyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem