Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:29 AM

Az immár több mint 45 éve imádott bajor sportlimuzin - és a 35 évvel ezelőtt bemutatott Touring karosszériaváltozat - új kiadása 2022 júliusában érkezik meg az utakra. Frissített formanyelvével, modernizált utasterével, valamint a digitalizáció, a járművezérlés és a felszereltség területén jelentkező fejlesztéseivel az új BMW 3-as sorozat készen áll arra, hogy tovább folytassa a modell sikertörténetét.

Sportosan elegáns megjelenésével és agilis vezethetőségével a 3-as sorozat az első naptól kezdve a prémium középkategória meghatározó szereplője, a vezetési élmény szinonimája. Az új nemzedék front- és a hátsó részének célzott módosításai még inkább előtérbe helyezik a modell lendületes karakterét: többek között a nagyméretű légbeömlőkkel tagolt első lökhárító is minden korábbinál erőteljesebb kialakítású. Az újragondolt első fényszórók és a duplalamellás BMW hűtőrácsok ugyancsak tovább erősítik az újdonság összetéveszthetetlen kisugárzását. A keskeny, fordított „L” alakban világító nappali menetfényekkel pislákoló lámpaegység már alapfelszereltségként is teljes LED-technológiával érkezik, ám opcióként adaptív LED-technológiás első fényszórók is választhatók, melyek a kék betétjeikről ismerhetők fel. Funkciói között pedig a kanyarfény, az elvakítás-mentes mátrix távolsági fény, a dinamikus világítástartomány-vezérlés és a változtatható fényelosztás is szerepel.
A rendezett fart még több fényezett felület teszi kifejezetten kifinomulttá, miközben a vízszintes vonalak, a keskeny lámpák és a hangsúlyos kerékjárati ívek a müncheni páros atletikus kiállását nyomatékosítják. A kipufogórendszer motorváltozattól függően 90 vagy 100 milliméter átmérőjű végeket visel. A szériafelszereltséget bővíti még a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag ablaksávja és a 17 colos méretű könnyűfém keréktárcsák.
Ha valakinek mindez nem elég, az az opciós M Sport és M Sport Pro csomaggal igaz fenevaddá varázsolhatja a „Hármasát”. A „spéci” Skyscraper Grey metál- és M Brooklyn Grey metálfény, valamint a MW Individual részleg Frozen Pure Grey metál és Frozen Tanzanite Blue metál árnyalatai mellé méhsejt- vagy hálómintázatú hűtőrácsok, 18-as és 19 colos könnyűfém keréktárcsák, trapéz alakú kipufogók, magasfényű fekete BMW M külső visszapillantó-házak, BMW M Shadow Line világítási opciók és vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszer is társulhat, ugyanakkor a vásárlók körülbelül 150 speciális BMW Individual karosszériafényezési opció közül választhatnak.
Az új 3-as széria utasterét szintén részletekbe menően újratervezték a mérnökök. A fénypontot az alapfelszereltségként kínált BMW Ívelt Kijelző jelenti: a kormány mögé pozícionált, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosa egy teljes mértékben digitális, nagyfelbontású egységgé áll össze. E csúcstechnológiás műszerfal hátterében progresszív digitalizáció húzódik, amely számos, korábban gombbal és kapcsolón keresztül működtetett járműfunkció érintésekkel és hangutasításokkal történő vezérlését is lehetővé teszi.
A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó előválasztó karja is új kialakítást kapott és a középkonzol vezérlőpaneljén, a motorvezérlő Start/Stop gomb, a BMW iDrive vezérlőtárcsa, a Driving Experience kapcsolók, a rögzítőfék és más járműfunkciók mellé pozícionálták a tervezők. Emellett bővült a szériafelszereltség: alap az érintés-érzékeny központi kijelzőn keresztül állítható háromzónás automata klíma, az automata fényerő-szabályozású visszapillantó, a kibővített tároló csomag, az első és hátsó szenzorokkal szerelt parkolássegítő rendszer, valamint a automata fényerő-szabályozású visszapillantó, a kibővített tároló csomag, valamint az első és hátsó szenzorokkal szerelt parkolássegítő rendszer.
A vezetési élmény és a takarékos közlekedés közötti harmonikus egyensúlyt BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kiváltképp hatékony belsőégésű erőforrások, valamint plug-in hibrid és 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid hajtáslánc-technológiák teremtik meg. Egészen pontosan a limuzin három-, a kombi pedig négyféle plug-in hybrid hajtáslánccal lesz megvásárolható, illetve mindkét karosszériaváltozat motorpalettáján négyféle benzines és négyféle dízelüzemű erőforrás is sorakozik, négy vagy hat hengerrel. A portfólióba egy olyan négyhengeres benzines egység is bekerült, amelyben a kipufogócsonkot a hengerfejbe integrálták, az optimalizált teljesítmény-leadásról pedig továbbfejlesztett turbófeltöltő gondoskodik.
Az összes aggregát nyolcfokozatú Steptronic automataváltó dolgozik együtt, a sportos vezethetőséghez a kormány mögé szerelt váltófülek is hozzájárulnak. Extraként nyolcfokozatú Steptronic sport automata is rendelhető, mely rendkívül gyors kapcsolásdinamikával, tapadásra optimalizált gyorsulást kínáló Launch Control funkcióval és lélegzetelállító rugalmasságot ígérő Sprint funkcióval kecsegtet. A legerősebb erőforrásokhoz BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is jár (alapra).
Az új BMW 3-as sorozat kényelmét és biztonságát számos, automatizált vezetést és parkolást támogató rendszer emeli új szintre. Például a kerékpárosokra, autósokra és gyalogosokra is figyelő, automata fékező funkcióval dolgozó, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), az automata fékező funkcióval dolgozó tempomat, az előzési tilalmakat is jelző sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Display), a manuális sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist) és az automata kormányzással is beavatkozó, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning). További „lehetőség” a sávváltásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning), a BMW Head-Up kijelző és a Driving Assistant Professional csomag.
Az új BMW 3-as sorozatban is bemutatkozó, többszenzoros felhasználói élményt kínáló és a legkorszerűbb, BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó BMW iDrive járművezérlő technológia stabil online kapcsolattal és gyors adatfeldolgozó kvalitásokkal, valamint a vezető és a jármű közötti intuitív párbeszéd lehetőségével mutat irányt a digitális jövőbe. Mindezek középpontjában a BMW Ívelt Kijelző és a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciói állnak.
Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring utasterében személyes eSIM kártyán keresztül épül fel az 5G mobiltechnológia, a személyre szabott felhasználói élményről BMW ID gondoskodik, az átfogóbb okostelefon-integrálhatóságot pedig Apple CarPlay® és Android Auto™ garantálja. A BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta frissítő funkciója eközben a legújabb és legkorszerűbb szoftverekkel tartja naprakészen az új BMW 3-as sorozatot. Utóbbiak között a legújabb szolgáltatások és a továbbfejlesztett járműfunkciók egyaránt megtalálhatók.
Az új BMW 3-as limuzin a BMW Group müncheni és mexikói gyárában, az új BMW 3-as Touring pedig kizárólag Münchenben lát majd napvilágot. A limuzin kínai piac számára fejlesztett változata a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) senjangi létesítményében készül.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem